Rudolph 24kitchen

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

27. maj 2014 17:57

Bannanna,meni se čisto nič ne zameriš ..Zdaj ,ko imam malo več časa,gledam malo več kulinarične oddaje.

Kakšenkrat mi je Rudolf car,kakšenkrat bi pa jaz naredila bolje..odvisno pač..sem pa tudi kaj  novega zvedela od njega in drugih.Če mi kaj ni všeč preprosto preskočim.

Malo sem po netu gledala (žal zgleda ,da bolj slabo) ker bi rada videla fotografije njegovih vrhunskih slaščic ali pa druge njegove top hrane..Kar sem zasledila je on edini na svetu ki ima oba titula.

Je največ kar si lahko v slaščičarstvu in v splošni kuhariji.Se pravi master chef 200%.

Če katera ve kje se lahko njegove kreacije pogleda,bi bila vesela linka.

 

Vidim ,da je bila debata o krhkem testu.Za sladice delam po principu 3:2:1 in skoraj vedno prej spečem slepo peko.Če imam sadni nadev namažem po peki dno na tenko z marmelado,če imam skutni,smetanov nadev pa premažem z rahlo stepenim beljakom,da se (predvsem smetanov nadev) ne vpije takoj v krhko testo.

Vrtejbenka

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

27. maj 2014 19:26

Rudolf je kot Rudonja. Un je tudi enkrat samkrat slučajno zabil gol, pa nič od fuzbalerja. Podobnost v imenih naključna?

Commis débarrasseur

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

27. maj 2014 19:32

Jao kakšne titule to? Saj pri nas obstaja tudi miss žalske noči in mlečna kraljica ipd.. ali pa je mogoče katera punca celo oboje??!! Ker njega žal ni za primerjati z vrhunskimi chefi.. ker o kuhanju RES ne ve več kot klasična gospodinja. Če ne loči praženja in kuhanja v woku, mu žal ni pomoči. In zelenajvo v woku kuha ipd.. Nikoli od vsaj 15ih kuharskih oddaj (pekarskih sem več), ki sem jih gledala, ni hrane zapekel. Kar neko hitro dušenje. ne rečt da je to okusno no. Pokuhana čebula s pokuhano bučko. ali pa je to za izostrene okuse. kaj pa vem. Drage kulinaričarke, prav vse si zaslužite torej takšen naziv! Bravo mi!

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

27. maj 2014 19:33

Vrtejbenka, mislim da bi ti VEDNO naredila bolje, ne pa le KDAJ

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

28. maj 2014 14:51

Ljudje imamo različne okuse, različne navade. Pridobljene in privzgojene. In ne glede na to ali nam je nekaj všeč ali ni oz. na razne pridobljene titule nekoga, mislim, da ne moremo in je neokusno razlagati oz. pisati, da nima pojma, da so jedi neokusne, primerjati s povprečno gospodinjo ... 

Kontinenti, države se razlikujemo po pripravi hrane. Tako bi lahko recimo en Mehičan ali Madžar lahko za našo kuho rekel, da nimamo pojma, ker kot Madžari ne uporabljamo svinjske masti v skoraj vsaki jedi (kako je lahko to sploh okusno) ali Mehičan, ko v skoraj vsako jed daje čili ali druge spajsice. Mene je po mesecu dni življenje želodec že pošteno pogrešal našo hrano. Le kaj bi Mehičen rekel? 

 

Recimo kolegica ževi na Švedskem. Ko gledam kaj vse flaširajo, konzervirajo, shranjujejo v vrečkah, ... 

Hočem povedati, ljudje smo navajeni na različno hrano. Zato je neprimerno tako lahkotno razpredati in nekoga s titulami označevati kot navadno gospodinjo ipd... Pa titula gor ali dol. Verjetno si ni ničesar kupil, živi pa dostojno in ugledno ...zakaj že? Vsak po svoje! Kar je meni všeč, ni nujno, da je tebi in obratno. Neka linija pa verjetno obstaja, ki je merljiva. :)



Sweetness Bakery

Sporočilo je spremenil(a) Sweetness Bakery dne 29. 2014 08:50

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

28. maj 2014 16:49

Hm. Torej "Madžar" kuha ogabno hrano z mastjo. "Mehičan" neužitne brozge s čilijem. "Šved" paca s konzerviranjem da ti gre na kozlanje. Bogve s čim skruni svet "Indijec", pa "Vietnamec".... To napisati je OK. Ker so tipi anonimni. AMPAK - če ima pa tip titulo, potem ga pa lahko krasi po mili volji. Ker nekdo že ve zakaj je to prav. Zanimivo razmišljanje. Kot naročeno za današnje čase, ko se počasi VE kdo je gospod(ar) in kdo raja.

Kanal 24kitchen sicer zelo redko gledam, pri polovici ne bi želela biti na kosilu - ne ker so nesposobni, le okus imam drugačen. Ne "padem dol" pa pri nobenem, čeprav mi je Rudi presenetljivo simpatičen.

Lisa

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

28. maj 2014 18:06

sej pa mamo veliko oddaj na tvju ko se iz prve vidi, da so jedi dobre, si nekako znamo predstavljati okuse pa cetudi je iz drugega konca sveta. Sploh pa ko gre za sestavine, ki jih uporabljamo tudi v sloveniji. mislim da nisi toliko neizobrazena o kulinariki, da ne bi opazila, da ni on noben top chef. Nekatere zakonitosti pecenja in kuhanja veljajo skoraj po celem svetu, on ga pa marsikje kiksne mimo kuharskih osnov. 

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

28. maj 2014 18:26

Lisa narobe si razumela napisano. Jaz govorim kako imamo ljudje različne okuse, poglede na hrano. Jaz osebno obožujem Madžarsko hrano, Mehiško, če že gre o tem, tudi mast... In nikjer nisem pisala o kakšni brozgi Mehičanov ali ogabni Madžarski hrani. Ne vem kje si to pobrala. Napisla sem le, da mi gre na bruhanje ob jetrcah. In to ne glede, kdo jo pripravi, ampak zato, ker ne prenesem vonja po železu. Drugače pa spoštujem vsako jed. Tudi jetrca. in od mene nikoli ne boste videli pisati kaj grdega o hrani. Ker spoštujem hrano. Želodec me je bolel od začinjene mehiške hrane in ne "tvoje" brozge. 

jaz sem pisala o tem, da Mehičanu ne bi bila tako všeč naša hrana, ker je premalo začinjena, nam ne bo všeč pica švedov, ko zmečejo vse nanjo ali ko konzervirajo vodo, kjer se je kuhala prekajena gnjat, tako kot bananni ni všeč, da Rudi kuha in ne praži ... Vedno se najde nekdo, ko mu nekaj ni všeč. Ljudje smo navajeni domače hrane, obožujemo hrano naših babic ... Tako kot to počnejo in Mehičani in Švedi in Finci in Madžari in Srbi, Slovenci ...

In zato pišem, da je nesmiselno govoriti oz. pisati kako nekdo ne zasluži titule in kdo si jo. Verjetno je ni kupil na tržnici, verjetno ga ne pozna 3/4 sveta zato, ker si tega ne zasluži. Vsak po svoje. Zaradi mene jih lahko ima deset. Ampak jaz bom, če mi kaj ne bo všeč jed prilagodila sebi in nam. Ne samo njegov, ampak tudi tvoj, ali od koga drugega in tudi svojega ob kakšni drugi priliki. 

 Pa saj kuhanje ni nobeno odkrivanje tople vode. Kuha lahko vsak, ki ima 5 minut časa, in predvsem ljubezni do kuhanja. 

Sweetness Bakery

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

28. maj 2014 18:33

Bannanna meni je vseeno kako kdo kuha. Vsak kuha verjetno tako kot mu je najbolj všeč. Zato nisem pristojna, da nekomu talam titule, jim jih odvzemam, določam kdo je povprečna gospodinja ali kulinarično izobražena. Kuham zase, svojo družino, prijatelje, pa še za koga. :) iščem ideje, zbiram predloge, kradem izglede, raziskujem okuse, kombiniram, pacam, ... 

Penicilin je tudi rezultat kiksa. Pa še marsikaj odličnega ;)

 

vsak po svoje :)

Sweetness Bakery

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

28. maj 2014 18:54

Sweetness Bakery je napisal/a:
Penicilin je tudi rezultat kiksa. Pa še marsikaj odličnega ;)

Ne bo držalo, morda to velja za njegovo odkritje, zanj pa ne. Evolucijski razvoj penicilina ni kiks.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti