član od 200415858 sporočil
Lahko samo vprašam, koliko od koliko zdajšnjih kg jih nameravate v 14 dneh izgubiti devet?
Glede uživanja obrokov med zajtrkom in kosilom je gotovo tako, da je nekaj treba zaužiti, saj nobena dieta razen nulte (ko ves dan ne ješ nič, pa še ta se izvaja le v bolnici) ) ne predvideva kar osem ur brez hrane. Kakšna dieta pa je to sicer? Pa kakršnakoli že da je, kak kos sadja ali nemastnega jogurta v osmih urah ne mroe škoditi.
Po moje ne bi bilo narobe, če si malo pogledate nekaj strani na forumu nazaj, ko smo debatirali pod naslovom hujšanje in hujšanje?. Forumovci so napisali vrsto koristnih podatkov o hujšanju, tisti, ki se zadev lotevajo na dolgi rok pa debatirajo na forumu zdrava prehrana.
Ne vem, meni zdrava pamet govori, da če boste v 14 dneh izgubili devet kg (razen če ne gre za spravljanje s teže 100 kg na 92...), jih boste kmalu dobili nazaj še več. Ni uspešnega hujšanja na dolgi rok, pa naj diete in preparati obljubljajo ne vem kaj. Kratkoročno s kakšno ekspres dieto res izgubimo na teži, a to niso maščobne naslage, pač pa pretežno tekočina in snovi, ki jih je najlažje spraviti dol. Tista prava odvečna teža, naložena v maščobnih blazinicah, pa potrebuje veliko več časa, da izgine.
Zato je po moje najprej treba premisliti o ciljih, ki jih želimo doseči, in imeti pred seboj dejstvo, da ni hitre in kratke poti do pravega cilja. In nikar stradati od 8. do 16. ure, ker potem bo organizem še tisto malo, kar mu dovoljuje dieta, lepo naložil v zalogo, ki se ji reče maščoba. Da bo spet imel energijo, ko je zaradi stradanje ne bo dobival sproti.
Morda sem dolgovezna, a govorim tudi iz lastnih izkušenj. Zato tudi priporočam omenjene forume na kulinariki, veliko pametnih stvari so udeleženci zapisalo, pa še v pomoč je lahko marsikaj.
Veliko uspeha pri hujšanju, pa še več pri spremembni prehranjvelanih navad, ki dolgoročno edine vodijo k vzdrževanju primerne telesne teže. PA še nasvet: Nabavite si knjigo Manj maščob, več zdravja, v njej je veliko koristnih napotkov o vzdrževanju telesne teže in načinu prehranjevanja, ki nam dolgoročno zagotavlja tudi zdravje, pa še kup res uporabnih receptov je v njej. Vredno branja.
Pozdrav, Mamamia
mamamia