Sivi lasje...zakaj pa ne?

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

6. nov 2014 5:29

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Babka, Lučka, ko vam pa mi tukajle rečemo, da ste zagotovo prav super s sivimi lasmi, nekaj nas je vztrajalo, da je to bolje, kot kar tako neka barva....nas pa ne šmirglate, a ne? 

Bom še ta nevemkolkič prav ljubeznivo napisala, (verjetno se ne bo tako slišalo), da je problem sivih las samo v glavi. Veliko se o tem res  prebere v modnih in lepotnih revijah. Da pobereš iz njih pozitivno in ne pisarije o nekih nedosegljivih standardih, je pa res treba veliko samozavesti o lastni podobi. z barvo las mene sicer ne ganejo, če bi se pa toliko sekirala zaradi svoje nesuhosti, kot se ve zaradi sivih las, bi verjetno sama sebe pokončala. In meni tudi drugi rečejo, da prav v redu izgledam. 



Vanja



Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06.nov 2014 04:15

Da ne boš rekla, da te ne šmirglamo. 

Se pa niti najmanj sekiram(o) ,da te malo popravim, no vsaj jaz se ne,  ker bi se sicer že zdavnaj  pobarvala nazaj. Le  nasvet iz prve roke vedno prav pride, to je vse.

In če je na teh straneh prostor za dosti bolj, recimo jim čudne, debate, zakaj ne bi  pisali tudi o sivih laseh. Če se da, brez posmehovanja. Prikritega  sicer in v drugi temi, pa vendar .. in... ne leti nate.

Lep dan na ono stran luže,   zgleda pa  vse skupaj bolj sivo. 

Pa smo spet tam.

 

 

 

 

 

 

p

 

lp Lučka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. nov 2014 6:09

Jaz sem govorila v množini, ker nas je več omenjalo, da so sivi čist OK. 

če se že ne sekirate, potem vsaj precej razmišljate o tem, bi, ne bi, bi.... In sprašujete nas za nasvet in mnenje. Ko bereš poste vidiš, da ima vsaka mnenje samo zase, za ostale jim dol binglja. No, za odbite barve ala korenček, vijolice itd., nas je večina proti, pa se nekatere še vedno ponosno hvaliko, kako lepo korenčkaste so. 

Potem se morate še dobiti na srečanju, kar je sicer čisto OK, ampak da rečete da lahko pobarvane sedijo za drugo mizo...hello, tole se res sliši kot neko "tajno društvo pgc", kot nek support group za ogrožene. 

 

Oh, pozabila napisat...se ravnokar potikam po svetu, v Aziji sem, in kaj opazim? Ženske ki sedijo na tleh, prosijo z denar, kuhajo in prodajajo hrano na ulici, prodajajo raznorazen kič...in po večini imajo pobarvane lase, s precejšnjim narastkom.  Kar ne morem "verjamet". 

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06.nov 2014 06:13

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

6. nov 2014 11:58

Moja mama se že en par let ne barva..ima kratko frizurco in res lepe sive lase..upam ,da bom farbo podedovala...naša nona pa se pri 90 letih še vedno barva,sicer sedaj že dolgo ni več črnolasa,kot je njena naravna barva,pač pa kostanjevo rjava..pravi da jo sivi lasje delajo takooo staro....obe pa sta zadovoljni vsaka z svojo barvo,in to je najvažnejše..da se fajn počutita.

Vrtejbenka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. nov 2014 13:02

Včeraj sem bila na enem dogodku, sedeli smo in se gledali. Zunaj je bilo turobno, skoraj že noč. Nenadoma sem zaćela gledati okoli kakšno barvo las ima kdo, ne vem zakaj, kar tako. Bili smo mladi, srednjih let in starejši mladinci. Ni bilo sivolasih, niti blond, niti vijoličastih, obupno rjavi vsi od svetlih do temnejših, v sivih, rjavih in črnih puloverjih, kavbojkah in dolgočasnih zimskih čevljih. Živi dolgčas. Bi si prav želela eno ognjeno barvo las, da bi malo poživila prostor, sivino.Ali pa kakšno srebrno glavo, ki bi razbila rjavo barvo. Sem hotela reči, da tudi rjava zna biti dolgočasna (sama sem rjavolaska). Tudi z obleko, make upom, rutko živih barv se da narediti živahno podobo. In z nasmehom, če je nasmeh sončen, vse drugo niti ni več važno. 

 

naor

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

9. nov 2014 17:59

@ Vanja_v_ZDA, tudi jaz ti bom čisto prijazno odgovorila:

Moji sivčki na glavi so mi všeč, narobe si razumela, da tebe in druge sprašujem:

" Bi jih imela, ali jih ne bi imela ! "

V moji glavi je odločitev dozorela v začetku letošnjega leta, če me vprašaš, ti bom odgovorila, da mnogo prepozno.

Nikoli se ne oziram na tisto, kar drugi pravijo. Jaz zase vem, da sem čudna, trmasta... kljub vsemu pa naklonjena ljudem, ki me poznajo, imajo radi, me sprejemajo takšno, kot sem:

Včasih ne popuščam, ker vem, da za ovinkom se znova nova pot odpre, ne popuščam, ker verjamem, da za slabim vedno pride tudi nekaj dobrega, moji to dobro vejo, zato nikoli ne klonemo. Naj bo še tako hudo, na koncu sta vedno dve poti, izberi tisto, v katero močno verjameš...

In veš kaj, všeč mi je, da si napisala, da si zadovoljna s svojo konfekcijsko številko

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

9. nov 2014 19:16

Sivčki na glavi niso nekaj, za kar bi dobra duša druge spraševala "ali bi jih imela, ali jih ne bi" - ker če ti jih geni določijo, jih imaš, če ne, jih pa nimaš. Za ali proti ne pomaga ne trdna volja, ne telovadba na prostem, ne dobra dela. Kaj potem narediš z njimi - sivimi ali ne sivimi - je seveda popolnoma vseeno. Zanimivo pa je, da se o tem vsi strinjamo od prvega zapisa naprej, pa se je kljub temu naklepalo 33 strani prerekanja in konca ni na vidiku. Kar seveda pomeni, da očitno ni vseeno, sploh ne tistim, ki so najbolj glasni okoli tega, da jim je. Očitno bo še zanimivo.

Sonja

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

9. nov 2014 19:27

babka1951 je napisal/a:

Naj bo še tako hudo, na koncu sta vedno dve poti, izberi tisto, v katero močno verjameš...

 

To je ena velika laž, Vili je prav ugotovil desetletja nazaj...

 

https://www.youtube.com/watch?v=0tS7J1FGXpQ

Commis débarrasseur

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

9. nov 2014 20:49

Zzak, to je umetniška svoboda...izbereš pa tisto, ki je ni... Fajn komadi, so mi še danes všeč.

 

naor

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. nov 2014 21:13

A ima Resnik še kaj las na glavi? No, vsaj problema  s sivimi nima...

Vendelina jr.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

9. nov 2014 21:26

Čelo se mu je menda malo podaljšalo, tam, do koder še ni prišlo, ima pa malenkot problemov.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti