Malinini razpokančki
| oliva je napisal/a: |
| Lenča- tukaj ti pošiljam recept za marmelado iz buč. Zelo paše v palačinkah. Poskusi. MARMELADA IZ BUČ (navadnih rumenih) - 1,5 kg drobno narezanih buč na kocke - 1,5 kg sladkorja potreseš po narezanih bučah in dodaš: - 1 citronko (ali 2 celi prerezani limoni) Vse skupaj pustiš stati pokrito z gazo na hladnem 24 ur in večkrat vmes pretresemo. Kuhamo cca 2 uri, med kuhanjem mešamo in vmes dodamo malo klinčkov, žlico cimeta in rum. Na koncu dodamo še želin. Vlijemo v vroče kozarce, zapremo in pokrijemo z odejo. Pa sporoči, kako se je obnesla. Mene tudi že čaka ena velika buča. Bo na vrsti čez 14 dni. Lp oliva |
Cheleste, lani in letos sem kuhala bučne marmelade po temle Lučkinem receptu (pa tudi improvizirala). Če boš prebrala opombe pod receptom, boš videla, katere vse vrste buč smo uporabile kuharice :)
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=11668
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Malinini razpokančki

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev