član od 20083340 sporočil
Cessy, jaz sem vsako leto nekako "zadolžena" za nabavo daril za učiteljice,prej pa še vzgojiteljice.
Večina mamic se tega nekako otresa, potem pa rečejo meni "ti boš že znala, imaš smisel za lepo...."
Jaz se zelo otepam kupovanja standardnih, neosebnih daril, ki jih je bilo naše stanovanje polno, ko je bil še moj uče učitelj.
S starši in otroki se vedno skušamo dogovoriti, da bi bilo darilo za učiteljice oz. vzgojiteljice čimbolj "naše". Tako smo že nekajkrat ob koncu leta v zahvalo učiteljicam organizirali piknike, kar je bilo za vse čisti užitek. Ob končanem prvem triletju OŠ, ko smo se poslavljali od razredničarke, so otroci narisali vsak po eno risbico, dodali par besed, en mame pa smo to oblikovale v ličen album s skupinsko sliko vseh otrok.
Drugič smo eni od razredničark kupili sadiko oljke (seveda smo prej "prečekirali", kako je s prostorom okoli njene hiše), na vejice pa obesili vizitke z risbico otroka in lepimi mislimi staršev (tisto leto so namreč v šoli dosti govorili o družinskem drevesu, izdelali so tudi razredno drevo...) in učiteljico smo res razveselili.
Lani je odšla v pokoj ravnateljica in tako je razred moje hčere pri meni doma imel "slikarsko delavnico", kjer so sami izdelali dve krasni sliki iz svile - eno za ravnateljico in eno za razredničarko. Letos sem bila pri eni na obisku in videla, da slika visi na častnem mestu!
Tudi midva z možem sva za sodelovanje z vrtcem od vzgojiteljic za zahvalo dobila prelepo skupinsko risbo otrok (vsak je narisal samega sebe), ki jo imamo seveda tudi na častnem mestu. Lepo je videti - zdaj že velike- otroke, ki pridejo na obisk k našima dvema in se najdejo na tisti sliki ter obujajo spomine na našo skupno likovno popoldne. To je res lep občutek!
Zato sem mnenja, da si vsaka oseba, ki vse leto dela z našimi otroki ob koncu šolskega leta zasluži pozornost! Tudi če je to le iskren stisk roke in lepe besede zahvale!
mamaF - Mojca