26. okt 2014 17:54
Prebrala vse možne recepte in nasvete glede peke goveje pečenke, a ni uspelo. Kupila sem tri četr šimbasa, ga dva dni pacala v olju (mogoče je bil to problem, ker se je premalo pacal, čeprav berem, da eni ga pa sploh ne potopijo v olje) nato sem ga dala iz hladilnika pred pečenjem, da se je segrel na sobno temperaturo. Preden sem dala meso v pečico sem ga popekla na ponvi. Pečico segrela na 180 stopinj (ventilacijsko) in dala meso v pekač, pod meso pa korenček, čebulo, bučke. Meso zalivala vsakih 10 min s sokom. Pekel se je 45 min. Ko se je zadeva spekla vzela iz pečice in zavila v alu folijo za 10 min.
Rezultat: meso ni bilo niti najman mehko. Kaj je bilo narobe? In pa še po 45 min pečenja (750g kos mesa) je bil rožnato zapečen, kar je sicer ok, če ti to odgovarja, mi imamo rajši bolj well done, a po prebranem bi morali biti 45 min dovolj za well done, a ni bilo. Ampak ok no, to še ni bilo tolk moteče meni kot pa trdota mesa. Človek vzame šimbas, ki naj bi bilo že tako bolj mehko meso vse naredi kot piše in na koncu meso ni mehko :( Zakaj? Pomoč, prosim.
malakatja
Sporočilo je spremenil(a) malakatja dne 26.okt 2014 18:00