Obleka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. mar 2013 17:51

Angelca je še zdaj dizaster (govorim oblačilno, njena politika je grozljiva na toliko nivojih, da je obup).

AB je čedna ženska. Oblačilno potrebuje izboljšave na torbicah (vrečaste torbice so "no go") in nekako mora zložiti kombinacije lase in bluz. Namreč, ko ima spuščene lase (dolžina je okej, morda bi malo dinamizirala cut) in zraven bluze, ki imajo na vratu pentljo....to skupaj z reverjem in lasmi povzroči, da se odločno preveč dogaja med prsmi in brado in je tisto too much information area.  Ker ima tudi drugače rada šale in te stvari okoli vratu, bi veljalo povedati, da naj to nosi takrat, ko lasje ne bodo frišno umiti. Takrat pentlja in šal okoli vratu super delujeta, pri masi las (kvalitetni lasje) pa preveč komatasto. Plus, mora vzpostavitiv eno frizuro za dneve neumitih las, ker tisti pajek, to je za pod tuš in za nikamor drugam. V tem stoletju se to ne nosi več v javnosti.

Glede ostalega - manj rjavega, več modrega in antracit sivega. Ti barvi se super kombinirata z živimi barvami in potem vse skupaj ostane elegantno a hkrati tudi igrivo. Bo tudi dobro delovalo na fotkah premierov na

srečanjih EU. In ko bo malo bolj toplo, več kril. Pencil skirti do sredine kolen so salamensko močno orožje.

 

Lahko se pa prijavi na Vendelinin tečaj oblačenja. Tiste, ki so na njem že bile, se sedaj precej bolje oblačijo, nekaj jih je tudi na portalu, živjo punce

Ker je pač tako, da v svetu enakih možnosti mora biti ženska najboljša, moški pa ne sme biti najslabši - in potem imata približno enake možnosti. In pri političarki je važen tudi videz in usklajenost, pri moških smo pa zadovoljni že s tem, da nima gumbov na rekelcu navzkriž zapetih, da štumfi nimajo vidni lukenj in da prvi gumb na srajci ni odpet....Da o Šušteršičevih prevelikih rekelcih, telebanskemu sedenju pri rokovanju z Lagardovo in nikoli šamponiranih laseh to pot ne bi nič....



Vendelina jr.

 

 

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 17. 2013 17:55

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. mar 2013 4:07

Alenko sem zasledila v novicah na internetu in se mi zdi čisto kjut. Frizura se mi ne zdi neprimerna za delo, ki ga opravlja. Karkoli modernega bi bilo neprimerno. Vsekakor si mora nabaviti nekoliko daljša krila, ker ene par je bilo potegnjenih iz poznih 80ih zgodnjih 90ih let. Boršaste torbe so za političarke tudi en velik ne, ker so pač bolj šlampaste po izgledu. Čeprav z vrečastimi ni čisto nič narobe, bi ji jaz nabavila bolj "avtoritativno" torbo, močnega kroja, bolj trdega usnja in v črni barvi. :)

Vanja

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

18. mar 2013 9:51

Mene moti, da žensko v politiki takoj opazimo, če se malo nerodno oblači, moškega pa ne.

banana130

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

18. mar 2013 10:26

Mene pri naši Alenčici moti, če sploh lahko rečem, da me kaj moti to, da si pogosto popravlja lase. Se vidi, da se še lovi. Ni ji lahko, pa se nezavedno "lovi" za nekaj. Jaz jo podpiram že zato, ker je ženska in ima jajca. Kolikor slišim moški svet, ji je naklonjen, fejst baba pravijo. Tukaj nima zveze moje politično prepričanje, zgolj o zunanjosti naše prve preimerke se pogovarjamo. Bi bila pa vesela, če bi ji uspelo, saj bi bi bilo to predvsem dobro tudi za vse nas. Naj ostane pri tem, saj politiziranje ni dovoljeno na teh straneh.

 

naor

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. mar 2013 21:45

banana130 je napisal/a:

Mene moti, da žensko v politiki takoj opazimo, če se malo nerodno oblači, moškega pa ne.



banana130

Citiram samo sebe (n-tič) in sicer: Ženska mora biti najbolj sposobna med vsemi, moški pa ne sme biti najslabši - in potem imata približno enake možnosti za napredovanje.

Tako to gre. Ni lepo, je pa bridko res.

Pri AB so neke oblačilne rezerve in bo to verjetno popravila. Tudi lase si popravlja - hm, mimogrede, katera ženska si jih pa ne popravlja? Saj zato jih pa imamo, ne? To je eno od naših erotičnih orožij in velja to uporabljati, ker čisto vsak vojak uporablja svoja orožja (je rekla Maria Callas). Pri moških itak ne gre, da bi si popravljali lase (razen Jana Plestenjaka) iz obupno banalnega razloga - ker nimajo česa popravljati. Čohati se po brezlasnem ponku pa tudi ni bogve kaj.

In če grem nazaj na tisto o realnosti enakih možnosti: To, da imamo Alenko, je dobro za celo žensko občestvo. Imamo možnosti za to, da bodo teme, ki ženske žulijo, bolj izpostavljene. In to velja za teme družinskega nasilja (ker je večja verjetnost, da bo predsednica vlade na to bolj občutljiva) pa do tem o zaposlovanju žensk in o ogroženosti žensk (samohranilke so socialno tvegana družbena skupina s tendenco, da padejo pod rob revščine) pa do enakih kariernih možnostih in zasedanju vodilnih delovnih mest. In so trenutki, ko velja tako našo oblačilno zlobo (saj vem, da paše, pa vseeno) malo dati na nižjo prestavo. Pa recimo tudi volilne preference na nižjo prestavo. In dati tudi ženske kurje porive (ko se samo gleda, kaj sosednji kokoški fali in ne, kaj ta ima dobrega in potem tisto prvo secirati do obisti in nazaj v vesolje) tudi malo na off in Alenko preprosto podpreti in ji dati šanso. Tej družbi preprosto manjka, da bi se znalo komu dati šanso. In ukapirati, da se je AB trenutno fajta za vse nas, pa za vaše hčerke tudi.

 

Vendelina jr.

skorpijonka13  

član od: 2.2.2010

sporočila: 9

19. mar 2013 7:48

Se lahko takoj podpišem pod napisano! Res je.

skorpijonka13

minka2  

član od: 10.6.2009

sporočila: 123

19. mar 2013 10:08

Vendelina, se ne morem bolj strinjati.

minka2

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

19. mar 2013 11:28

Ja, tudi jaz se strinjam z Vendy, celo kar se las tiče. Čeprav še vedno mislim, da je malo zadrege vmes.  Naša Angelca tega ne počne, vsaj opazila nisem.

Prejle je bila oddaja na radiu, med drugim, da ženske ne volimo žensk. Mogoče se moramo res malo zamisliti okoli tega.

Sicer pa, danes je prečudovit dan, užijmo ga!

 

naor

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1566

19. mar 2013 12:36

Strinjam se z Vendelino.

K navedbi "ženske ne volimo žensk": mislim, da je pravilno obnašanje, da se nekoga ne vili samo zaradi spola, ampak zaradi drugih kvalitet. Problem je pri moških, ker volijo moške zato, ker so moški, ne glede na druge lastnosti in rezultate. Ker je moška tradicija stara že stoletna (verjetno je bolj točno: tisočletja), je stanje in vzorec tak, kakršnega vidimo.

Še to, da imamo AB, še ne pomeni, da bodo "ženske problematike" na boljšem. Ko je bila rektorica Uni-LJ Andreja K., ni bilo opaziti kakšne naklonjenost ureditve predpisov na področju enakopravnosti, uravnotežene zastopanosti ...

rdkapica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?terezija
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti