Kulinarika v4 javni test

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

8. okt 2016 22:25

Katarinči: Omejitev velja le zaradi možnih zlorab portala. Največje število slik bomo dvignili na 1000 ali 2000 (privzeto). Plus paket je imel enako omejitev 500 slik vse skupaj. Vsakdo, ki mu je zmanjkalo prostora in nam je pisal, smo mu dodalili več prostora.

Kot pravim, je to le zaradi možnih robotov, ki bi samodejno nalagali fotografije ali obiskovalcev, ki bi uporabljali kulinariko za privatno shrambo (ker nimamo kapacitet za tovrstne namene) in je služilo kot varovalka. Odkar nimamo več privatnih albumov je manj potrebna zato bomo omejitev tudi dvignili na 1000 ali 2000.

V primeru, da je to premalo, ni problema dobiti več. Zato imajo tudi nekateri člani večje albume.

Naj pa omenim, da je sortiranje slik v velikih albumih, ker so se izpisovali vsi na eni strani, zelo problematično (povleci in spustil sliko), zato bo po movem v moji kulinariki -> albumi paginacija enega albuma. Žal boste zato lahko slike prestavljali levo desno le znotraj ene strani (15-21 slik), kar pa mislim, da je dovolj. Večina namreč doda fotografije na začetek ali konec in jih ne ureja potem ročno (pri velikih albumih je kaj takega nemogoče). Velik album s 500 slikami se namreč na v3 nalaga precej predolgo. Uporabnikom smo svetovali več manjših albumov, a so se odločili za manj velikih.

Katarinči  

član od: 27.12.2015

sporočila: 4488

8. okt 2016 22:39

Hvala, Jernej Morda le še to - zdaj lahko prestavim fotografijo iz enega albuma v drugega, bom to  lahko storila tudi v prihodnje?



Katarinči



Sporočilo je spremenil(a) Katarinči dne 08.okt 2016 22:42

Sporočilo je spremenil(a) Katarinči dne 08.okt 2016 22:42

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

8. okt 2016 22:57

Seveda boš lahko, ampak ravno mojakulinarika->fotoalbumi še ne deluje, ker ravno to obnavljamo v tem trenutku, tako da je stran vsa zbezljana. SIcer je pa v4 le kopija prave kulinarike, na njej ne "delaj", ker se spremembe povozijo vsako noč.

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 701

9. okt 2016 6:49

Najprej čestitke za novo kulinariko. Imam mešane občutke, kot da moram sedaj od doma :)

Na Kulinarike sem tako doma. Zdi se mi res malo podobna coolinariki, pa malo hladna je. Mi je pa zelo všeč, ker je meni zelo pregledna in vidna. 

Se bomo že navadili. Srečno naprej.

karnak

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

9. okt 2016 9:57

Za pametne telefone in najbrž tudi tablice je nova veliko bolj praktična. Lepa ali ne - je stvar okusa. Jaz osebno sem pač bolj konzervativne sorte in bom pogrešala staro grafično podobo - nova mi deluje tako bolj v stilu plastik fantastik, nič, kar bi si zapomnil. Vse reklame so bolj bleščeče in večje od naslova, tako da težko ugotoviš, na kateri strani sploh si, ker kulinarika.net v ničemer ne odstopa.

In še čisto čisto osebno, kar sploh ne spada sem - pogrešam plus paket brez reklam.

Sonja

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

9. okt 2016 10:38

Vsi bomo, se mi zdi, še naprej nekje v srcu nosil teh 18 let kulinarike in njene zgodovine. A razvoj gre naprej, strani, ki dobro delujejo na vseh zaslonih ne moreš narediti z bogato grafiko velikih elementov, kot je naša trenutna glava. Letos je več kot polovica uporabnikov že na mobilnih napravah, prihodne leto bo ta odsotek še višji. Tri leta nazaj je velika večina uporabljala namizni računalnik.

Če samo omenim nazorni primer, Google zdaj že slabše rangira rezultate iskanja, če je stran takšna kot je naša sedanja. Večina obiska pride iz Googla. Googlu je vseeno za domačnost grafike ;-( V končnem smislu danes všečna podoba vabi precej manj obiskovalcev kot funkcionalna stran.

Zato si želim, ker sem tudi sam v to stran zadnjih 18 let vložil večji del svojega življenja, da se boste nanjo radi vračali tudi po prenovi, morda še raje, ko boste spoznali njeno uporabno vrednost. Nenazadnje domačnosti ne tvori podoba, ampak prispevki ljudi, vaše slike, vaši recepti, vaše izmenjave idej. Domačnost tvori prijaznost v komunikaciji, kar je tudi nekaj, kar se je z leti spremenilo in tega pa programerji žal ne moremo preprogramirati. Danes enostavno ne moremo več obstajati taki ko smo teh 18 let, kot tudi ne vidite vozov s konji po cestah, ampak avtomobile, žarnice (celo "varčne"), ne več sveč. Pa verjamem, da je imela sveča nek svoj čar, ni bila pa enako praktična kot kasneje žarnica.

Kulinarika je v svoji osnovi le "program". Življenje ji dajete obiskovalci in tisti, ki prispevate, pomagate, slikate, komentirate. In zdaj boste, čeprav je to težko verjeti v tem trenutku, to počeli lažje. Ko se navadite na novosti. Ker smo imeli dolgo to stran, je navada precej močan faktor. Tudi ne gre le za to, kar je zdaj na strani, ampak možnosti, ki jih takšna zasnova ponuja za naprej.

Osredotočimo se na komunikacijo, medsebojno spoštovanje in strpnost. Na forumih, komentarjih, pod blogi in na zidu. Da bo toplina na strani sijala iz besed, iz smeškotov, ne iz logotipa ali ogrodja strani. Stran samo nosi naše informacije in te soustvarjamo vsi.

Dopustimo žarnici, da zamenja nostalgično svečo. Tako kot svečke še zdaj prižigamo ob romantičnih večerjah, je del zgodovine stare kulinarike ostal v obliki več kot 250 smeškov, ki krasijo vaše zapise in bodo to počeli tudi naprej. Za vsakdanjo uporabnost strani na vseh napravah, pa smo morali stopiti velik korak naprej.

Pa srečno.

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

9. okt 2016 10:55

Jernej, lepo si napisal.... 

Vrtejbenka

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

9. okt 2016 11:41

Zelo lepo povedano, Jernej

rrr

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

9. okt 2016 11:45

BRAVO Jernej 

Tako lepo si tole napisal, da mi gredo kar kocine pokonci /ne depiliram se še, čakam, da same odpadejo/

Pa kaj, če se mi danes kosilo zažge.......spominjala se ga bom z neko nostalgijo, tko kot na tisto pico iz Parme, pomfri krompir izpred Emone, pečenice izpred Modne hiše, prvega randija iz Tivolija.............

Nostalgija je vedno prisotna in prav je tako, ampak koraki morajo iti naprej!!!!

Srečno in veselo pojdimo po novi poti  smo močnejši .

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

9. okt 2016 12:25

Domačnost in vzdušje seveda ustvari skupnost, izgled je pa pač izgled.

Belo ozadje je manj prijetno za oči kot trenutna mešanica toplih  barv v ozadju. Na novo postavitev elementov se lahko navadiš, ampak nežna rožnata in opečnata barva je pač vedno >>> navadna bela.

~People will hate you, rate you, break you, and shake you. How strong you stand is what makes you.~

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti