Sivi lasje...zakaj pa ne?

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

3. maj 2014 23:31

Lučka, tale zadnji odstavek me je pa malce nasmejal.No sem pa bila pred pol leta na enaki poti kot si sedaj ti,nekje enaka vsebina besed, da to ne more biti, ampak sem vstrajala in sedaj je barva že odstranjena, ampak nekaj dni sem pa rabla zjutraj pred ogledalom, da sem si rekla "Ja saj sem to jas", dejansko me je bolj glas nekako dramil s pogledom, ker po več kot štiridesetih letih spet osvojiš občutek, da primeš svoje naravne lase , samo s to razliko, da barva je pa res spremenjena, gosti so še pa vedno. Moji črni lasje (po obeh starših)so mi vedno nekako preveč resno delovali zato sem jih vedno barvala v svetlejše tone, no sedaj je pa še delno videt, da so bili črni, ampak se mi zdi, da se kar poda.Opžam pa, da sem med redkimi, ki so se odločile za naravni videz in mislim, da nas bo vedno več.                                                                                                                                 Pa še napiši kako se počutiš, jas se kar dobro.

zaja

kozamurnik

sporočila: 2311

4. maj 2014 5:30

Lučka, za pogum !

Današnja družba je do sivih žensk še vedno mačehovska in  neprizanesljiva. Počasi, vendar vztrajno se to

le  spreminja. Vse več je reklam in fotografij, kjer se pojavljajo ženske sredjih let s sivimi lasmi in gubicami, mnoge bolj seksi kot kdajkoli prej!

Prepričana sem, da si marsikateri veliko pomagala s tole temo, moji mami že.

 

 

murnik

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

4. maj 2014 9:21

kozamurnik je napisal/a:

Lučka, za pogum !

Današnja družba je do sivih žensk še vedno mačehovska in  neprizanesljiva.

murnik

 

Pa ste prepričane, da je to res? Jaz namreč nisem, ravno obratno. Skrb za večno mladost je v glavah žensk, ne pa njihove okolice - tej je prav malo mar, kaj je na glavi, dokler je v njej vse poštimano. In vse zanesljivo ni poštimano, če se dama prepleska ob prvi hudomušni zbadljivki glede njene srebrnine. Je pa res, da je tak način ohranjanja mladosti veliko manj naporen od tistega v telovadnici.

Sonja

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

12. maj 2014 6:53

Pravzaprav me čudi, da se ni oglasila nobena iz stroke...sploh na komentarje, da je barvanje v salonih  predrago.

Govorim za tiste z mizernim plačami in še slabšimi pokojninami.  Če bi bile cene zmernejše, bi bilo zmazkov iz domačih kopalnic zagotovo manj.

@zaja, sicer je še prezgodaj, ampak zaenkrat sem si kar všeč in nimam problemov  s krizo identitete.

Dve moji znanki sta se prav zaradi moje zelo kratke frizure( ampk neskromno lahko rečem, očitno zelo všečne, ker nisem dobila še nobenega negativnega kometarja, niti v Slo ne),  celo odločili, da me bosta posnemali.

 

 

 

lp Lučka

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

12. maj 2014 16:29

Imam problem. Pretekli teden sem se odločila , da mi je dovolj dolgih las in sem se odločila za bob frizuro, ki jo imam na vratu do ram in potem gre linija navzdol in se konča  malo pod brado. In kje je problem? Ko si lase operem in osušim z okroglo krtačo je frizura kot narisana, ampak potem grem spat in zjutraj ko se zbudim so lasje zavihani navzven, morali bi biti pa navznoter in potem jih nikakor ne morem spodvihati, da bi lepo padali. Ko si lase operem, dam na še mokre utrjevalec in gel, vendar nič ne pomaga. Kako si oblikujete frizure tiste, ki imate bolj kratke lase? Upam, da je ta problem rešljiv, ker sem zjutraj po 15 min pred ogledalom, pa si jih spodviham in nalakiram, ko končno vsaj za silo stojijo tako kot bi rada, ampak ob 11. dopoldne grejo oni spet po svoje. Kaj mi je narediti? Hvala in lepo dan vam želim

 

kleo

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

12. maj 2014 16:35

Kaj ti je narediti?

Nehati se sekirati. Če si nočeš vsako jutro posebej urejati frizure, se pač sprijazni, da bo tu in tam živela svoje življenje. Pa naj te pomirim: to se ne zgodi vedno. Včasih se zavihajo navzven, včasih ostanejo zavihani navznoter, včasih se sfrknejo v vse smeri neba, včasih pa visijo kot repa. Pusti se presenetiti.

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

12. maj 2014 17:00

Lase si umiješ samo zjutraj. Zvečer si jih po potrebi (ce si recimo na fitnesu ali delaš na vrtu) samo malo splakneš. 

 

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

12. maj 2014 18:20

Gela nikda na mokre lase. Gel se daje na lase preden greš iz hiše, ne pa na sveže oprano glavo pred spanjem.

mamamia

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2343

12. maj 2014 20:14

Mogoče bi ti pomagala frizerka in lase stopničasto?  postrigla spodaj, da bi se prav vihali?  Ne vem, kako se to doseže, frizerka bi pa morala obvladati.  Tudi češejo se take frizure v spodnjem robu drugače, kot jih opazujem pri frizerju. 

Katrca11

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

13. maj 2014 5:03

Jaz imam zelo goste lase in bob frizuro. Frizerke mi jih je stopničasto postrigla, sicer bi imela ob straneh piramido.

Ker so neukrotljivi, si kdaj pa kdaj dam na glavo svilen folulard  in imam zjutraj neprimerno  manj problemov z mojo grivo.

Kotarca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti