Sivi lasje...zakaj pa ne?

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

11. nov 2014 14:11

Babka sem danes dobila reklamo Takko in gospa s sivimi lasmi je zelo lepa.. Poznam kar nekaj sivolasih gospa, tudi moja teta je med njimi, moja tašča in jim čestitam, da so izbrale pogum in ostale nebarvane. Jaz priznam ga nimam, sicer pa imam zaenkrat samo nekaj sivih...

Komentarji me pa več ne motijo. Saj je dovoljena svoboda pisanja! In naš  forum ( sem že kar dolgo tu) ima veliko različnih tem in je prav zato zelo dobro obiskan.... Pa še toliko lepše je, če še kaj napišemo kar polepša dan....( ah enim pa ne

Želim vam en lep krasen dan 




Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 11.nov 2014 14:13

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

11. nov 2014 14:53

Ne vem če je potreben ravno pogum, da se odločiš biti "natur". V barvanje te nihče ne sili, noben dress-code ne zapoveduje barve in nič revolucionaren nisi s sivo.  Ampak - sivina eni paše, druga je pa z njo postarana - morda ji doda 10 let in več (izkušnje). Hudo dvomim, da je pa veliko žensk, ki si želijo izgledat 10 let starejše.

Osebno sem nevoščljiva vsaki krasni sivo- in belo-laski, ki dobro izgleda. Meni žal to ne paše, ker sem še v fazi mešanja barv in bi bila brez barvanja pepelnato blond-mišje sivo-srebrnkasta. Zelo nehvaležna barva.

 

 

 

Lisa

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

11. nov 2014 15:15

Jaz sem še vedno pobarvana.Kot pravi Lisa, 10 dodanih let mi ne diši.Zdaj mi jih pripišejo še zaenkrat -5.Babica se ni nikoli barvala,ko je zasivela nam je bilo čisto normalno.Moja mama naravna črnolaska, je imela nekaj sivih las,ki sploh niso slabo izpadli,bilo je več črnih.Jaz sem rjavolaska a izgleda po babici in sem že prilično osivela in je tudi zelo opazno.Sicer, pa najvažnejše je kako se sama počutiš najbolje, pobarvana ali ne.

Lep dan in lepo martinovo,sem štajerka. saj veste,kako je, na štajerskem,velik praznik.

 

dari

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

11. nov 2014 15:24

Lisa, sem tudi jaz dolgo oklevala, se barvala, vedno želela tudi neke luštne pramene in s tem spreminjala lase v ene čudne štrene, pol me je pa enkrat lansko leto prešinilo: Pa zakaj sploh še vztrajam.... In kaj me je na to pot spravilo??? Enkrat je naš kolega hedonist pojamral, da njegov sin plete kapice na Portugalskem.... meni se to ni zdelo nič nenavadnega, sem mu pa takrat odgovorila, da mu bom za barvo še sporočila, ker ne vem, kako bom lase obarvala...... Pol pa iz tega ni nič bilo, jaz sem na brzino sklenila, da se barvala več ne bom...

In danes, po vseh teh mesecih, ko sem krizo prestopila, žarim... Lučki sem zelo, zelo hvaležna, da je to temo odprla, če spada na Kulinariko se ne sprašujem... Presodili bodo kritičarji in zavezniki... z nekaterimi bi se rada srečala na kavi, drugih se pa tudi za sosede bojim

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

11. nov 2014 16:10

Te moram razočarat, nisem niti siv niti plešast. Skratka grozen v vseh pogledih.

Commis débarrasseur

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

11. nov 2014 17:18

Se mi je zdelo

Ampak, kljub vsej groznosti, za tisto čudovito pečeno kračo, pa še vedno čakam, da razkriješ recept

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

kozamurnik

sporočila: 2311

2. dec 2014 5:40

Te dni sem imela obiske iz Italije in ko so z zanimanjem opazovali oranžno-rdeče glave na ulicah, sem zvedela, da tako hudo barvo  imenujejo " ROSSO (rdečo) MENOPAUSA".  .

Pri njih je, kot sicer  pravi tudi avtorica teme,  naravno siva  normalna in zelo pogosta barva, hudih zelenjavnih barv pa skorajda ni videti.

Moja mami je seveda zrasla za kak cm, ker je za svojo novo lepo naravno sivo dobila kup komplimentov. Od njenih kofetarskih prijateljic jo je že posnemala ena in tudi druga se bolj in bolj nagiba k  naravni.

Ja, včasih je res, da ko hočeš po vsej sili kaj prikriti, starost  ali pa barvo, s pretiravanjem zadevo le poslabšaš.

 



murnik




Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 02.dec 2014 08:43

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

12. mar 2015 8:52

No, da obudim to temo...lučka52, tako zelo te pogrešam, pa ravno Ti si bila, ki si me na to sivino pripeljala 

Včeraj se mi je zdelo, da sem potrebna spet neke preobrazbe, poklicala sem prijateljico, frizerko Olgo, v 50 kilometrov oddaljeni salon od Ljubljane in jo vprašala: 

Olga, a lahko pridem, nujno rabim, da me postrižeš ???

Pridi, bova nekaj spalamudrili...in sva...

Ker je bil tako lep dan, sva naredili krog okrog jezera, na eni terasi popili kavico in si privoščili Blejsko rezino, čvekali v nedogled... in pol mi je enkrat rekla:

Kaj delaš ??? Toliko strank imam, ki pravijo...jaz bi rada imela takšno frizuro, kot tista Ljubljančanka...

Kaj rečem...NIČ!!! Samo povem kje so me tako lepo uštimali..

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

kozamurnik

sporočila: 2311

13. mar 2015 5:58

Babka 1951, ti verjamem, da super zgledaš

Isto se dogaja moji mami. Vse pravijo, da ji zavidajo, ker ji "paše" , pa nekako ne zberejo  poguma, da bi se odločile za natur izgled. Tako  njena frizerka, kot tudi sama menim, da je za prehod v naravno barvo res potreben karakter!

Zato  pač,  ker nas  je kozmetična  industrija zvito prepričala da siva barva postara,  me to kajpada verjamemo. Kot  vsakič znova nasedamo in  verjamemo v čudeže krem proti gubam. Ničkolikokrat povedano in dokazano, pa še zmeraj potegne in prepriča. In nam prazni denarnice kajpada.

Malo ali skoraj nobena frizerka tudi ve in zna strokovno svetovati katera barva dejansko  pristaja naši  polti in očem.

Za vranje črno, izrazito močne mahagoni in tudi  hude melancana barve se itak ve, da ne pomladijo nobene ženske, še bolj velj to za umetno, platinasto. Upam si trditi, da ta precej  postara in da  jih je zelo zelo malo, ki jim ta barva res pristaja.

 

Lučka baje super zgleda in tudi sama upam,  da se čimpreje spet  oglasi.

Ni jih prav veliko, ki poleg pameti in simpatije premorejo tudi avtoironijo in smisel za humor. Še vedno se smejim, ko gledam fotografije njenih  nekaj strani nazaj.

murnik

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

13. mar 2015 7:32

Brke ste si nehale pulit? To je tudi trend ali še ne?

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti