Kako učinkovito organizirati recepte

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

10. sep 2013 12:16

Titikaka je napisal/a:

Hvala vsem za nasvete. Zelo me je potolažilo, da nisem edina s tem izzivom Skratka, bom malo "počistila", česar nisem že dolgo uporabila in si organizirala zbirko preizkušenih receptov (verjetno v e-obliki, ker mi je tako lažje). Sem pa zamislila pri zapisu Vendelina jr. Ugotovila sem, da imam dejansko ta problem samo pri receptih, ker drugo imam res vse "poštimano" in nikoli nisem imela problemov s hierarhičnim organiziranjem podatkov ipd. Res zanimivo



Titikaka

 

Imaš morda še preveč "poštimano", pa si si preceptih duška daješ? 

mamamia

zoyaa  

član od: 1.8.2011

sporočila: 88

10. sep 2013 20:07

Meni največji problem dela recept za palačinke....enostaven da bolj ne more bit, vendar v glavi ne ostane. Zato ga imam zapisanega v rokovniku :)

Drugače pa recepte sprotno pobiram iz interneta, si sestavine prepišem na listek in potem "tisočkrat" grem preverit postopek na ekran :) Ni se ravno za zgledovat po meni

Moja mami pa si vse pecivo, ki ga peče, zapiše v zvezek. Ker ima zelo lepo pisavo, je stvar tudi za videti lepa.

zoyaa*

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

11. sep 2013 9:45

 recept za palacinke imam jaz kar na hladilniku pripet z magnetom. Kot ostali, sem ugotovila, da je koristno recepte, ki sem jih naredila in so mi vsec, napisati v zvezek, ampak to delam samo z recepti, ki jih najdem na netu ali v revijah. Tako, ce slucajno kdaj ponavljam, imam recept takoj pri roki. Res pa izredno redko ponavljam stvari. Vcasih sem kupovala vse mozne revije in knjige ter zbirala recepte z neta, ko sem pa ugotovila da se recepti samo se reciklirajo sem s tem nehala. Revije in knjige ki mi niso bili uporabni sem podarila, za ostale pa vem kaj vsebujejo. Ce pa iscem kak poseben recept grem pa googlat

"Stressed is desserts spelled backwards!"

polalonca  

član od: 27.10.2010

sporočila: 58

11. sep 2013 10:35

... no, da še jaz nekaj dodam,... kot marsikatera imam recepte na računalniku, v zvezku, v knjigah  , ampak tisti najbolj uporabljeni so v lepi škatli na listkih, še iz tistih časov  , ko smo si recepte prepisovali in delile na listih,... In potem ko se spravim k peki pa ko glih ne vem kaj bi spekla, vzamem škatlo in preglejujem recepte in jih kupčkam, na en kupček tiste ki bi bili zanimivi, na drugega pa ostale,...In vam povem od vsega je škatla še največkrat v uporabi :)

polalonca

mimikad  

član od: 20.12.2012

sporočila: 7

11. sep 2013 17:42

1. Sama sem naredila v wordu kot neko knjigico,....kazalo, številčenje, opombe.

 

2. Grem na kulinariko pa poiščem ali med priljubljenimi ali med recepti.

 

3. Moja mama ima eno knjigo kjer najdeš skoraj vse recepte (stara nekje 45 let). Pa sem na internetu poiskala takšno enako knjigo in si jo kupila. Slutim, da ko bom šla na svoje mi mama ne bi dala svoje knjige, ker jo ima preveč rada.

 

4. Razni izrezki iz revij me ne zanimajo, tako da nimam še z njimi probleme.

mimikad

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. sep 2013 18:08

Nisem pri tistih, ki bi bili najbolj organizirani, še posebej zato, ker recepte pobiram od vsepovsod. Imam neko mapo, kup kjnig in seveda internet. Potem so seveda jedi, ki sem jih jedla v restavracijah in jih pripravim doma po spominu. Dokler mi spomin še dobro služi, nimam nobenih težav najti recepte jedi, ki sem jih že pripravila. 

Če se hočete res zorganizirati in spraviti vse recepte na eno mesto, se splača najti spletno stran, kot je recimo tale: http://createmycookbook.com 

KAr po internetu si naredite tisto, kar vam paše. Biznisov, ki ponujajo te storitve je kar nekaj, vsaj za eno vem, da imaš možnost potegniti recepte v knjigo iz raznih spletnih strani ali pa se uporabi COPY/PASTE. Ena od možnosti je tudi ta, da se odločiš za fascikel verzijo in z odkrivanjem novih jedi dodajaš nove recepte. Tele knjige so (lahko) tudi odlično darilo. 

 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti