Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Živijo! Joj kato to paše za mojo dušo.Ko berem lolito,kikis in ostale pomislim -no vsaj nisem jaz edina,ki zmaže vse kar ji pride pred oči. Ja se moram kar malo pohvalit danes imam sadni dan-do danes se še nisem pregrešila niti včeraj na OH-zdržala sem brez sladice.Ko pa vidim s kakšnimi presežki kg se ukvarjate in se zaradi tega še sekirate,pa vam povem da bi jaz vriskala če bi bila približno takšna kot ste ve. No pa saj vsak zase najbolše ve kaj je zanj dobro. Pridne bodite in nikar se preveč ne sekirajte saj nas že drugi dovolj. lp Jesen Sporočilo je spremenil(a) jesen dne 07. okt 2004 07:46:55
Včeraj sem pomislila, da je ta forum začel počasi "zgubljati na teži", saj je bilo vedno manj sporočil. No danes je slika drugačna juhu. Pozdravljam vse nove članice in sem prav vesela, da so se pridružile. Zdi se mi, da nisem edina, ki je to dieto oblikovala po svoje in se mi zdi tudi prav, da jo vsak prilagodi sebi. Pri meni deluje, ker sem se odločila, da bom jedla tisto kar mi diši tisti dan. Dva dni nazaj sem si skuhala "čudežno juhico" in pojedla v dveh dneh cela 2 krožnika. Sedaj se mi je vse tako uprlo, da bom danes vse preč zlila. Pa še napihnjena sem kot balon od vsega tistega zelja. Danes bom jedla rižoto z gobami in zeleno solato - komaj čakam. afrodita
Dobro jutro! Afrodita, mi lahko zaupas recept za tisto cudezno juho, lepo prosim. In zakaj je cudezna? Hm, ce si napihnjena to najbrz pomeni, da zelja nisi dovolj prekuhala in se je sproscala kislina.... O Nenni, lepo te je spet videt oz. tvojo pozitivno energijo. To, da bi jedli hrano na "napacne" dneve, je cista psiholoska finta, ki se je tudi meni dogajala. To pa zato, ker si podzavestno zelite dolocene kombinacije in ker je malo dolgcas jesti za vecerjo isto kot za kosilo. Kikis, dobro si se odlocila, da si bos sladico raje kupovala. Ce ni mocne volje, res nima smisla imeti pred nosom vseh raznih dobrot. Marina5: vidis, ti si se prepricala, da s 3MD trpis in zdaj sanjas meso in podobno....bodi pozitivna in razmisljaj v stilu: zdajle sem se odrekla temu in temu in zato bo tehtnica cez 1 teden pokazala 1 kilco manj! Lolita: res je, vsak ima zase svoja merila in ce se ti zdi, da si v kavbojkah kot klobasa, pac hujsaj. Ne razumem pa zakaj si razocarana, ce si v 10-ih dneh shujsala za 1 kg. Saj to je normalno...In narobe je, ce se primerjas s svojo prijateljico, ki je shujsla 27 kg. Ona jih je imela viska, ti pa pravzaprav ne in v tvojem primeru bo hujsanje zagotovo pocasnejse. In tvoj cilj ni -27kg temvec -7kg, a ne?. Ker govoris toliko o obvadovanju zivjenja s hrano, ali ze dlje casa ful pazis na to kaj in koliko pojes in potem cez par dni udaris pravi napad na hrano? Ali si po naravi gurman ali pa te enostavno hrana tako mika, ker se ji ze dlje cas aodrekas oz. jo omejujes? saj ves, pri hujsanju velja najvec to, da odkrijes vzroke zakaj imas probleme s hrano in potem dolocis metodo kako motnjo odstraniti in uspesno dolgorocno shujsati... JamieO
Ta čudežna juhica ni ne prva ne zadnja, ki se pojavlja. Obljublja 5 do 6 kg manj v enem tednu. Pa ne, da še to kdo verjame. Jaz sem jo skuhala zato, da ko pridem iz službe nimam kakšnih popadkov po bolj redilni hrani. Juho si skuhaš za par dni in imaš topel obrok v parih minutah. Problem je, da ti ta kuhana zelenjava kmalu začne gledati pri ušesih ven oz. se je kot vseh stvari naveličaš. To je pri meni največji problem, če furam eno stvar po istem kopitu se je kmalu zasitim. Tako, da sem se odločila, da bom jedla tisto kar mi odgovarja z nekaterimi pravili seveda. Ne jem kruha, smetane, majoneze, sladkarij, ne pijem več sokov in gaziranih pijač. Hrano bom še naprej ločevala med seboj, izogibala se bom OH (testeninam, kruha itak ne jem), ker se mi pametneje namesto makaronov jesti krompir saj manj redi. Ker mislim, da je bistvo vseh diet zmanjšanje vnosa kalorij. Nekje (na Oprah ali kje drugje) sem videla in si zapomnila eno misel, katere bistvo je DA DAN (posledično mesec, leto, življenje) MINE TAKO ALI TAKO, NE GLEDE ALI NAREDIŠ KAJ ZASE ALI NE. Vsak se lahko zbudi zjutraj ponosen nase ker je včeraj manj in zdravo jedel ali pa razočaran, ker se je nažiral - odločitev je v nas samih. No dosti filozofiranja recept in navodila za uporabo najdeš na tej strani: http://www.geocities.com/hdieta/ afrodita
Jutro, Kikis- bravo, dobro si se določila. Vtrajaj in ne sekiraj se če shujšaš kakčno kilco manj :) Marina5 - se strinjam z JamieO, če se pregrešiš zaradi poslovnega kosila, imej drugi dan sadni dam ,če jih bo več, ni nič hudega, ali si samo skuhaj zelenjavno juhico. Pa še nekaj je - naj okolica ve, da hujšaš. v času ko sem hujšala pri zdravniku, 8 let nazaj, so vsi vedeli za mojo določitev in ni me bilo sram, ker so bili dokazi na meni vidni. In ko smo šli v re4stavracijo sem si naročila jed, ki sem jo lahko jedla. Nekaj se moraš zavedati, da je dobro, da ostane tak način prehranjevanje za vedno v tebi, ne samo v času hujšanja. In ko boš suha te ne bo sram take hrane naročiti v gostilni, zdaj te pa je,zakaj???? Bodi odločna, in verjemi v svoj cilj!! Lolita - pravijo da se počasi daleč pride!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teh 7 kilc boš zgubila le če boš hotela. Ne boš verjela, še včeraj sem bila malce žalostna zaradi kilic, včeraj sem šla na tehtnico pa je malo manj kazalo, pa če bo danes preveč pa nič hudega, prišel bo dan ko bo vse šlo v minus, ker tako hočem. Ti se obvladaj in ne hlastaj po hrani, odmisli jo in bop videla da bo šlo, saj ni tako hudo :). Pojej magari kakšen lečnik, indisjki,mandeljček, pa bo bolj, pa še lažje boš prebavila vse. Boš videla da bo šlo :) Punci upam, da razumeta moje besede, pa češrav direktne kot vzbodbudne :), ker so tako mišljeme. Včeraj zvečer recimo je fant prišel izpod tuša in pravi, ej Lara midva sva popolnoma pozabila na obletnico. Ker sem mu ravno pekla jabolčno pito, ki je nisem imela namen jesti, kajti ni OH dan, sem se po teh besedah odločila, kajti nič ni bilo za nazdravti za najina srečna leta, da bom pojedla košček to pite. In verjemite nič mi ni žal, in ne bom imela danes sadnega dneva zaradi tega, normalno bom jedla krompirček :). Včasih moramo tudi grešiti, ni na svetu ljudi brez greha. S tem prideš do ugotovitve kdo si, kaj si zakaj si, spoznaš svojo bti :) Lep dan, Lars
Afrodita, hvala. Ha-ha, sem se morala smejati, ko sem tam prebrala: cim vec je boste jedli, vec boste shujsali! Ko sem vse prebrala te razumem zakaj se nisi odlocila za to dieto! Ze en teden jesti na tak nacin bi bilo tezko kaj sele podaljsevati! Kar verjamem, da bi s tako dieto po enem tednu izgubil kaksna 2 kg, vec pa ne, imas prav. JamieO
ja, ma jaz sem enkrat jedla to župo, tako da je OKUS KAR DOBER!!! Vse sestavne dele sem po kuhanju s plaičnim mešalnikom zmiksala, pa je blo kot juhica za otročke....Meni je bila res všeč...ko si lačen, jo poješ...mislim, da sem zdržala 1 teden...ampak pol se vse vrne;(( Tudi v konzervi jo prodajajo v trgovini že pripravljeno...ampak je nisem probala..
Dieta oz. način prehranjevanja mora biti nekaj takega, da se lahko držiš celo življenje če je treba. Me prav zanima kdo bi lahko cel življenje jedel to juhico. Pride pa prav vsake tok časa. Osebno jo imam rada ampak po parih dneh se je naveličam. Je pa res, da prečisti organizem in se počutiš lažjega in bolj zdravega. Morali bi napisati, da vsak dan se je poje manj. afrodita
No to je to, da se navadis zdravo ziveti :) Čeprav če si pa presuh pa tudi ni lepo, se mi zdi da suhi ljudje zgledajo starejši, mi malo napeti pa mlajši. Zato ne bom preveč shujšala, da bom še vedno prikrivala leta :) Mal heca. danes bom pa mogoče naredila rižoto s trevižo radičkem,mmmmmmmm, komi čakam, upam samo da bo moj predragi zadovoljen Potem bom pa še skuhala domač grozdni sokec, ta bo pa odvaju vodico :) lp Lars
kako narediš rižoto z radičem??

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti