Kuhinjski pult

Lijana;mizar ji je pult izrezal kar na licu mesta,izgleda dekorativno in se uporabno. Dragicka;moja tasca je imela novo kuhinjo(staro 6 mesecev) in je bila tole super ideja.Si lahko sama mislis kako je ce se ti kaj takega pripeti pri novi kuhinji? Drugace se ps strinjam s tabo,kadar se dela naj se naredi tako da bo za nekaj casa (zenske smo pa pri taksnih stvareh tako in tako prakticne in ekonomicne.......) Zelim ti veliko dobrih idej in veliko uspeha! Pozdrav in lep dan! marmeladka
Kerrock sploh nima tako dobrih lastnosti, kot se reklamira. Je ravno tako občutljiv - malo manj kot ostali materiali, pa vendar. Je pa tudi zelo drag. Cene se gibljejo od 60.000,00 sit dalje za tm. Če hočeš res vrhunsko kvaliteto kerrocka, te stanejo delovne plošče skoraj tolko, kot elementi za celo kuhinjo.
zivjo! ali mi lahko kdo pove kako je kerokom v kopalnici-razmisljamo da bi dali narediti pult in lijake iz keroka ali naj raje naredimo granitni pult s keramicnimi lijaki_ dinona

Da obudim to staro temo.

Odločiti se moram, kakšen pult bom imela v novi kuhinji. Danes sem si ogledala pohištveni sejem in so me prepričevali, da ultrapasa v bistvu ne stavijo več. Sedaj je "v modi" granit oziroma umeten kamen.

Ima mogoče kdo izkušnje s temi materiali?

Nekako sem se odločila, da keroka nočem, ravno tako ne lesenega pulta.

Sem pa že sesznanjena z dejstvom, da so ti "modni materiali" kar precej dragi.

Vsakega nasveta, bom zelo vesela.

Hvala.

Pozdravček

MM
dragička je napisal/a:
Denis priporoča marmor ali granit. Bog ne daj! V dnevni sobi imam mizico z granitno ploščo. Še obroč od kozarčka za šnops se pozna, kaj šele kakšno črno vino ali kaj podobnega. Dvakrat sem ga že dala polirat. Kuhinjski pult pa se mi zdi, da prenaša veliko več, pa še hladen je. Pozdravček!
Se popolnoma strinjam. pozna se vsak odtis kozarca, pa bog ne daj, da z kakim Cifom, al pa viacalom ( za vodni kamen) čistite, ali s čimerkoli, ki ima malo tega notri, Bref, Cilit beng,... To rata ena sama katastrofa. Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/
Jaz imam lesenega in sem zadovoljna. Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/
Mi imamo granit ( multicolor) Kakih dvanajst, trinajst let bo, pa je se zmeraj tak, kot je bil. Nobene lise, odrgnine, madeza. Drag je bil ko zafran....spomnim se, da je bil drazji kot kuhinja s hladilnikom in stedilnikom na drva vred, ampak vreden vsakega evra. Imam tudi velik odlagalni pult, nekak polotok, ki deli kuhinjo od jedlinice, vrhnja plosca je tudi iz granita. Ce bi se enkrat opremljala hiso , bi verjetno zamenjala marsikaj, kuhinje iz granita ( kuhinjski elementi so vgrajeni v barvno o usklajen zid iz opeke), pa prav gotovo ne. Sem prav ponosna nase, ko me kdo vprasa, kdo je bil "projektant".... Kuhinje se ne menja vsako leto in si je pametno vzeti cas, sprasevati... primerjati, preudariti. Ni vse, kar je lepo in trenutno moderno, tudi prakticno in trpezno. Ti dve lastnosti pa sta prav in predvsem v kuhinji se kako pomembni. lp lučka
V mojem sorodstvu imajo trije pult iz granita in eden ima neko čudno šekasto zeleno- modro barvo, ki je ena redkih in zelo dragih amapk se granit sploh ne ujema z ostalo opremo. Vsi pa so zelo zadovoljni z njim in ni problemov in nobenih flekov, verjetno pa je to odvisno od kvalitete kamna. Problem je pri marmorju, ki je zelo občutljiv. Mi imamo okenske police iz marmorja, groza. V kratkem bomo tudi pri nas menjali kuhinjo in pult bo zagotovo iz granita. Vanja in lucka, ali lahko prilepita kako fotko, lahko samo en del kuhinje, da vidim barvno ukladitev z ostalimi deli. Mislim da je pri pisanih vzorcih granita to zelo težko. Kotarca

Sem v dilemi granit ali umeten kamen. Umeten kamen ne vpija, ni ga treba zaščitit, edina slabost je, da ne smeš postavit nanj razgrete posode. Je pa približno 30% dražji od granita.

Čisto sem sfilozofirana .

Mi je pa kuhinja veliko lepša s takim masivnim pultom, kot pa z ultrapasom

MM

Tudi jaz imam šesto leto granitni kuhinski pult in ga ne zamenjam.Visok sijaj, enak je kot prvi dan. Res sem na zečetku razbila par kozarcev ker sem jih pre na trdo postavila nanj. Granit absolutno ni porozen,zato ga lagko polivaš s čemurkoli in ostane vedno enak. Nanj postavimpekač direktno iz pečice, on pa niti AU ne reče.No, malo heca...Drugače pa je s poroznim marmorjem, ki ga ne priporočam niti za zunanje okenjske police.

mejačka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti