Aktivnosti

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

20. jan 2013 22:38

Vendelina jr. je napisal/a:

...

Upam, da je vsaj tokrat kak social-experiment-joke na delu.

Vendelina jr.

 

Pa ni. Ni pa ni.

zeta

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

21. jan 2013 7:12

Marec, mogoče sem te pa jaz le čisto majčkeno razumela. Moj nasvet je tale: ŠPORT. Pa ne mislim razne pilatese, aerobiko in podobne zadeve. Začni se ukvarjati s kakšnim športom, kjer boš dan za dnem prepoznavala napredek, premagovala sama sebe...

Tek je verjetno daleč najboljša rešitev. Vsak dan. Držati se strogo navodil in spremljati napredek. Po dveh, treh mesecih, je napredek ogromen. Potem se pa še začneš ogledovati za tekaškimi prireditvami v Sloveniji. Ko prvič pretečeš 5 km-sko pot, se počutiš kot olimpijski zmagovalec. Potegne te za seboj in nadaljuješ, izboljšuješ rezultat, povečuješ razdalje....

Pohodništvo, planinarjenje. Ne vem, od kod si, toda v Sloveniji imamo veliko gričev, hribov, gora, kamor se lokalni prebivalci dan za dnem vzpenjajo. In štejejo vzpone, se morda vpisujejo v planinskih kočah... Na koncu leta pogledaš število svojih vzponov, pa si ponosen sam nase, in to tudi drugim s ponosom poveš.

Veliko je še takih dejavnosti, ki ti napolnijo telo in dušo, po katerih se počutiš zmagovalec, po katerih nikoli več ne razmišljaš, kaj bi počel, da bi...

Poizkusi... letni čas je ravno pravi za nov začetek...

Srečno!

pirnica

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

21. jan 2013 8:50

Marec, kar bi ti rada slišala od nas - te dejavnosti se moraš spomnit sama. Kako naj mi, ki te sploh ne poznamo, vemo, kaj bi tebe veselilo početi, kaj bi te napolnjevalo? In tudi ne vemo, za kaj si nadarjena! Če bi meni kdo svetoval, naj se vpišem v slikarski tečaj, bi bil to totalen strel v prazno, ki nisem niti najmanj nadarjena za to. Če ti jaz povem, da se v prostem času ukvarjam z zborovskim in solo petjem - kako naj tebi to pomaga, če morda sploh nimaš posluha? 

Torej - potrebuješ en premislek o tem, kaj bi rada počela, kaj morda nekoč že si rada počela, pa si to opustila, v čem si (bila) dobra, kaj pogrešaš v svojem življenju. In ko si boš odgovorila na ta vprašanja, iz tega narediš spisek možnosti, ki jih potem preveriš na internetu ali pa na tukaj (ker na vprašanje - ali veste, kje v okolici Litije bi lahko pela v odličnem pevskem zboru, ti bo lažje odgovoriti, kot na tvoje sedanje).

Lp!

perpetua

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

21. jan 2013 9:10

ežoj ima baje nekaj predlogov glede zapolnitve tvojega prostega časa, pa ne upa sem napisat, ker so moderatorji tolk hudi včasih... 

Sicer je pa moje mnenje, da poišči drugega partnerja, če ob sedanjem meniš, da si njegova sužnja, on pa nekje sedi in čaka postrežbo iz vseh strani...če še nimata otrok je pa itak zadnji čas za spremembo, ker bi to nezadovoljstvo njih še posebej prizadelo. V "kar lepo štima" skupnostih namreč občutkov, da "un tam pa sam leži, steguje roko za nov pir, se po prašnikih praska, riga in prdi..." ne poznamo. In vemo, da nam bo "un tam" skuhal čaj, ko bomo bolni in nam obrisal rit, če je sami ne bomo mogli.

Ognjič

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

21. jan 2013 11:04

Za začetek se, draga marec, na pamet nauči Prešernov Krst pri Savici, potem greš na primer na Ep o Gilgamešu, potem na Mahabharato in tako naprej, dokler ne boš izpopolnjena, polna al kako že.

lp

mzm

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

21. jan 2013 11:28

Ognjič 

LP, V.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

21. jan 2013 12:34

Meni se zdi, da marec preživlja krizo srednjih let? Vedno vsem na voljo in ob tem pozabila nase. Sklepam iz tistega stavka, da ko leže zvečer utrujena v posteljo in se spraša: Kam je šel teden?

Šel je k vragu, ker te tisto, kar počneš, ne osrečuje. In zdaj bi se pravzaprav rada dokazala sama sebi in še komu, verjetno partnerju. Tudi prav. Za začetek reči ne, ko bo kdo od tebe kaj potreboval.

 

Predvsem pa si iskreno odgovori na vprašanje, zakaj je te zdaj spopadlo to, kar nam pišeš. Nek razlog je moral biti. Skušaš od nečesa pobegniti?

Saj je tudi kdo izmed nas kaj podobnega dal skozi, a smo očitno imeli prave prijatelje za pogovor v živo in ni bilo treba na netu vprašat.

saj se boš pobrala, brez skrbi, že to, da si se soočila s problemom je prvi korak k reševanju.

 

mamamia

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

21. jan 2013 13:28

 

Samo takšne stvari boš lahko našla le sama, ker le sama veš, kaj počneš rada in kaj te veseli.

Jaz sem šla npr. na tečaj polstenja in sedaj ponosno nosim svoje copate, uporabljam podlogo za sedež ...

trac

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

21. jan 2013 13:58

Nekateri ste malo preveč navalili nanjo. Sprašuje kaj mi počnemo v prostem času. In mogoče bi iz odgovorov našla tudi kaj zase.

Kaj pa kuža? Mogoče posvojitev enega zavetiščnika? Mogoče sprehodi z temi psi? Posvojitev hrta iz tujine? Dejavnost v kakšnem takem društvu?

Lahko pa greš enostavno k maši pa te tam pozavga v kakšno skupino. ;-)

katti

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

21. jan 2013 14:03

Možnost vrtička? Pozimi kakšna predavanja na temo ekološko vrtičkanje, biodinamično, sadilni načrti itd. Spomladi pa akcija in veliko užitkov.

Je pa res odvisno kaj koga zanima in osrečuje.

katti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti