Nadevani paradižniki po grško (Gemista)
Bom kar tukaj vpršala: marcipan in smetana se imata rada na tortici? Rada bi spekla tortico z otroškimi okraski in sicer okrašeno s smetano, okraski bi bili z marcipana.
Alternativa smetani je bela kuvertura, vendar imam z le-to vedno smolo - ko jo mešam z maslom, se tako zgosti, da sploh ni več uporabna. Kaj delam narobe?
Čarli08Prav rada ne, ampak okraski bojo zdržali par ur predno boš postregla torto.
Narobe je to, da dodajaš maslo. Kuvertura je že pripravljen obliv in ni potrebno ničesar dodajat.
stanaHvala Stana. Kaj pa če imam belo čokolado? Tudi nič ne dodajam?
Čarli08stana, a ni kuvertura nekaj drugega? to bi ja naj bila najboljša čokolada, npr za lupine pralinejev, ne za oblivanje. za oblivanje ji je ptorebno dodati maščobo-
čarli, jaz sem stoprocentno za ganache kremo. Pa naj bo topla in tekoča za oblivanje, ali ohlajena - za mazanje.
Kuvertura vsebuje več kakavovega masla, zato se tudi lepše topi. Pri sobni temperaturi (ali v ustih) se tak obliv tudi hitreje topi.
Za oblivanje pralinejev (ne za notranjost) pa je boljša čokolada z manj kakavovega masla. Takšna čokolada je na sobni temperaturi bolj trda in se ne topi tako hitro.
Čarli, razlika je med belo čokolado in belo kuverturo. Kuverturi nič ne dodajaš. Beli čokoladi lahko dodaš malo kokosovega ali kakavovega masla.
Stana - hvala še enkrat. Bom poročala. Rada bi svetlo tortico, vendar mi razne prevleke ne dišijo, predvsem, ker je spodaj potrebno dati masleno kremo. Raje delam s smetano. Do sedaj tudi nisem dala veliko na izgled tortic, zato se nisem preveč sekirala zaradi okrasja, tokrat pa bi rada, da bi bila tortica tudi lepa na uč.
Čarli08Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Nadevani paradižniki po grško (Gemista)

Vitlof s sirom