Na podstrešju staršev smo našli sokovnik na paro "Thekla" in ne najdemo navodil. Zanima me kako se sploh uporablja sokovnik na paro, kakšno sadje in kako ga moramo pripraviti za uporabo v tem sokovniku.
Lp, Asja
Na podstrešju staršev smo našli sokovnik na paro "Thekla" in ne najdemo navodil. Zanima me kako se sploh uporablja sokovnik na paro, kakšno sadje in kako ga moramo pripraviti za uporabo v tem sokovniku.
Lp, Asja
Mene pa zanima, kje bi lahko najugodneje kupila sokovnik na paro.Vem da je bil v kratkem v nekem katalogu, sedaj pa ne najdem, bo pa letos toliko sadja, da bi rada to izkoristila. Mkogoče kaka informacija, kje se ga da nabavit ??
lp
petardicamislim da je bil v nkd
"Stressed is desserts spelled backwards!" o hvala ti, bom poiskala sedaj na netu .![]()
Lep pozdrav,prosila bi vas za pomoč pri kuhanju na sokovnik.Dobila sem ga od mame in bi zelo rada skuhala sirup trenutno iz malin nato pa še v jeseni iz grozdja (jurke).Je star Emo-tov ne vem koliko literski ,črn.
Koliko malin naj dam za eno kuho?
Ali jih pred kuhanjem sladkam ,dan prej ali ....?
Ali z grozdjem naredim enako kot z malinami?
Vglavnem na netu sem veliko prebrala vsak dela drugače eni celo pišejo da se naj ne bi maline sočile v sokovniku,sem čista začetnica v tem,zato mi bo vaša pomoč več kot dobrodošla!
Me pa tudi zanima iz vaših izkušenj kateri malinov sirup je boljši z ali brez sokovnika?
Hvala vsem že v naprej in LP
žigolinoIz sokovnika ne boš dobila sirupa, ampak sok. Sirup dobiš lahko tako, da v sok zakuhaš ogromno sladkorja.
Za eno kuho daš malin do vrha v vložni lonec (to je tista svetla luknjičasta stvar), v spodnjo kozico natočiš vodo, vložno poodo, napolnjeno z malinami, daš v lonec, lonec na kozico z vodo, pokriješ s pokrovko in kuhaš. Gumijasto cevko zapreš s petelinčkom. Ko v stekleni cevki vidiš, da je polna soka, odpreš petelinčka in spustiš v primerno posodo kakšen liter soka. Zliješ ga nazaj v lonec, ker je precej voden. Sok, ki sedaj nastaja, natočiš v steklenice, jih zapreš s primernimi zamaški (gumijasti so ok) in jih počasi ohladiš (najbolje jih je zaviti v dekno). Aha, mislim, da ni potrebno poudariti, da morajo biti steklenice in zamaški sterilizirani.
lp
cervusMatr, se opravičujem, šele sedaj sem videla, da so predhodnice že lepo opisale postopek. Torej ne razumem, žigolino, kaj ti ni jasno.
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Palačinke z gobami in ajdovo kašo

Malinini razpokančki