Ko nam naši otroci vozijo svoje fante in punce domov

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

6. feb 2013 11:25

andreja m, miška in mamamia- evo sama sem v taki situaciji- in sem istega mnenja-se ne bom ponavljala.

anibas

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

6. feb 2013 11:26

Mamamia, saj ko takole razmišljam, imaš  v glavnem prav. Moji pomisleki seveda presegajo zrelost, ki jo mladostniki v tej dobi imajo. Takole bodo modrovali mnogo kasneje, verjetno v mojih letih. Saj se spomnim tudi sama kako se mi je mudilo...

Glede spanja v naši hiši pa...no to je še vedno dilema

kara

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

6. feb 2013 11:42

Kara, naj povem kako je bilo pri nas; pri 16 se je zaljubila in po pol leta ga je pripeljala domov "pokazat" no, je že naju z možem pošteno zanimalo kakšen je in sva bila kar za, da ga pripelje domov.Je prišel, se predstavil in potem sta bila v svoji sobi - o, kako sva vlekla na ušesa.No, tako se je začelo, potem je šla tudi on k njemu - seveda prespati še ni smel. No pa je tudi do tega prišlo-sem jih zjutraj dobila na hodniku in sta se mi začela opravičevati, da sta zaspala - pa kaj še!No, sedaj hodita skupaj tri leta in je fant kar dosti pri nas in ona pri njem-ampak oba pomagata tako pri nas kot pri njem- na kmetiji.Kupita tudi kaj za v hladilnik itd. Hčerko imam neizmerno rada in si zaupava in spoštujemo se in to je to- ne vem, zaenkrat si ne misliva da sva kaj narobe naredila-toliko časa kakor bo trajalo bo- nihče ne ve, ali bo veza obstala ali ne- tudi mi starši ne vemo ali bomo ostali za vedno skupaj- bomo videli kaj bo prinesel čas.

lp

anibas

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

6. feb 2013 11:49

In še to bi dodala:postavite se v kožo otroka,tudi oni imajo svoje probleme in težave,ki so za njih velike,za nas,pa niso omembe vredne.Spoštujmo to.

In z lepo besedo se da marsikaj.

andreja m

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

6. feb 2013 12:01

Sem pozabila napisat, da oba študirata - hči ima štipendijo in poleti dela preko šs,sama si je krila stroške za vozniški ispit in tudi za avto je nekaj prihranila- ostalo sva midva primaknila in tudi za svoje potrebe ji nikoli ne zmanjka denarja- tudi šolo dela brez problema- fant pa tudi in ji veliko pomaga pri matematiki, saj je ta predmet njena šibka točka.Pri nas zaenkrat stvar funkcionira v pravo smer in dokler bo tako je vse ok.

anibas

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

6. feb 2013 14:12

kara je napisal/a:

Dragi Miška Miša in Andreja m.!

Glejta, imam tudi hčer, ki se je pri teh letih (16-tih)  resno vezala, 7 let ima prvega fanta, s katerim živita skupaj itd. itd. torej nisem zaplankana staroverska babnica. Ne gre samo za to, da mi deklico, ki jo poznam in mi je tudi všeč, predstavi.Želela bi, da svoje mlade zveze ne obremenjuje s stalnostjo že sedaj. Lepo je, da se dobivata, sta zaljubljena, vendar se zveza veliko lažje prekine, če tukaj ni vpletenih še kup ljudi, kot so starši, sorodniki itd. itd..

Tudi glede seksualnih podvigov mi je kristalno jasno.

Kar se mi zdi prezgodaj,  je vključitev t.i. v.d. ta mlade v družino, ker vem in upam, da se ne bo ustalil že kar sedaj. Po eni strani je lepo, da je umirjen, ne divja okrog z sovrstniki, po drugi pa vem, da to potrebuje. Ravno pri hčerki vidim, da je marsikaj zamudila. Že pri rosni starosti se je prilagodila mnenju svojega fanta, nikoli ne bo tako svobodna kot njene prijateljice, ki so bile še nekaj časa brez resne zveze. Dobro, nekaj je tudi pozitivnega na tem, ne rečem.

Predvsem želim otrokoma dobro. Vem, da obstaja meja, do kamor smem. Vendar imam tudi sama meje, ko se mi kakšna stvar zdi neustrezna, jih pač poskušam ubraniti, dokler bo šlo, seveda.



kara

 

Kara, nekako razumem tvojo dilemo. Velikokrat take najstniške ljubezni razpadejo ravno v začetku odraslosti (pri 24, 25ih letih), ko ljudje začnejo razmišljati o poroki, otrocih... Tudi v našem sorodstvu je bil tak primer. Punca in fant sta se zaljubila v srednji šoli, stara 16 in 17 let, čez 8 let pa sta šla na razen. Punca je nato v roku enega leta spoznala drugega, se poročila, zdaj živita srečno z dvema otrokoma. Tudi fant se je kasneje poročil in ima otroka.

Sama menim, da je tak razplet verjetno posledica tega, da pri 16ih še nisi izoblikovana osebnost in se še zelo spremeniš, potem pa kar naenkrat ugotoviš, da to ni več to. Zato te razumem, da svojima otrokoma privoščiš. bi si nabrala dovolj izkušenj, da bi se potem zrelo odločala za partnerstvo in ne da partnerstvo temelji na pretiranem prilagajanju, kot pri tvoji hčeri.

Ampak s tem, da nisi za, da sinova punca pride k vam, ne boš naredila ničesar drugega, kot prepir in mogoče še celo zamero med vama. Mislim, da pri tem ne moreš nič in da moraš pustiti, da se zgodba razvija po svoje. Če jo bo pripeljal domov, še ne pomeni, da bosta potem celo življenje skupaj in obratno

JJ

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

6. feb 2013 14:31

Vidim, da bom morala malo popustiti. Res sem očitno človek, ki gleda predaleč v prihodnost, kot da sploh imam vpliv nanjo. No, se bom še malo pogovorila doma. Hvala Anibas in  Janis Joplin, za vajino razumevanje. Lepo sta prikazali svoje izkušnje in pogled na situacijo in mi dali misliti. Težka je ta mamina služba, kajne? Pa lepa je tudi nadvse.

kara

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

6. feb 2013 14:33

ja kara, res je lepo biti mama-nekaj najlepšega kar se ti dogodi v življenju.

anibas

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

6. feb 2013 15:12

Tudi sama sem prvega fanta domov pripeljala predstaviti pri 17ih (kot sem že napisala), pa sva se raje zadrževala na nevtralnem okolju (ok, res, da je bilo poletje). Skupaj sva bila približno tri mesece, potem pa sem bila do 26 leta bolj ali manj samska, se "znorela" in marsikaj doživela. Tako da, kara,... verjetno si delaš skrbi za brezveze, oziroma zagotovo, ker takih stvari ne moreš viditi po svoje. Verjamem pa, da za starša to ni lahko.

JJ

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

6. feb 2013 15:48

Pa še en vidik kara - bodi vesela in počaščena, da želi junior pokazat svojo (trenutno) drugo polovico. Očitno imate doma v redu odnos in klimo, če želi dekle pripeljati tja. Če bi se slabo počutil doma verjetno tudi punce ne bi tja vozil, ane? Sama se obiskom domače hiše izogibam kolikor se le da, preveč slabega se je tam dogajalo v mojih mladih letih in tudi moji polovici želim, da tam preživi čim manj časa. Tako da ju le sprejmi, s pravili in omejitvami igre, se razume.

Viva Meier

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti