19. maj 2014 20:51
Danes sva s snaho že drugič letos obirali kamilico. Prva runda je že posušena. Čudovito diši. Najina vnučka, oziroma pravnučka bo imela čajčka na pretek.
daga
19. maj 2014 20:51
Danes sva s snaho že drugič letos obirali kamilico. Prva runda je že posušena. Čudovito diši. Najina vnučka, oziroma pravnučka bo imela čajčka na pretek.
daga
19. maj 2014 21:08
Srečni eni. ![]()
Kamilični čaj s sladkorjem in limono, spomin na moje ure vožnje za šoferski izpit. Po vožnji sva šla z inštruktorjem na tak čaj.
20. maj 2014 10:07
Jaz kamilic ne nabiram samo za čajčke...
Res suhe cvetove zašijem v male platnene vrečke ( lahko jih pogrejemo v mikrovalovki ) in potem z njimi obložimo boleče sklepe... bolečine za kratek čas odpravimo brez kemije...
iz njih cvetov naredim tudi kamilično olje, pa še kaj bi se našlo ![]()
20. maj 2014 10:16
Babka, za kaj uporabljaš kamilično olje, in če lahko zaupaš kako ga narediš. Seveda, če ni skrivnost
. Ker danes grem z otroki po bezeg za sok, nekaj ga bom posušila za čaj, in nekaj za v skrinjo, pa seveda še kamilice bomo nabirali. Upam da bomo uspešni, in da bomo prinesli kaj domov.
20. maj 2014 10:51
SMARTY1
Veliko pest posušenih cvetov namočim v liter dobrega olivnega olja. To pustim približno 14 dni na sončni strani in občasno malo pretresem. Potem precedim in shranim v temnem, bolj hladnem prostoru ( pri nas je to kar v garaži )
S tem oljem si velikokrat namažem roke, kožo obnovi in mehča. Na enak način lahko namočiš tudi sivko.
Vse to povzemam iz starega zvezka zapisov moje mame.
Ko že greste v trgatev
, naberi tudi listje borovnic in potem posuši, je zdaj že pravi čas za to.
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951
20. maj 2014 11:00
Hvala babka
,
20. maj 2014 15:05
A ne gre vse dobro v olivnem olju h hudiču, če ga pustiš izpostavljenega soncu? :s
Life is war against boredom~
20. maj 2014 15:20
Saj hudič poseže zraven tudi takrat, ko ga segrevaš na šporhetu ![]()
kozamurnik
sporočila: 2311
21. maj 2014 9:43
Kaj pa tiste majcene crne usi? Kako jih odpravimo brez strupov? Mami jih ima na kamilicah , poskusila je s koprivami, pa ne pomaga.![]()
21. maj 2014 10:07
Kaj če bi probale z pecilnim? Jaz ko imam na posajenih melancanam uši, pospem z pecilnim praškom in izginejo.
SMARTY1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pohorska gibanica

Veganske palačinke