Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Živio! Barebolinka se strinjam s tabo, res je nekam tiho. Ampak kar navadi se takšni so navadno vikendi. Marina5 kako se kaj držiš? A si se dobro zamotila? Glede hrenovk, tudi jaz jih kdaj jem. Tudi jaz imam jutri B dan, tako da imava do mojega naslednjega vodnega dne iste dneve. Super! Upam kdaj pa kdaj na kakšen "fajn" predlog jedilnika s tvoje strani. Strupek danes si pa le privošči. Upam, da si vzdržala do danes? Lars, jaz mislim da sploh ni stvar v "dieti", ampak v zdravem načinu prehranjevanja, da ločuješ OH od B... S tem ko ješ le eno vrsto hrane pospešiš prebavo. Mislim, da ti ni treba začeti z dieto od začetka le vstrajaj še naprej pri zdravem načinu prehrane, tudi po 3md. Mislim, da je po 3MD predvsem pomembno, da ohranimo dobre navade glede prehranjevanja, ki si jih z to dieto pridobimo. Mislim, da je tudi po 3md priporočljivo gledati na kombinacijo hrane, kar pa po mojem mnenju ne pomeni več uživanje samo ene vrste hrane cel dan. Predvsem je pomembno, da ne mešamo OH in B, ter Š in B v enem obroku. Zelo dobra navada pa je tudi sadje za zajtrk, zato da telo oskrbimo z vitamini, da naše živčevje lahko normalno funkcionira. Mislim, da bi k zajtrku po 3MD lahko dodali kosmiče in kakšen jogurt. Ter zlato pravilo, ki ga jaz velikokrat kršim, nič hrane po 20 uri zvečer. To je moje mnenje za prehranjevanje po 3MD, vem da je bilo lažje napisat vse to, kar že vse vemo, zavedam pa se, da se bo zelo težko vsega tega držat. Vem, da trenutna tema ni bila kaj po 3md? Vendar ste v meni že pred časom vzbudile to vprašanje in razmišljanje vse, ki ste končale z dieto. Zato, bi rada v tem času, ko sem še na dieti in mi leta določa pravila prehranjevanja, ustvarila jasno sliko kako bo izgledalo prehranjevanje po 3md. Ker se bojim, da bom zopet zabredla na stara pota. Kaj pa JamieO, Čapa in ostale/i, ki ste končali dieto. Kako se prehranjujete? Kakšno je stanje? Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Zdravo punce! Končno sem imela čas, da še jas preberem, kaj vse ste danes napisale in še sama kaj dodam... Lars popolnoma se strinjam z Rožico! Ni ti potrebno začeti diete od začetka, če pa boš na koncu 90 dni videla, da ti gredo kg še kar dol (oz. hitro) pa še vztrajaš nekaj dni! Je boljši občutek ko že imaš nekaj dni za sabo, kot pa da pomisliš da si zopet na začetku-te lahko hitreje mine. Tako da kar nadaljuj!! Marina5-kako si? A si zdržala cel dan? Ah kaj sploh sprašujem, seveda da si in sedaj smo vsi ponosni na tebe! Mene pa zanima a ima katera na jedilniku med(naj bi pomagal, sedaj ko so dnevi hladnejši...). V katero skupino spada oz. na keteri dan ga jeste, če ga sploh katera. Ali si z njim samo sladkate čaj...vsak predlog bo zelo dobrodošel. Lp, maychi
Čer dekleta in žene :o)) Res je, uspelo mi je :o)) in takoooo fajn se mi zdi! Malamisha in Lars, hrenovke teknejo ne?! Po pusti aviaciji se prav priležejo. Glede na današnji post pa bi bil jutri tudi prežvečen piščanec dobrodošel. Jutri ga bom spekla, tako kot ponavadi, na žaru in zraven bučke s koprom in še solato. Kruha pa ponavadi na B dan ne jem. Rožica, res sem se zamotila in priznam, da sploh ni bilo preveč težko. Prvič sem bila lačna okoli 4 popoldne, vendar sem imela doma veliko čistilno akcijo. Kljub temu, da sem sklenila, da grem od doma, mi to ni uspelo in zato sem se zaposlila in uporabila vse čistilne pripomčke. Odločila sem se, da grem zgodaj spat in tako prespim lakoto, ampak tudi to ni zneslo in pred televizorjem se je, poleg ostalih zvokov, slišalo tudi kruljenje po mojem trebuhu. Maychi, hvala za zaupanje in moralno podporo. Povem pa vam, da je to verjetno moj zadnji vodni dan, ker me že par ur pošteno pošteno zebe. Sploh se ne morem ogreti. Ali pa bom na naslednji vodni dan parkirala kar v sauni :o)). Nekje sem prebrala, da je na tešče dobro popiti kozarec mlačne vode z žličko medu (ali pa žličko kisa). Menda pomaga tudi pri zapeki. Če pa se ti medu zljubi, bi ga jaz uvrstila na OH dan, mogoče namesto sladice ali pa res kot začetek novega dneva tudi na ostale dneve. Glede dobrih in zdravih prehranjevalnih navad se povsem strinjam s tabo Rožica. Menim, da je ravno to namen 3MD. Omenila sem vam že kolegico, ki je shujšala 27 kil in ta se po treh mesecih še vedno drži. Ločuje živila in zmerno hodi in je dodatno zgubila še par kil. Druga, ki pa se tega ne drži, je od meseca maja dobila nazaj 8 kg in je že 9. dan spet na 3 MD. Sama si močno želim, da bi zmogla še naprej ločevati živila in biti disciplinirana. Bomo videli. Še enkrat hvala za moralno podporo in vesela sem, da hujšam v tako prijetni družbi. Lahko noč in bodimo močne v tem deževnem vikendu. Marina5
ČESTITAM MARINA5 ! Danes ti pa želim veliko užitkov v zmagoslavnem občutku! Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Čao punce! Ko sem se v preteklosti lotila kašne shujševalne, sem se vedno odpovedala sladkarijam. Vendar, ko sem jih začela nazaj jest, se je to seveda poznalo tudi na kilah in vsakič je bilo potem težje spravit maso dol. Drugače imam zelo rada sladkarije, kašno sadno tortico, kašn dober kolač, tako da sem se odločila, da se sladkarijam, v katerih tako uživam, nikoli več ne odpovem čisto, pa četudi zarad tega ne bom imela toliko kil, kot bi jih v nasprotnem primeru imela. Kaj pa nam na tem svetu sploh še ostane, če se odpovemo užitokm, v katerih res uživamo???!!! In ko sem si včeraj zvečer privoščila malo sladkega - do včeraj sem se vzdržala (bravo jaz :) ) - sem se res dobro počutila, ampak po eni strani sem pa imela kar čuden občutek, da se ne grešim, ker drugače v dietah nisem zasledila, da bi lahko pojedel pa tudi nekaj za svojo dušo. Tiste ženske, katere niso tako nore na sladko se pomoje še zavedajo ne, kašno prednost imajo. No, danes imam pa prvi sadni dan. Do sedaj je bilo brez problemov. No, res je šele dopoldan, ampak vseeno (mal si pa moram bit v oporo). Bi pa najraje danes cel dan ostala doma, da me ne bo premagala kakšna skušnjava. Popoldan bom sicer mogla it h tašči, kjer se pojavi problem. Zelo dobro kuha in peče in vedno MORAM mal probat, na njeno željo (no, saj se je tudi upreti težko ). Nikomur namreč še nisem povedala, da sem se odločila za dieto, ker sem ponavadi po dietah dobila kile nazaj, pol se mi pa vsi smejijo. Ampak danes bi se pa res rada vzdržala in obstala pri sadju. Resnično upam, da se mi bo ratal zmazat. Sej jutri je pa že meso na vrsti ! No punce, tolko za sedaj, uživajte v dežju in vztrajajte pri svoji odločitvi. Pozdrav. Strupek
Živio Strupek! Mislim, da je tašča lahko tista "prva" v širšem krogu družine, ki naj izve za tvojo odločitev. Če te spoštuje bo spoštovala tudi tvoje odločitve. Povej pa ji, da boš na Oh dan z veseljem poizkusila njene dobrote, zato naj takrat pričakuje obisk, če ne prej pa naslednji vikend, če se ne motim imaš v soboto OH. Pa nič se ne mazat ven povej rasnico . Navsezadnje je pred tabo novo obdobje, v katerem boš še velikokrat odklonila taščine ali katerekoli druge dobrote. Mislim, da tašča ne bo užaljena, če ji boš laskala glede njene kuhe... in ti bo z veseljem pripravila kaj za OH dan. Le pravi način poišči in ji to povej, ti jo najbolje poznaš, kaj ji ugaja in kaj ne. Podpora s strani tvojega partnerja pa bo po moje več kot dovolj za "njegovo mamico", saj pri nas je tako. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Ojla punce! Se že dolgo nisem oglasila, vas pa redno berem. Strupek tudi jaz imam danes sadni dan, pa mi na srečo nič ne paše, ker sem malo prehlajena, pa nimam občutka za okus pa to. Drugače je pa tako; vem, kako je biti nor na sladko. Jaz sem se v srednji šoli zaradi tega zredila 10 kg v dobrem letu. Vsak dan sem mogla pojesti 100-gramsko čokolado, pa še kosilo; pa je bila že tista čokolada po kalorijah dovolj za celo kosilo. Zdaj pa moram priznati, da si zadnji dve leti privoščim čokolado le kdaj pa kdaj. Res pa je, da mi dostikrat "cukr dol pade", pa moram takoj kaj sladkega pojesti ( seveda le toliko, da je mera pola, kakšen piškot, sadno skutko, čokoladico). Včeraj sem si namesto sladke pregrehe privoščila raje sirovo štručko z nekaj rezinami šunke. Zanimivo je, da na tej dieti ne pogrešam toliko sladice ampak bolj kakšne dobre sendviče s sirom ali salamo itd. Okus se mi je kar malo spremenil med to dieto. Zato kar težko čakam beljakovinske dneve, ko imam na sporedu meso; čeprav sploh nisem tipični mesojedec, zelo rada imam zelenjavo, vendar brez meska pa tudi ne bi mogla biti. Punce, kaj se vam nabolj upira pri tej dieti? Meni je najtežje jesti takoj zjutraj sadje, si ga kar s seboj v službo vzemem, pa pojem malo kasneje. Drugače je danes moj 41. dan, kmalu bom na polovici. Dol mi je šlo okrog 6 kg, sem kar zadovoljna, saj vem, da prihaja obdobje, ko bo teža pričela mirovati in bodo šle kile malo počasneje dol.Kar ni slabo, saj veste kako je s temi jo-jo efekti; hitro dol, hitro gor. Lp pa pridne bodte! Anja
Pozdravljene, Slončica jaz sem pa zelo mesojeda. Moja najljubša hrana je meso in solata. Tudi zelenjavo imam zelo rada in jo ponavadi jem z mesom in solato. In pri 3MD najbolj pogrešam ravno meso. Pa sir! Se že odločim, da bom na B dan jedla sir, potem pa si premislim, ker bi morala predolgo čakati na meso. Sladice imam tudi rada, vendar se jim laže odpovem kot mesu in siru. Pa ne rečem, da nisem sladkosneda, vendar imam raje in s tem sem si tudi odvečne kile nabrala, čips, krekerje, arašide, pistacije, salame, sire in podobne mastne stvari. In pa seveda čokolado!!! Bolje, da neham, ker se mi pošteno sline cedijo in ne bi rada segla po čem "prepovedanem". Sicer sem si danes zvečer privoščila extra jabolko, ampak to ne bo tako hudo. Jutri je Š dan in skuhala si bom rižoto s porom in solato, ostali lakotniki pa bodo dobili še juho in goveje zrezke. Aja, danes sem si kupila še polnozrnato žemljo, da si jo bom privoščila pri kosilu mmmmmmmm, komaj čakam! Doma so me vprašali, če bom vsaj za Miklavža kaj sladkega spekla in obljubila sem, da jim bom napekla piškotov vseh vrst. Kar hudo mi je, vsi so tako zlati in polni razumevanja jaz pa kupim samo kakšne suhe piškote. Ta mesec sem samo enkrat pekla jabolčni štrudel, drugače pa pečem vsaj dvakrat tedensko. Mislim, da bi zdaj še marmorni kolač jedla, čeprav mi drugače še na misel ne pride :o)). Res je bolje, da grem spat. Mi sama hrana po glavi hodi. Lahko noč!!! Marina5
En prov lep pozdrav vsem skupaj! Tinusa, Strupek, odločitev je padla. Vceraj sem se odločila in začela s 3MD tudi jaz. Zadnji cas. Imam 26 let in pri 175 cm kar 108 kg!!! Tako da je zadnji cas, da nekaj storim zase in za svoje zdravje. Sem si ze lepo naredila plan za vseh 90 dni. Določila sem si tudi končni cilj: 14.jan.2005 naj bi bila 18 kg lažja in imela 90 kg. Komaj cakam. Splanirala sem si tudi vse tri vodne dneve, naredila tabelo, kamor bom vpisovala izgubljene kilce, tehtala se bom vsak drugi B dan, se pravi vsakih 8 dni, tako da sem 100% z vama in ostalimi sotrpinkami. Danes sem imela prvi Š dan. Za kosilo sem si skuhala krompir z blitvo in naredila solato, trenutno pa se mi peče v pečici krompir v srajčkah za večerjo. Že diši!! Jutri pa komaj čakam na svoj prvi OH dan. Že razmišljam, kaj si bom privoščila za večerjo! No, toliko od mene za začetek, Vam bom sproti sporočala kako napredujem. LP, Mojca muci
Nedelja zvečer je in vsi sedijo pred TV in nekaj grizljajo. No, narezana jabolka in študentsko hrano so si privoščili in kozarec vode me ni zadovoljil, zato sem se raje umaknila in sedla za računalnik. Pozdravljena Muci in dobrodošla med nami. Želim ti, da bi ti uspelo in bi se že januarja sprehajala za 18 kil lažja, če ne celo več. Sama se nisem stehtala niti na začetku in tudi po 33 dneh ne, sem se pa po prvem vodnem dnevu zmerila v pasu in namerila 6 cm manj. Naj ti povem, da sem v začetku nejeverno prebirala ko so druge hujšajoče pisale o tem, da je dieta postala rutina. Nekako se je to zgodilo tudi meni in ni mi več tako težko kot v začetku. Tudi sama imam jutri OH dan in spet bom jedla špagete s paradižnikovo omako in verjetno bom za večerjo spekla medvedje tace (recept je v Rinini knjižici), ker sem opazila, da domačim manjkajo doma pečene sladice. Danes je bil lep dan in izkoristila sem ga za dolg sprehod. Nihče ni hotel z mano in sem se odpravila kar sama in hodila več kot dve uri tako, da se počutim res odlično. Kako kaj punce? Je za vami uspešen vikend? Seveda je :o)) Pridne bodite in uživajte. Vas pozdravljam Marina5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti