Kuhinjski pult

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

12. nov 2010 19:45

dragička je napisal/a:
Denis priporoča marmor ali granit. Bog ne daj! V dnevni sobi imam mizico z granitno ploščo. Še obroč od kozarčka za šnops se pozna, kaj šele kakšno črno vino ali kaj podobnega. Dvakrat sem ga že dala polirat. Kuhinjski pult pa se mi zdi, da prenaša veliko več, pa še hladen je. Pozdravček!
Se popolnoma strinjam. pozna se vsak odtis kozarca, pa bog ne daj, da z kakim Cifom, al pa viacalom ( za vodni kamen) čistite, ali s čimerkoli, ki ima malo tega notri, Bref, Cilit beng,... To rata ena sama katastrofa. Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

12. nov 2010 19:51

Mi imamo granit ( multicolor) Kakih dvanajst, trinajst let bo, pa je se zmeraj tak, kot je bil. Nobene lise, odrgnine, madeza. Drag je bil ko zafran....spomnim se, da je bil drazji kot kuhinja s hladilnikom in stedilnikom na drva vred, ampak vreden vsakega evra. Imam tudi velik odlagalni pult, nekak polotok, ki deli kuhinjo od jedlinice, vrhnja plosca je tudi iz granita. Ce bi se enkrat opremljala hiso , bi verjetno zamenjala marsikaj, kuhinje iz granita ( kuhinjski elementi so vgrajeni v barvno o usklajen zid iz opeke), pa prav gotovo ne. Sem prav ponosna nase, ko me kdo vprasa, kdo je bil "projektant".... Kuhinje se ne menja vsako leto in si je pametno vzeti cas, sprasevati... primerjati, preudariti. Ni vse, kar je lepo in trenutno moderno, tudi prakticno in trpezno. Ti dve lastnosti pa sta prav in predvsem v kuhinji se kako pomembni. lp lučka

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

13. nov 2010 10:28

V mojem sorodstvu imajo trije pult iz granita in eden ima neko čudno šekasto zeleno- modro barvo, ki je ena redkih in zelo dragih amapk se granit sploh ne ujema z ostalo opremo. Vsi pa so zelo zadovoljni z njim in ni problemov in nobenih flekov, verjetno pa je to odvisno od kvalitete kamna. Problem je pri marmorju, ki je zelo občutljiv. Mi imamo okenske police iz marmorja, groza. V kratkem bomo tudi pri nas menjali kuhinjo in pult bo zagotovo iz granita. Vanja in lucka, ali lahko prilepita kako fotko, lahko samo en del kuhinje, da vidim barvno ukladitev z ostalimi deli. Mislim da je pri pisanih vzorcih granita to zelo težko. Kotarca

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

13. nov 2010 10:33

Sem v dilemi granit ali umeten kamen. Umeten kamen ne vpija, ni ga treba zaščitit, edina slabost je, da ne smeš postavit nanj razgrete posode. Je pa približno 30% dražji od granita.

Čisto sem sfilozofirana .

Mi je pa kuhinja veliko lepša s takim masivnim pultom, kot pa z ultrapasom

MM

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

13. nov 2010 11:52

Tudi jaz imam šesto leto granitni kuhinski pult in ga ne zamenjam.Visok sijaj, enak je kot prvi dan. Res sem na zečetku razbila par kozarcev ker sem jih pre na trdo postavila nanj. Granit absolutno ni porozen,zato ga lagko polivaš s čemurkoli in ostane vedno enak. Nanj postavimpekač direktno iz pečice, on pa niti AU ne reče.No, malo heca...Drugače pa je s poroznim marmorjem, ki ga ne priporočam niti za zunanje okenjske police.

mejačka

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

13. nov 2010 16:02

Pult v kuhinji naj bo graniten in ne iz marmorja. Razlika je očitna. Če je pult res iz granita in je bil dobro impregniran pred začetkom uporabe se ne bi smelo poznati nobene stvari. Naš je sedaj star 15 let in je še tak kot je bil na začetku. Impregniran je bil samo enkrat - pa je mož kamnosek. Granit imam tudi po stenah in okrog štedilnika. Ko ga čistim, ga našpricam z univerzalnim čistilom, ki ga nato odstranim kar z brisalcem za steklo in Megliom okoli štedilnika in je čist. Marmor pa je druga pesem. Ta je precej občutljiv. Pri nas ima v kopalnici polica lep jasen odtis Ajax steklenice - a izbira je bila moja, ker sem hotela snežno belo polico, ki pa je samo iz marmorja. še slikica našega pulta [img] http://www.mojalbum.com/tajda Sporočilo je spremenil(a) darjuška dne 13.nov 2010 16:03 Sporočilo je spremenil(a) darjuška dne 13.nov 2010 16:04

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

13. nov 2010 16:39

Zelo lep pult, pa tudi album je vreden ogleda, tako rože, kot pecivo in ogrlice. Očitno si "multipraktik". zoja2

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

13. nov 2010 17:26

morska medvedka je napisal/a:

Umeten kamen ne vpija, ni ga treba zaščitit, edina slabost je, da ne smeš postavit nanj razgrete posode. Je pa približno 30% dražji od granita.

Čisto sem sfilozofirana .

 

MM

 

Ne samo, da lahko pult zažgeš, zelo je treba paziti, da ga ne popraskaš!

Pri tem materialu mi je bilo všeč to, da sem imela umivalnik bel in integriran v pult, torej ni bilo nobenega roba, kjer bi se nabirale bakterije.  Še enkrat ga pa ne bi imela.

 

 

Vanja

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

13. nov 2010 21:39

Zdaj mi pa povejte, kako je z madeži na granitu. Olje, kakva, rdeče vino,...  Kako hitro se to vpije v pult, če ne obrišeš takoj?

Skoraj sem se že odločila .

Hvala, hvala.

MM

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti