Nevsakdanji kulinarični pripomočki

leiiča  

član od: 20.9.2008

sporočila: 55

9. okt 2013 11:29

Pri nas večkrat očeta porabimo za kakšne iznajdbe... pa ga nič ne moti. :P Trenutno mi najprej pade na pamet, ko je predelal pasirko. Ker imamo radi stvari lepo prepasirane in ker gre vse skupaj zelo počasi jo je predelal. Sedaj gor priklopimo akumulatorski vijačnik in ni več zamudnega in počasnega vrtenja in je spasirano en dva tri... 

In imamo homemade narejene modelčke za šamrole (kajti rabimo jih veliko, da je vse skupaj hitreje narejeno). :)

Vedno se mi je zdel rezalnik za jajca ena brezvezna stvar, ki je samo v napoto. Sedaj kadar se mudi z njim večkrat narežem krompir za praženje ali pa delam krompirjevo solato.

Priročne so tudi klasične prosojnice s katerimi oblikujemo modelčke npr. za idelavo mini tortic.

Če kdaj kupite čips v "tulcu" zna biti tudi zelo priročen. Razrežete na manjše koščke in oblečete v folijo ter lahko uporabite isto za mini tortice ali pa za serviranje krožnika.

Uporabljam tudi daljše ravnilo in zobno nitko za rezanje peciva (drugače niso vsi koščki enako veliki).

Imam pa tudi eno majhno plastično flaško (cca. 0,25l) kateri sem preluknala pokrovček in s tem najlažje navlažim biskvit.

Mogoče bi se še kaj našlo. Moramo si olajšati delo. :P

LP, Lea

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

9. okt 2013 12:34

Ta rezalnik mam jaz tudi za sampinjone. Tulce za tenis zoge mam za papircke za mafine. Za mousse torte tudi jaz vzamem prosojnice. Bodisi da okroglo obliko ustvarim ali samo da oblozim model. 

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

9. okt 2013 13:40

Veliko pizzo (če pečem v velikem pekaču za vse člane družine) razrežem na porcije s škarjami. Dolgo sem to počela z nožem, pa se je ves sir razvlekel... Hči se pa norčuje iz mene   ...

alibaba

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

9. okt 2013 14:13

Jaz imam veliko pripomočkov, pa jih pozabim uporabit. Med njimi je rezilo za pico na primer, pa pinceta za odstranjevanje ribjih kosti ... na take pripomočke se običajno spomnim, ko iščem nekaj povsem drugega. Imam tudi tri vrčke za odmerjanje tekočin, na dosegu roke, a večinoma preklinjam, ker kozarci nimajo označeno, kje sta dva dl ....

 

Imam tudi eno priročno reč za odstranjevanje drobtin z mize

 

, seveda je ne uporabljam, ker pozabim nanjo

mamamia

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

9. okt 2013 15:06

za izdelavo piškotov v obliki pikapolonice ali ježkov uporabljam pripomoček za dolbljenje melone. Vanj dam testo, da poravnam s kartico in dobim lepo polkroglo - pa še vsi piškoti so enaki. Da gre lažje ven iz modelčka, dam vanj prozorno folijo.

http://www.mojalbum.com/tajda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti