Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni
Jaz vedno solim že prej, dodam lovojev list in ga kuham cca 20 min. v ekonomu (seveda čez noč namočenega). Nikoli ni trd. Običajno kupim češnjevca.
Lp,
kobra 1Slišala sem, da se mora fižol namočit, ker naj bi potem manj napenjal. Nekateri med kuho zato dodajo tudi čebulo. No jaz ga do sedaj nisem namakala ampak sem ga potem samo skuhala v ekonomu. Vodo vedno solim, zraven se vedno kuha še lovorov list. Od sedaj dalje pa bom fižol prej namočila.
Kuhan fižol v zrnju lahko vedno zamrzneš, ga nato samo prekuhaš (v vrelo vodo daš še zamrznjenega, počakaš da zavre in odcediš) in daš na solato.
Zamrznjenega prekuhaš, zmiksaš, malo še soliš in pokuhaš in dobiš kremno fižolovo juho.
Zamrznjenega sem uporabila tudi že za prebranac.
Lahko pa kuhan fižol spasiraš, porazdeliš v vrečke in zamrzneš. Ko greš v službo, vrečko vzameš iz skrinje. Ko prideš domov pa 'juho' dosoliš, če je pregosta dodaš še malo vode, prevreš in ponudiš z jušnimi kroglicami. Pa imaš hitro pripravljeno kosilo. Pa še frontne linije ne bosta imela, ker naj bi pri fižolu ravno lupina najbolj napenjala- preverjeno!
marelica Sporočilo je spremenil(a) marelica dne 28. mar 2007 21:23:28 Sporočilo je spremenil(a) marelica dne 28. mar 2007 21:23:57
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni

Čokoladni eklerji