Glede na to, da sem nanovo vpisana, lahko sedaj tudi jaz povem svoj način priprave polnjenih paprik, ki pa se močno razlikuje od dosedaj napisanih.
Pri nas pa polnjeno papriko pečemo v pečici. Na olju prepražimo nasekljano čebulo in dodamo meso in ga malo popražimo. Dodamo surov riž in še malo popražimo ter zalijemo z vodo in dodamo začimbe, muškatni orešček, vegeto ali sol, poper. To dušimo do stopnje, da je riž skoraj mehek in ga že lahko jemo. V to zmes dodamo veliko peteršilja.
Paprike očistimo semenja in odrežemo pokrovčke ter jih napolnimo z nadevom ter zložimo v pekač. Posebej močno segrejemo olje in ga polijemo po paprikah, da malo zacvrčijo. To damo v pečico na 250 in pečemo, da je paprika močno pečena, kakšne pol ure. Mi vsi imamo radi res močno zapečeno iz vseh strani, zato vključimo tudi žar, pravimo, da mora biti zažgana, bolj zapečene tudi najprej gredo.
Posebej naredimo klasično paradižnikovo omako. Včasih sem jo malo pred koncem pečenja polila po paprikah v pekaču, kakšnih dve zajemalki, sedaj pa tega več ne delam in si vsak sam na krožniku prelije po paprikah.
Zraven paprik ne jemo krompirja, ker damo dovolj riža v nadev (na 1 kg mesa 1/2 kg riža). Tudi jajc ne devamo v nadev, ker ne maramo kompaktne mase. Ko damo paprike na krožnik, jih odpremo in nalijemo nanje omako. Takšna paprika je zelo primerna za vse tiste, ki ne marajo paprik in pojedo samo nadev, ker je veliko boljša pečena paprika od kuhane.
Paprike zmeraj delamo vsaj za dvakrat in so odlične tudi drugič. V hladilniku jih tudi shranim ločeno, paprike posebej in omako posebej, in vsako posebej potem segrejemo v mikrovalovni ali kar na krožnikih. Zmrzujemo pa jih ne, nam niso preveč všeč.
Prijazen dan želim
zvezdica55