član od 20044272 sporočil
vrana, za na hitro sva v soboto jedla testenine (kupljene) z omako "spucaj hladilnik". Tokrat ej bila taka: na olivnem olju na kolobarčke narezana 2 pora prepražuiš in zaliješ s paradižnikovo kaško, ki je ostala od valentinove pice - 2 pici v obliki 2 srčkov - ni bila čisto vege, ker so bile gor tudi hrenavke, ampak lahko bi bilo brez:) Z posladek na valentinovo so bili browniji v obliki srčkov.
v nedeljo pa sem seveda spet malo bolj komplicirala in naredila ribje njoke s paradižnikovo-ribjo omako. Ma je bilo kar dobro:)...
danes bova jedla ostanek teh njokov, ampak ker jih ni prav veliko ostalo, v bistvu čisto malo... čeprav sva jih naredila za 4 oseb, bojo zraven še ocvtrte zelenjavne kroglice, ki sem jih pred časom zamrznila - ostal mi je nadev od nevemčesa - mislim, da sem delala raviole ali pa polnjene kalamare,... Pa sem ostanek nadeva naredila v kroglice in jih spanirala. Skratka prav pride:) Pa motovilec, ki se tudi nekaj valja po hladilniku.
jutri pa bojo špinačni kaneloni. V sredo verjetno spet zmrzovalnik, ker spet ne bo časa - domači pesini tortelini s špinačnim nadevom še čakajo, pa domači štrukeljčki... nekaj bo že, a ne?;)
Veri