Masterchef slovenija

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

12. maj 2015 1:46

Ja ... tudi meni se je vedno, ko sem tule hotela posredovati link s strani okusno(pika)je, pri pošiljanju odgovora ime te strani samo spremenilo v kulinarika(pika) net. 

 

Mojca

blossom  

član od: 8.2.2009

sporočila: 383

21. maj 2015 21:30

Meni pa ni všeč odnos do hrane, mislim v tem smislu koliko se jo vrže stran? Oz. sklepam, da se vrže stran? Sploh me je zmotilo na izzivu, ko so metali praktično cele hamburgerje v smeti. Saj razumem, da ne bo zdaj nekdo direkt objedkov jedel, bi pa lahko mogoče malo drugače zastavili izzive, da nebi šla hrana v koš.

blossom

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

22. maj 2015 7:26

Za Doriana mi je žal, da je izpadel. Se mi je zdel eden močnejših (poleg Mihe, Karmen in Roberta -pa tudi Katje in Sašota). Mislim, da je poraz svoje skupine vzel preveč osebno, zato je v nadaljevanju slabo razkosal piščanca. Na izločitvenem testu mu je potem koncentracija čisto padla in je piščanca premalo spekel, čebulo preveč, polento pa pripravil vodeno...

Tjašin krožnik mi je deloval suho, okuse so tudi močno skritizirali (krožnik brez duše), vendar je očitno bila bolj všečna in je ostala...

Masterchefa (SLO, Ameriškega,....) gledam predvsem zaradi idej. Tudi meni je bila oddaja 3, 2, 1 kuhaj (HR) bolj všeč, saj je bazirala na poznavanju kulinarike vseh regij Hrvaške.

Pa saj je naš Masterchef (za prvič) tudi kar gledljiv. Sodnikov smo se tudi že navadili in zdaj so nam celo simpatični...

Sporočilo je spremenil(a) silva dne 22. 2015 07:27

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

22. maj 2015 7:47

Meni so sodniki celo zelo simpatični, najbolj pa Karim.

 

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15824

22. maj 2015 17:09

Še vedno občasno gledam Slo Masterchefa in mi je oddaja kar v redu. Včasih imam po tihem svoje favorite, pa potem poslušam, kaj o njihovih jedeh pravijo sodniki. Ti so mi kar v redu, nič kaj se ne napravljajo preveč, le tu in tam se mi zdi, da zaigrajo kakšno strogost ali neprizanesljivost.

Mi je žal za Doriana, še za koga mi je bilo žal, da je izpadel, a tako pač je.

Če nič drugega, se pa vsi kandidati veliko naučijo.

 

mamamia

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

22. maj 2015 18:15

Tudi jaz občasno pogledam kak del oddaje, čeprav drugače slovenskih šovov nikoli ne gledam. Oddaja je čisto znosna, osredotočena na jedi oz. kuhanje. Všeč mi je ker tekmovalci kaj dosti ne komentirajo, še bolje bi bilo če sploh ne bi. Sodniki so ok nič kaj strogi, celo svetujejo jim pri pripravi jedi. Favoritov nimam, ker preporedko gledam in niti ne poznam njihovih imen.

Vesnuska

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

22. maj 2015 20:17

Končno mi je uspelo parkrat gledati. Meni je fajn oddaja, sodniki so tudi meni simpatični!! Včasih so celo premili. Pri sushiju menim, da bi moral ocenjevati sushi majster, ker so bili zelo zelo premili. Vsaj toliko, da bi povedal kaj je pravilen sushi in kako to japonci po naše "zakomplicirajo" :)

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

26. maj 2015 9:45

Jaz pa prav obožujem gledat Masterchef. Me pa motijo tele skupine, kjer npr zmaga ena skupina, izpade pa posledično nekdo, ki je moćnejši od koga iz skupine, ki je zmagala.

Res pa je za občudovat, kaj so sposobni pripravit v 60-ih minutah, jaz sebe nikakor ne vidim v tem. Plus da moraš vsakič fascinirati z jedjo.

Koliko enih omakic, kombinacij, mečanih okusov v enem grižljaju, ko je v eni uri treba skuhat, pa da še ni surovo skupaj z idejo, kaj sploh bi. Ko je že tako stres, kamere ga pa potrojijo. Vsi tekmovalci so super, že pogum in kreativnost šteje.

Žirija se mi pa zdaj bolj dopade, kot na začetku.

Se pa tudi tu kažejo obrazi, osebnosti. Pa koliko naredi na samopodobi, ko je kdo pohvaljen od žirije.

Sem imela na začetku Jerjeja za svojega favorita, ampak mu kar ne gre nekako. No se pustim presenetit, kdo bo tu zmagal. Mi je pa malo nefer, da so med tekmovalce, ki so domači kuharji, dali Miha, ki je že uveljavljen v restavraciji, pa ravno zaradi tega upam, da ne zmaga ravno on. Naj kdo, ki je prišel izza domačega štedilnika.

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12726

26. maj 2015 13:13

  Mi je pa malo nefer, da so med tekmovalce, ki so domači kuharji, dali Miha, ki je že uveljavljen v restavraciji, pa ravno zaradi tega upam, da ne zmaga ravno on. Naj kdo, ki je prišel izza domačega štedilnika.

 

 

Se močno strinjam z zgoraj napisanim.   Sploh pa mi že od vsega začetka ni všeč njegovo obnašanje in karakter, ker se kar naprej poveličuje in povdarja, da je najboljši in da so mu ostali sotekmovalci nevoščljivi.

Tudi jaz upam, da ne bo zmagal, svojega favorita pa še nimam.   Tudi meni je žirija iz  oddaje v oddajo bolj všeč, tudi Alma, ki je bila na začetku kar zelo neprizanesljiva, je postala znosna.

 

mopsika

BABI 2+2  

član od: 8.11.2009

sporočila: 379

26. maj 2015 17:28

Se strinjam z zgoraj napisanim, da profesionalcu ni mesto med amaterji. Sicer pa tudi on kar zna zamočit, tako da upam, da do konca ne ostane v konkurenci.

Žiranti pa so mi čedalje bolj všeč, tudi jaz sem se skupaj z njimi nasnejala tistim zajčkovim ušesom od Doriana. Škoda, da je že izpadel.

Ali ta šov še poteka ali pa je to prikazovano za nazaj? A tekmovalci res kuhajo le dvakrat na teden, vmes p a so doma?

BABI 2+2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti