Aktivnosti

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. jan 2013 8:21

V prvem postu je marec napisala, da ima prosti čas in da bi se rada realizirala, pa ne ve kako.

V drugem post je napisala, da se razdaja in da je vsem na voljo ampak da to ni to.

Potem je sledilo nekaj mnenj (mene vedno najbolj zabavajo mnenja, ki so sočutna pa naj stane kar hoče )

Zdaj, prvi in drugi post vsebujeta trditvi, ki se izključujeta. Nekdo, ki se razdaja, nima prostega časa.

Ima pa praznino. Ki se s štirimi spinningi na teden (pa ali obstaja še bolj butasta rekreacija od tiste, kjer masa teles v premajhni sobi goni simulatorje kolesa po taktirko kakšnega naspidiranega inštruktorja?) ne bo zapolnila.

Začne se zapolnjevati takrat, ko se bo marec naučila uporabljati čudežno besedo NE. Ne bom na voljo, nimam časa, ne zanima me, izvoli tole popraviti sam.... skratka v tem stilu. Te besede pa se človek v srednjih letih ne nauči uporabljati, če pred tem ne predela samega sebeo  - ker je treba prej odpraviti butaste vedenjske vzorce, ki te pripeljejo do stanja neizpolnjenosti. In je bolje to početi v inteakcijami s terapevtom (so naslovi na sosednji temi) kot pa v intetakciji z maso spletnih neznancev.

Vendelina jr.

paulinne  

član od: 15.9.2009

sporočila: 78

22. jan 2013 8:37

Sem se spomnila še včerajšnje debate skupinice žensk, ki smo ramplale. Pogovor je nanesel na temo, kdo so naši predniki, od kod so prihajali. Omenjeni so bili Francozi, pa Turki, Uskoki,... 

In nekatere so bodo lotile raziskave izvora svojih prednikov, izdelavo družinskega drevesa,... Delo ni lahko, lahko naletimo na ovire. In morda postreže s kakšnim zanimivim presenečenjem.


paulinne, tudi z žigosanimi znamkami smo lahko dobrodelni

Sporočilo je spremenil(a) paulinne dne 22. 2013 08:39

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

22. jan 2013 9:13

Tudi mene čudi,da imaš ob vsem razgdajanju časa na pretek.Po moje je kriva tudi vzgoja-kovali so te v  zvezde,velikokrat brez potrebe,imela si cel kup materialnih stvari,ljubezni pa ne.Se morda motim?

To,da se razdajaš,ni vse skupaj nič,ker se siliš.Zakaj tako mislim?Sama s sabo nisi zadovoljna.Tako imam eno sorodnico-bila je princeska,ni se smela igrati na pesku,ni se smela umazati,ker drugače jem bil vik in krik,materialnih stvari na pretek,samo kako me je jezilo,ko se je pred mojo bahala,kaj vse ona...Ko pa jo pogledam zdaj,kako hlasta za denarjem,išče potrditev,ena saama velika žalost-ni imela otroštva,kot se spodobi.In to se pozna

In tako tudi ti-iščeš svoj jaz in dokler ga ne boš našla,ne boš zadovoljna z nobeno stvarjo,pa najsibodi to drugi partner ali pomoč starejšim...

In dokler v majhnih stvareh ne boš čutila,kako ti zadrhti srce,bodisi od ponosa,bodisi od veselja,nekaj kar te bo ganilo,tudi do solz,ne boš zadovoljna niti z velikimi stvarmi.

Upam,da se najdeš,ker zaenkrat,oprosti mi,si izgubljena duša.

andreja m

Schnugg  

član od: 18.3.2010

sporočila: 53

22. jan 2013 9:40

 

Samo se to, ne za marec, ampak za vse socutne.

 

Ne, nisem prevec socutna z njo v prvem postu.

 

In zakaj ne?! Ker, ce takim ljudem pokazes prevec socutja se potem pripopajo nate in te nimajo nikoli dovolj.

Kri bi ti spili, ce bi lahko. Sami s sabo pa se vedno ne vejo kam bi. ZATO jaz mala sebicnica raje svoje zivljenje zivim.

 

Veliko je ljudi s podobnim problemom. Nekateri imajo na sreco zahtevne sluzbe, je mir pred njimi.

Ali pa ne znajo reci ne, pa jih potem drugi zaposlijo. Nekateri pa imajo vedno prevec casa.

 

Seveda je veliko tudi v vzoji. Ce je bil pri otroku unicen center za iskanje, potem je kot odrasel taksen kot marec.

 

Srecno marec! Too ti pa zelim od vsega srca, ceprav sem kruta s tabo.

 

 

 

 

 

Schnugg

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

22. jan 2013 14:33

Marec, morda najdeš kakšno idejo v tej temi http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8984 čeprav mislim, da hobi ali aktivnost, ki bi te veselila, res ni stvar, ki bi si jo izbrala iz kataloga (hm, če obrnem na štos, se mi zdi to tako, kot če bi partnerja iskala po katalogu, ker- kar je enim angelsko, zna biti drugim peklensko...).

Nekaj "na silo" po mojem mnenju ne bo obrodilo sadov in če je besno iskanje hobija posledica nezadovoljstva v partnerstvu, predlagam, da si ponovno prebereš odgovor Ognjič. Če pa ni, potem pa itak ni panike- če tu na kulinariki ne bo nič uporabnega, ti kot prvo aktivnost svetujem guglanje in zagotovo boš našla kaj zase.

LP, V.

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

22. jan 2013 14:50

Ma veš kaj ,marec,klikni malo za hec v forumih in poglej na 39 stran-tista od Mijan,ki govori o pasulju-prepričana sem,da se boš nasmejala do solz.

andreja m

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

22. jan 2013 14:55

Vendelina jr. je napisal/a:

 (pa ali obstaja še bolj butasta rekreacija od tiste, kjer masa teles v premajhni sobi goni simulatorje kolesa po taktirko kakšnega naspidiranega inštruktorja?) 


Vendelina jr.

   Bi jih lahko naštela en kup. 

Kaj pomeni naspidiran? (da ne bo čist mimo). 

Vanja

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

22. jan 2013 15:04

paulinne je napisal/a:

Sem se spomnila še včerajšnje debate skupinice žensk, ki smo ramplale. 

Sporočilo je spremenil(a) paulinne dne 22. 2013 08:39

A ti si iz Posavja oz. tam nekje?

 

Kar se marec tiče, sem pa že na drugi strani, al pa tretji povedala svoje mnenje.

Ognjič

tburgar  

član od: 11.9.2009

sporočila: 435

22. jan 2013 16:05

...Ki se s štirimi spinningi na teden (pa ali obstaja še bolj butasta rekreacija od tiste, kjer masa teles v premajhni sobi goni simulatorje kolesa po taktirko kakšnega naspidiranega inštruktorja?) ne bo zapolnila.

 

Vendelina, saj ni treba biti žaljiva, če je tebi butasta ti pač je, najbrž tudi ti počneš kaj, kar se drugim zdi....

med drugim pogosto pišeš popolnoma neumestne komentarje!

tabu

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

22. jan 2013 16:38

Jaz bom najprej parafrazirala tisto znano "home computer is a solution without a problem", torej, se mi zdi, da je iskanje nečesa, s čimer bi si potem zapolnil potrebo po priznanju od drugih, ena taka tipična bravura patološkega narcisizma, v katerem, kot vemo, subjekt uživa toliko, kolikor predpostavlja, da njegovo uživanje občudujejo drugi (na primer, v resnici ne gre smučat zato, da bi užival v smučanju, ampak zato, da se bo potem lahko postavljal pred drugimi, kako se je na smučanju fino imel). Drugič: ni vse v zapolnjevanju zadnje minutke v življenju s koristnimi aktivnostmi, za moje pojme ni nič narobe z enim zdravim, lenim dolgčasom, v katerem imajo sicer zapostavljene misli in ideje končno priložnosti, da pridejo do svoje doze (kot se je zdelo Fordu Prefectu, ki je prihajal z Betelgeze, da je navada Zemljanov, da ves čas govorijo, v resnici prevencija tega, da bi jim začeli delati možgani). Poskusite kdaj, privoščite si to razkošje, mogoče se vam bo zdelo pa celo fino in pridete na okus. Tretjič: človek ni nikoli preveč pameten in nikoli ni preveč prebral, in gurujska literatura se najde v vsakovrstnih zbirkah, ne samo v kurjih župcah za duhovno rast. lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti