Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla
Včeraj sem našla bel koruzni zdrob v Leclercu. Imajo samo instant varianto. Pol kile stane 494 sit.
Komaj čakam, da jo naredim, ko jo primorci tako hvalijo.
mandarincaVčeraj sem bil dolgo časa za računalnikom, in sem si rekel: danes ne bom. Grem pogledat in me takoj povlečete za jezik ( no, za prst, un za tipkat )
Polenta je lahko iz koruzne moke ali iz pšenične moke. Če je iz koruzne je lahko iz bele ali rumene. Polento iz bele koruzne moke že dolg nisem jedel, vendar, kolikor se spomnem, ni velike razlike, če se primerja z rumeno.
marcus, na katero polento ti misliš ?
Loni, pa še kdo: polenta se lahko skuha tako, kot že veste, na način, ki zahteva " pol ure " ( rajši več ) mešanja, lahko pa tudi tako, da se koruzna moka vsuje v osoljen krop ( brez mešanja ) in se s kuhalnico naredi " luknja " v sredini in se tako kuha polpokrito 45 min, po tem času se polenta zameša in kuha še par minut z mešanjem.
ežojV trgovinah je na policah bel koruzni zdrob, instant varianta, poreklo: Italija. Drugega še nisem zasledila. Mi je pa zelo všeč.
Res pa je, da v mojih domačih krajih delamo žgance tako iz moke (ajdove) kot iz zdroba (rumen koruzni, pšenični), besede polenta ne poznamo. No, poznamo jo že, samo uporabljali pa smo vedno le izraz žganci.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla

Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci