Aktivnosti

marec  

član od: 16.12.2009

sporočila: 208

tema odprta - 20. jan 2013 14:01 | ogledi: 6.612 | odgovori: 84

Zdravo,

Zanima me s kakšnimi aktivnostmi se ukvarjate; hobiji, s katerimi si kratite čas, kakšne delavnice obiskujete, Tečaje s katerimi si zapolnete popoldneve?

 

Jaz imam problem, da imam popoldan preveč časa, zvečer obiskujem 4krat na teden spinning, vendar imam popoldan še vedno preveč časa in bi si rada zapolnila popoldneve imela kakšne aktivnosti, da se ne bi svet vrtel samo okrog moških.

 

Se mi zdi, da preveč časa posvetimo drugi polovici in, da se vse vrti okrog njihovih potreb, toda jaz si želim, tudi zase uspehe in aktivnosti, s katerimi bomo ženske dokazale, da smo tudi me sposobne in da imamo svoje dosežke in potrebe.

marec

Schnugg  

član od: 18.3.2010

sporočila: 53

20. jan 2013 14:52

 

Zanimiva provokacija za ta forum, ni kaj:)

 

Ja kaj pa dopoldne delas, da imas cas? Se ukvarjas z mosikimi, ce prav razumem...

Schnugg

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

20. jan 2013 14:54

Draga marec,

najprej se vprašaj, kaj te zanima, potem ti ne bo problem najti primerne "ativnosti". Ker tega je na svetu toliko, da bog pomagaj, ljudje počnejo vse mogoče, ampak prva stvar pri vsem skupaj je, da te veseli. Drugače ne bo nič. Jaz vem zase, kaj mi je všeč, in imam nekaj strani dolg spisek, kaj bom počela, ko bom v penziji ali pa če v kratkem ostanem brez službe, kar tudi ni nemogoče (poleg tega, da bom iskala novo službo, seveda).

Če ti je osnovni razlog, da bi rada ob popoldnevih šla od doma, ta, da se izogneš svojemu dedcu, potem pa nekaj z vajinim odnosom ne štima. 

Ne vem, če ti bo moj nabor "aktivnosti" kaj pomagal - ampak takole je, popoldne sem ponavadi še v službi, zvečer tudi včasih, dosti krat pa tu in tam čez vikend. Ko nisem v službi, grem na bicikel, tečt,  na jogo ali pilates (raje na jogo, je bolj komot), tu pa tam kaj skuhamo in kako rečemo s prijatelji , grem v knjižnico, pazit otroke in zdaj celo že vnuke svojih prijateljev, izpolnjujem svoje dolžnosti do nečakov (glede na njihova leta se zadnje čase te da elegantno nakazati po kliku in vzame precej manj časa), precej hodim naokoli po vseh mogočih predavanjih, grem plavat, čez vikend poleti rada gor v hribe ali dol z jamarji v kako luknjo ali molit vse štiri od sebe na morje, dokaj redno se potikam po otvoritvah likovnih razstav po Ljubljani (ker ti takrat zraven tudi kaj povedo in je to zame pogosto edina šansa, da sploh razumem sodobno umetnost), tu pa tam kaj zašijem ali skrajšam ali podaljšam za svoje razširjeno ljudstvo, kar pogosto kaj spečem za to isto ljudstvo, vsak drugi vikend kuham kosilo za drugi del svojega ljudstva, enkrat na teden zvečer igramo tarok in ta se ponavadi malo potegne (v mladih letih smo kdaj tudi šli v petek direkt s taroka v službo, no, ta zavzetost je zdaj že zdavnaj minila), večkrat kaj prevajam za koga, ki ni najbolj jezičen, od junija do novembra se često zadržujem med gobami/borovnicami/malinami, vsake toliko greva z drugo polovico kam pogledat čez planke, zadnje čase malo aktivno obnavljam svojo zarjavelo francoščino..... ljubi bog, saj še začela dobro nisem naštevati. Res pa je, da nič od tega ni niti moj uspeh niti dosežek niti potreba, ampak eno samo ljubo veselje. Tako da, če pogledam skozi tvoje oči, nisem nikomur nič dokazala, ampak mi je tudi eno figo mar za to. 

Sonja

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

20. jan 2013 15:01

Težko si predstavljam, da bi v svojem prostem času imela potrebo po tem, da svojemu dokažem "da smo tudi me sposobne in imamo svoje dosežke in potrebe". Za božjo voljo - počni nekaj, kar te veseli! (če že imaš srečo prostih popoldnevov, kar imajo danes le redki). Če je pa potreba tako zelo velika, poišči področje, na katerem je tvoj največja "planka" in briljiraj tam - to ga bo še najbolj bolelo.

Lisa

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

20. jan 2013 15:06

Pozdravljena,

zelo me veseli, ko slisim, da ima nekdo v teh casih veliko prostega casa. Sama imam tak delovni urnik, da veckrat delam tudi ob sobotah in nedeljah in, zal, nimam, prav veliko prostega casa, zato ti (malo) zavidam.

Ce bi pa jaz imela dovolj prostega casa, bi ga "podarila drugim". Pri nas (Italija) npr. obstaja zdruzenje prostovoljcev, ki obiskujejo bolnike po bolnisnicah, jim pomagajo pri vsakodnevnih opravilih (npr. hranjenje ali umivanje) ali pa jim ze samo s svojo prisotnostjo in prijazno besedo polepsajo dan. Podobne dejavnosti opravljajo v otroski bolnisnici, kjer otrokom berejo pravljice, se z njimi igrajo in jih kratkocasijo. Ce ti prostovoljno delo v bolnisnicah ne ustreza, se lahko najde veliko drugih prostovoljnih organizacij, kjer potrebujejo (tvojo) pomoc. Samo malo pobrskati po spletu in povprasati je treba. Morda pa lahko zapolnis popoldneve tako, da zastonj pomagas kaki prijateljci pri varstvu otrok (ce je sama prezaposlena in nima komu prepustiti svojega narascaja).

Sama bi se odlocila za kako dejavnost v korist socloveka, imas pa nesteto drugih moznosti, ko prosti cas uporabis zase. Si pomislila morda na tecaj kakega tujega jezika? V sodobnem svetu je znanje jezikov neobhodno potrebno. Ce ti tuji jeziki ne lezijo, lahko izberes kak drug tecaj. Na spletu lahko najdes nesteto tecajev iz raznoraznih podrocij od kulinarike do masaz, odvisno od tvojih zanimanj.

ribica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

20. jan 2013 15:15

Meni se zda je marec spoznala,da je čas, da naredi še kaj zase, ne pa da je ves njen prosti čas namenjen partnerja. Pravilna odločitev. Za vsak parterski odnos je pomembno, da skrbita tudi vsak za svoje potrebe in si s tistim, kar katerega od njiju zanima, zapolnita čas, ko nisat skupaj. Ker je potem skupaj preživet čas boljši.

 

Sama nisem nikoli imela težav s prostim časom in kako ga preživeti. Sploh zdaj, ko sta otroka odrasla, sem se začela malo ukvarjat tudi s fotografijo, kar me je od nekdaj zanimalo, pa še kaj se najde.

NAjbolje je, da se ukvarjaš s tistim, kar te veseli. Če je to spinning, se ukvarjaj z njim. A telovadba verjetno ni dovolj. Si boš že našla kaj, kar te bo zanimalo. Morda res kakšna prostovoljna dejavnost? Telefon za pomoč mladim v stiski , pomoč stariejšim v okviru različnih organizacij? Kakšno dodatno izobraževanje? Kaj pa druženje s prijateljicami?

 

 

 

 

 

mamamia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

20. jan 2013 15:21

Težko ti bomo mi našli kakšno aktivnost, ki bo veselila tebe, paboš z njo hkrati dosegla (navajam tebe) " uspehe in aktivnosti, s katerimi bomo ženske dokazale, da smo tudi me sposobne in da imamo svoje dosežke in potrebe." konec navedka

Imaš očitno neksončno srečo, da prideš kmalu po poldnevu domov z dela, ki te očitno pusti polno energije, tako fizične kot psihične in ti preostaja prostega časa, da ne veš, kam z njim. Vse troje je meni (kot najbrž večini na tem forumu, ki smo v službah) povsem neznana kategorija, sicer pa se tudi bolj nagibam na stran, ki jo prikazuje limnol.

Ozri se okoli sebe, ljudi, potrebnih pomoči je veliko, le videti jih je treba.

 

rimljanka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15166

20. jan 2013 16:32

Začni pazit otroke, ponudi se za pomoč ljudi potrebnim, vključi se v kak tečaj....danes je pa res čudež, da imaš čas in ne delaš nič...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Mygrace

sporočila: 6506

20. jan 2013 16:36

Ustanovi društvo.

Mygrace

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jan 2013 17:10

Marec če je v tvojem življenju tako, kot si napisala, ali pa če se ti zdi, da je tako, kot si napisala, v vsakem primeru  pojdi do šrinka, ker je tvoj primer za amaterske kuharje preveč zahteven.

Vendelina jr.

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

20. jan 2013 17:55

Večina tukajle, marec vzpodbuja naj se udejstvuje v humanitarnih dejavnostih, varovanju otrok svojih kolegic, ki so bolj zaposlene kot ona in take reči, za katere sploh ni spraševala. 

Njen namen je poiskat dejavnost, ki bo osupnila njeno boljšo ali kakšno že polovico. Manj se družiti z njim in se ukvarjati sama s sabo in zase, dajati videz uspešne samstojne ženske, ki sledi zadovoljevanju svojih potreb, potem seveda, ko ji bo nekako uspelo ugotoviti, kakšne njene potrebe sploh so. 

Če povzamem, rada bi, da ji svetujete kakšne so njene potrebe, da jih bo začela izpolnjevati in pri tem izgledala sposobna in uspešna.

zeta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti