Vendelina, najprej hvala za linke Zarinih oblekic/kombinacij iz začetka te teme. Bingo! Točno tako bi tudi sama oblekla vse mlade deklice za bolj formalne dogodke (pa še sebe bi najraje v kakšni variaciji ) 
Fuksija in malina - ja, dobro si opisala. Ti dve barvi sta krasni, prelepi, v slikarstvu in dekorativnih umetnostih obe super v kombinaciji z različnimi odtenki zlatkastih okrov, "saharskih" odtenkov, sivin v barvi posušene gline, potem pa zelo temno rjavih lesov, ki so malce "srebrnkasti" ... mah, težko je z besedami tole opisati.
Predstavljajte si gozd po požaru, ali pa blatno polje, ki je presušeno (slana puščava, akumulacijska jezera itd.) ali pa bale sena, sredi zime, že vse počrnele in sivkaste ali pa posivel tikov les na pomolih v marinah, surovo železo, počrnelo staro srebro ...
Skratka - malina ima v sebi več rdeče, fuksija pa več modre.
Tako lahko malino zelo premišljeno vežemo na rjavine, sivine in črnine, ki nosijo v sebi zelenkast podton, fuksijo pa pa na "brezbarvne" odtenke, ki imajo v daljavi rahlo rumenkast pridih (pa boženedaj razumeti tega kot kakšno sončno rumeno).
Meni osebno je super kombinacija temna malina z "army" barvo, tisto klasično, ki je skoraj siva.
Jaz bi rakoj imela "army" hlače in top v istem odtenku (ali pa take barve oblekico), čez pa usnjeno malinasto jaknico, ampak mi barva na žalost ne paše.
Po drugi strani pa fuksija s "safari" barvo - pa ne živo oker, ampak tako, kot so 100x sprane safari hlače Harrisona Forda v Indiana Jonesu (upam, da si boste zadevo plastično predstavljale: monsunska vročina, neki komandosi vse naokrog, potem pa od nekje skoči Harrison zgoraj brez v tistih safari hlačah, mmmmm). Ali pa strašno temna barva orehovega parketa, kaj takega.
V glavnem, barvi sta močni, sijoči, "diktatorski", zato naj se jima barve ostalih kosov oblačil podredijo. Govorim za naš podnebni pas, na južni polobli je vse videti drugače. Indijka v malinasto - oranžno - zlatem sariju zna žareti kot zvezda na nebu. Ali pa senjorite iz Andskega gorovja in dame iz Podsaharske Afrike
Naše bledolične obrazke in mišje barve las pa bi taka kombinacija definitivno zadušila.
Najbolj "varna" kombinacija k izrazito "diktatorskim" barvam se zdi črna. A ni vedno res tako. Črna osnova s preveč dodatki v "barvah pirhov" (super izraz, pamtim
) zna delovati močeradasto.
Za močerada pa veste kako in zakaj tako izgleda, kajne?
No, to. Vendelina pravi, da mora dobra bejba "ustavljati promet", s tem se strinjam - no, "odganjati od sebe" pa ji ni treba, kot mora to početi ubogi mali močerad

Mojca