Ima kdo recept za....

Ne vem kako se pecivu reče, vem pa da je iz kvašenega testa, da se ga surovega zvije kot rulato, razreže in obrne z odrezanim delov navzdol. To se polaga eno do drugega v pekač in se polije z mlekom, medom(?!?!) in speče.

Ve kdo o čem sprašujem?

Ja to so "FERNANDELNI" recept je v bazi.Ne znam prenesti linka . LP jesen
http://www.kulinarika.net/baze/receptirezultati.asp?kat Julija
Mi temu rečemo osja gnezda. Loni Makaroni Sporočilo je spremenil(a) Loni dne 20. sep 2005 13:53:32
Najlepše se vam vsem zahvaljujem za pomoč!
tudi mi temu rečemo osja gnezda, vendra mora nadev ovbezno vsebovati mlete orehe, preliv pa je iz sladke smetane......Dobro, zelo dobro, ampak nasitno :) LP Zala
Doma imam cudovit recept za to pecivo. Ce bo se aktualno ko se vrnem iz pocitnic mi sporoci, pa ga napisem lp Vesna Vesna Milek Recko
Tale gnezda, vsaj kot jih poznam jaz, imajo not še rozine oz. koščke čokolade. Mmmmmmmm, slastno! tjas
Očitno je variant in imen tega peciva toliko, kot kuharic :))) Zala
Reca, a je kaj drugačen od Fernandelnov? Seveda se priporočam. Kdaj pa se vrnete iz počitnic? Mirjam
Pri nas rešemo Havajske rože. Za nadev je dobro tudi samo maslo in rozini. Ančka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti