Ojla !
torto nafilaš, med plastmi in obvezno namažeš z masleno kremo, kot sem že opisala sporočilce pred teboj, nato pa jo postaviš v hladilnik , da se krema strdi. Tam , kjer boš valjala ticino ( miza ali kuhinjski pult ) poštavbaš s sladkorjem v prahu, da se ticina ne zalepi.Ticino razvaljaš na enkrat večjo velikost, kot je tvoja torta jo naviješ na valjar in položiš čez torto , začneš na določenem koncu torte in valjar razvijaš po torti, da oblečeš celo torto. Zdaj pa sledi najbolj zoprno opravilo, ticino moraš okoli torte, če je okrogla lepo naglihati, da bo torta estetska in brez gub, ko to storiš obrežeš vso odvečno ticino okoli torte, jo pregneteš in pospraviš za naslednjič.
Ta masa, ki jo ti delaš doma iz beljaka in sladkorja v prahu je taprava masa za oblikovanje ( ticino masa) v industriji ticino masa, kot ji pravimo slaščičarji no saj tako tudi piše na kanti.Ko sem bila v Franciji na seminarju smo sami delali ticino maso za oblikovanje in je bila ravno takšna kot pri nas v Sloveniji . Fora je samo v tem, da nas s ticino maso proizvajalci samo razvajajo, zakaj bi jo sami delali , če pa jo lahko kupimo, no kadar imam naročeno večjo količino tort to so predvsem petki, si ne prtedstavljam , da bi jo mogla delat sama, saj bi mi vzelo veliko časa.
LP
slamca8