Oddaja ana kuha

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

27. mar 2013 9:09

Mah lej enim je všeč enim ni, tako kot vsaka druga oddaja. Meni ni ampak si pogledam kako oddajo zaradi kakega novega recepta ali ideje, ampak vedno bolj opažam da tega ni na pretek :).

Želela bi kako oddajo z vsakdanjo prehrano, idejami kako na hitro pripraviti zdrav obrok, z ne predragimi sestavinami, kar je čedaje bolj pomembno... in z voditeljem ali voditeljico, ki govori vsaj približno pravilno ter pozna vsaj čisto gole osnove...

O pravilih kuhanja, nošenja kuharske kape, pravilnega mešanja, odlaganja pribora in nekaterih drugih zadev pa že dolgo ni več govora oz. so pozabljene.

 

lp

testeninca

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. mar 2013 9:44

Emibu, res si še zelo mlada in lahko si vesela, da ti kuhinja ni tuja. Imaš pa tudi starejše osebe, ki še čaja ne znajo skuhati, "kamo li" jajce ubiti. Se spomnim, kako sta bila Novakova pocukrana, pa tako naprej. Ali mi Slovenci res ne znamo pohvaliti svojih, če pa že ne pohvaliti, pa biti vsaj prizanesljivi, ali pa stopiti čez. Poskušajmo najprej pogledati, kaj nam je všeč, ne kaj nam ni. Kot večkrat pravijo, učitelji bi morali iskati znanje, ne neznanje. Ne zna naliti vina, pravi Testeninca. Prepričana sem, da še marsičesa ne zna, pa se bo naučila, tudi ona je še mlada. Jaz danes vem, koliko lažje bi mi bilo, če bi vse to, kar danes vem, vedela pred štirimi desetletji. Vsak dan se pa tudi jaz še kaj naučim, tudi od mladih.

Tudi sama sem malo positnarila čez Sol in poper. Zadnjič pa sem gledala skoraj celo. Kuhal je Aki s svojim očetom in Alja (čevljarka) s svojo mamo, mislim, ker nisem gledala od začetka. Na koncu sta zmagala oče in sin in dobila Kulinarično knjigo. Bila sem zelo vesela in kar malo me je bilo sram, ker sem jih prej  spljuvala že po petih minutah.

Hočem povedati, da najbolj enostavno je nekoga skritizirati. Seveda pa to ne pomeni, da nam mora biti vse všeč.Jasno da ne, samo naj bo malo utemeljeno, ne kr neki. Vsem biti všečen je nemogoče.

Dnevno gledam 24 kitchen in o kapah ni ne duha ne sluha, pribor mečejo v korito za hrbtom itd. Poceni živila so sicer vedno bolj aktualna, samo kaj grozno navdušujočega skoraj ne moreš skuhati, česar ne bi že velikokrat videli.

 

naor

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

27. mar 2013 10:03

Naor..........

Vrtejbenka

spelja  

član od: 22.8.2010

sporočila: 63

6. maj 2013 19:09

Ve kdo kje bi dobila včerajšnje recepte?

spelja

ema82  

član od: 17.3.2008

sporočila: 161

6. maj 2013 21:49

Včeraj sem prvič gledala to oddajo, pa sem prišla sem gledat, kako jo komentirate. Ne vem, kako je sicer , ampka včerajšnji izbor jedi ni bil preveč posrečen. Sam ˝kruh˝ je bil. Najprej uni zeliščni kruhki, potem quiche, spet testo , pa še pehtranka.

Pa mal je pretiravala, kok da je komplicirano narest kvašeno testo. Če je to kukr za začetnike, jih bi to prej odvrnilo, kot spodbudilo.

ema82

chichi  

član od: 7.5.2013

sporočila: 4

7. maj 2013 9:47

Sem gledala samo enkrat, pa me ni niti malo pritegnilo...nevem imela sem občutek kot da gledam nekakšno Barbie kuhinjo kjer se spet vse vrti okoli videza in ljubkosti. Lepa, ljubka, zabavna, srečna mlada kuharica, ki kuha božanske jedi v srčkani kuhinji-- popolna gospodinja (in zato žena) kakršne si vse želimo biti...ehh a nimamo tega že dovolj?! 

chichi

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

7. maj 2013 10:34

Jaz sem pa dobila nekaj uporabnih idej, ta ljubka Barbie mi je prav simpatična. Se pa strinjam, da izbor jedi ni bil najbolj posrečen za eno večerjo, res samo testo. Najbrž ima tudi še rešpekt pri pripravi kvašenega testa, izkušena gospodinja ga naredi skoraj mimogrede. Samo namen Anine kuhinje najbrž ni pretirano učiti, bolj  dati ideje za pripravo obroka.

Jaz pa rada gledam kaj kar je tudi malo pocukrano, saj je že par minut kasneje na vrsti grozljivka, ki nam jo predvajajo iz dneva v dan. In jo tudi gledam, pa me nihče ne sili.

 

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

7. maj 2013 11:40

Mene je pa nedavno na 24kitchen navdušil Ljubomir Stanišić.

Sploh potem, ko sem prebrala njegov življenjepis.

 



mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 07. 2013 11:41

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti