Aktivnosti

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

22. jan 2013 20:59

No, kaj se je premaknilo v spinningu, ne vem, ker se še nisem prisilila tja. Mi nekako ni prav do bicikliranja na mestu, tako da ne vem, koliko je to fajn in pametno. Ampak enim očitno paše, če prirejajo množične spinning maratone po x ur skupaj, pa 6-urni spinning v rudniku pa take burke. Kogar veseli - prav. Verjamem, da dobiš kondicijo, zatrdno pa vem tudi, da se jo da dobiti tudi drugače. 

Kar se ponudbe in rekreacije  pri nas tiče - Vanja, če si si jo res od blizu ogledala nazandnje pred 18 leti, potem je to zdaj drugi svet. Ni pa Amerika. Seveda so inštruktorji taki in drugačni kot pač povsod (sem doživela že vse mogoče, ampak tudi v Seattlu sem doživela enega takega, da bi ga pri nas še v najbolj zanikrnem fitnesu o hitrem postopku nekam nasuvali).  Sploh, kar se cen tiče, ker te so pa pri nas v primerjavi z vašimi astronomske - za tole, kar si ti napisala, ne vem, če v Ljubljani sploh obstaja na enem mestu, še najboljši približki stanejo 2+ krat več.  Tako da je tukaj definitivno dovolj prostora za širjenje ponudbe. 

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

22. jan 2013 21:25

Limnol, VEM, da se je spremenilo. Jaz sem samo "posplošila" kar je Vendy napisala. Tisti hudiček na koncu je pa v naznanje, da zadnjega stavka ne mislim resno. :) Saj ga uporabljamo na veliko ravno v ta namen. 

Kondicijo dobiš seveda na raznorazne načine, veliko med njimi je meni totalno glupih. Ampak vsakemu svoje, še hvala bogu, da ljudje sploh migajo! Čeprav se ukvarjam še z drugimi zadevami, od nobene ne odnesem toliko kondicije, kot ravno od spinna. Poleg tega je, če pravilno biciklaš, pri tem manj poškodb, kot recimo pri aerobiki ali stepu ali insanity vadbi, če jih omenim samo nekaj. 

 

 

Vanja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

22. jan 2013 21:34

Vanja ,

to glede kolesarjenja imaš čisto prav, na vsak način, moj bicikel in jaz sva poleti neločljiva, ampak imam v mislih tistega premičnega. Spinning in tek na tistem kako-se-že-reče v fitnesu mi pač nekako ne gresta od nog, rok, glave in kaj je še tega, ker me vse preveč spominjata na hrčka v kolesu - ampak če komu ustreza, zakaj pa ne? Saj je zdaj res dovolj ponudbe, da prav vsak najde nekaj zase (sem ravno od kulinarične kolegice izvedela za zen plavanje v Ljubljani - moram pa res moram enkrat pogledat, kaj se tam dogaja).

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

22. jan 2013 21:54

limnol je napisal/a:

Vanja ,

to glede kolesarjenja imaš čisto prav, na vsak način, moj bicikel in jaz sva poleti neločljiva, 


Sonja

 

Ni frke, Limnol. Jaz sem v LJ in v Švici biciklala, da sem prišla od točke A do B, ampak to niti približno ni bilo isto, kot spinning.  Spinning je približno enourni Tour De France.  V mojem malem mistu se mi zdi biciklanje "suicide mission".  Me niti pod razno ne spraviš na cesto z biciklom. Zato ga tudi nimam. 

Poleti sem bila 2x na Pure Barre (dobila kupon), super muzka, a sem mislila, da bom umrla od dolgega cajta. Stane čisto preveč, čisto preveč Bs-a, pa še zdelo se mi je, da je prerekvizit to, da imaš 5 karatni diamantni prstan na roki in najdražja športna oblačila. Franšize na voljo.  

Velikokrat se mi zdi, da so ljudje, ki bi radi čudežno shujšali, pripravljeni za to odštejeti velike denarje, v bistvu pa ne rabijo drugega kot dobre teniske, kake joga hlače iz diskontne trgovine, mikico in dober moderc (dekleta). Problem je motivacija...sem pod isto streho z nekom, ki ima kar naprej neke ideje, kaj bi, da bi...  

 

NAj na hitro doam link za Zen plavanje: http://www.youtube.com/watch?v=kGB9AdoKPS4 Ne bo zame, ker še bolj počasi plavajo, kot jaz, ko se spravim 1do 2x na teden čez poletje v bazen. Taisti tip promovira neko zobno ščetko in nek aquabalm. 

 



Vanja

 

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 22. 2013 22:35

paulinne  

član od: 15.9.2009

sporočila: 78

22. jan 2013 22:52

Ognjič je napisal/a:

A ti si iz Posavja oz. tam nekje?

 Kar se marec tiče, sem pa že na drugi strani, al pa tretji povedala svoje mnenje.


Ognjič

Ammm, ne vem ali naj povem. Preveriš lahko v petek, ko akcijo najverjetneje ponovimo. Na drugi lokaciji.

Izpostavljeno je bilo ključno vprašanje današnjega časa: Sočutnost. 

Ko sem pričela z vpisi v to temo, je bilo vzeto na znanje, da morda marec le dela nekakšno sociološko analizo, ipd.Lahko pa da ne.In to pretehta. Z marsikaterim predhodnim razmišljanjem se strinjam, nekatera so zapisana tudi morda v nekoliko konkretnem tonu (zakaj pa ne, saj smo si različni). In oglasim se takrat ko menim, da lahko kakšen moj zapis komu koristi, mu pomaga ali mu bo pomagalo. Teme se ne brišejo, kolikor vem? Aja in pa takrat, ko me zelooo srbi jezik (tema: filmi). Se pa uspem velikokrat vanj ugrizniti. Pomaga.

 O terapevtskih učinkih konj pa ni potrebe da dodajam, morda šrink potem ne bo potreben. 

paulinne, tudi z žigosanimi znamkami smo lahko dobrodelni



Sporočilo je spremenil(a) paulinne dne 22. 2013 23:01

Sporočilo je spremenil(a) paulinne dne 22. 2013 23:01

paulinne  

član od: 15.9.2009

sporočila: 78

22. jan 2013 23:04

To spreminjanje velikosti črk je nenamerno. Se opravičujem za slabšo berljivost.

Morda uspem odkriti nagajivega škratka ali pa arcnije najdem v kakšni temi.

paulinne, tudi z žigosanimi znamkami smo lahko dobrodelni

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. jan 2013 7:05

Vanjič, c'mon še nisi bila na spinningu kjer so vam podložili z vzdušjem tehno plesnjaka? Ko prideš naslednjič v Lj lahko doživiš tudi to izkušnjo.....

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. jan 2013 7:23

Drugače je pa tako, da ne bo tema čisto ausglazala.... grem nazaj na aktivnosti

Preminuli dr. Marušič je razlagal, da moraš imeti rekreacijo, ki ima drugačno logiko od tvojih ostalih stvari. In je to razdelil na konveksno in konkavno.

Npr, ljudje. ki delajo konveksno - to je, da so pri delu osredotočeni na omejen spekter - tu je za tipično vzel kirurgijo, ki se koncentrira na omejen segment, ki ga je  naj bi reba popraviti - tak človek naj bi živel čim bolj konkavno, da se še ostali poti v možganih malo ratmigajo. in bi konkavno živel, kar pomeni, da bi bral knjige iz drugih področij, se poiskal v umetnosti ipd. Pr rekreaciji pa konkavne športe tipo tek, kolo....take stvari, kjer je človek soočen s širšim horizontom.

Pri konkavnih poklicih - to je pa bolj družboslovna in humanistična smer, kjer grejo misli itak ves čas v vse smeri, pa naj bi se ljudje bolj s konveksnimi rekreacijami ukvarjali. skratka takimi, kjer se koncentrriraš na ozek segament, tipo tenis, badminton, sabljanje, borilne  veščine .....

Ne vem, če to velja pi vseh, poznam kar precej tekaških družboslovcev... Imam pa tudi svojo izkušnjo, ker sem sprobala tako konveksne kot konkavne rekreacije in moje konkavno bitje se bistveno bolje počuti po konveksnih rekreacijah.

Z obzirom na izhodiščno temo, dokler človek ne pospravi po sebi, nobena rekreacija sama od sebe ne dela čudežev.

 

 

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. jan 2013 7:29

Mygrace je napisal/a:

Pravzaprav se nič ne čudim, če nesramnim osebkom nihče ne pomaga, ko zaradi bolečin v križu slonijo nekje sredi centra prestolnega mesta. Taki oddajajo eno tako energijo....in zato ni čudno, da se včasih kakšen pes zakadi v njih ali pa otroci v nakupovalnih centrih vreščijo prav pred njihovimi nosovi...

                                              (zzak itak spet ne bo šteku press...)

 



Mygrace



Sporočilo je spremenil(a) Mygrace dne 22. 2013 17:49

 

Ker mi je popolnoma jasno, da se referiraš na moje zdravstvene težave izpred leta in pol - s temle si ravnokar dokazala, da  še nisi dosegla absolutnega dna in da si definitivno prvakinja v flamingu. Izvoli in se valjaj po svojem neizmernem  blatu, to je tudi neke vrste rekreacija.

Vendelina jr.

Mygrace

sporočila: 6506

23. jan 2013 9:50

Popolnoma, absolutno, definitivno, neizmerno.....?

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti