Ko nam naši otroci vozijo svoje fante in punce domov

Mygrace

sporočila: 6506

24. sep 2012 12:48

Marjja, draga Grace odgovarja:

 

Post je namenjen komu?  Duvatorjem.

Čemu?  Duvanju.

 

In seveda bučam.

 

                                              

 

Mygrace

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

24. sep 2012 12:54

Mi je že jasno , hvala.

marjja

zoyaa  

član od: 1.8.2011

sporočila: 88

1. feb 2013 19:38

naj še sama obudim staro temo :) mogoče boste povedali še kakšno svojo prigodo :)

sama imam fanta od 16 leta,torej šest let....prvič sem ga pripeljala domov za svoj rojstni dan, po pol leta zveze...

nekako nisem nameravala, vendar sem v hecu vprašala očeta, če lahko pride na obisk, ker je pač moj rojstni dan...in oče,strog kakor je pač bil, me je tootaalno šokiral, ko je rekel da "komot"

in tako se je začelo..da sva vsako nedeljo preživela en pri drugem...včasih on pri nas, včasih jaz pri njemu...zvečer strogo domov spat...potem so postajali ti obiski vedno pogostejši in daljši

prvič je prespal pri nas za lansko novo leto...sedaj to počne pogosteje, vendar še vedno ne živi pri nas...

čeprav pride vsak dan po službi k nam na kosilo, ter pri nas preživi vse vikende, pa tudi med tednom, spiva še vedno vsak na svojem koncu...pa mi nekako ustreza, oz če pogledam na leta nazaj dam staršem prav, ko nista odobravala "spanja" en pri drugem...nič mi ne manjka, še vedno lahko pogrešava en drugega, sva se vesela, ko se vidiva itd...

razmišljava tudi o skupni selitvi, vendar zaenkrat te možnosti nimava...

čeprav so moje sanje...da bi imela svojo hiško, čeprav skromno in staro...

pa bomo videli, kaj bo prinesel čas :) zaenkrat mi nič ne manjka...

glede hladilnika in spodnjega perila pa...moj fant se zadnje dve leti glede tega počuti kot doma..smo ga tako navadili :) pri nas ima tudi svojo omaro, se tušira, peremo njegova oblačila...ampak po hiši se pa še vedno sprehaja oblečen

doma praktično samo še spi :)

zoyaa*

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8702

1. feb 2013 19:56

Aha..., samo da vprašam, a vse stroške pa krijejo tvoji starši - kosila, pranje perila itn... Tebi res zaenkrat nič ne manjka, kaj če komu drugemu  

 

P.S. Zoyaa, zelo lepo bi bilo, če bi uporabila kakšno veliko začetnico.

 

Pozdravček!

zoyaa  

član od: 1.8.2011

sporočila: 88

1. feb 2013 20:12

Ne, sploh ne, sama večkrat svoj denar namenim za družinske nakupe, prav tako tudi fant kdaj prispeva, ker ne bi mogla nikoli izkoriščat svojih staršev. Kosila kuham jaz, isto perem, ker sem pač doma, mati pa v službi. Ker imamo doma večjo kmetijo, oba svoj prosti čas nameniva delu na kmetiji. Tako da ne me imeti takoj za leno, razvajeno punčaro ki ji nič ne manjka. Manjka mi nič v tem smislu, da so starši k spanju en pri drugem postavili določene omejitve oz so bili bolj strogi. Nevem zakaj takoj obsojanje...

zoyaa*

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

1. feb 2013 20:23

 Nevem zakaj takoj obsojanje...



zoyaa*[/citat]

 

Ja,ne poznamo ne tebe,ne kako in kaj živiš in tako napiše in si misli vsak svoje.

andreja m

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

1. feb 2013 20:40

Pa saj ni bilo nobenega obsojanja, dragička je zgolj postavila vprašanje. In če je tako kot si napisala, je seveda lepo in fer.

rrr

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8702

2. feb 2013 8:26

Zoyaa, nihče te ni imel za leno. V odgovoru me spet zmotilo tisto   "sama večkrat svoj denar namenim za družinske nakupe"  in  "tudi fant kdaj prispeva".

Vedi, da sem šla skozi te faze in vem o čem govorim.

 

Pozdravček!

MiškaMiša  

član od: 30.1.2004

sporočila: 66

2. feb 2013 8:55

Joj, če sta te pa ta dva zapisa zmotila potem pa ne vem kaj tebe ne zmoti. Tudi sicer po tvojih odgovorih vidim, da si nek višji EMŠO. Ko si ti dajala "stvari skozi" je bilo malo drugače kot danes, tako v šoli kot doma, verjemi. Šibe so že davno passe (razen zvečer med dvema, ki jima to paše, pa ne napiši spet, da si dala to skozi, ok?).

Miška Miša

Sporočilo je spremenil(a) MiškaMiša dne 02. 2013 08:55

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

2. feb 2013 9:44

MiškaMiša je napisal/a:

Joj, če sta te pa ta dva zapisa zmotila potem pa ne vem kaj tebe ne zmoti. Tudi sicer po tvojih odgovorih vidim, da si nek višji EMŠO. Ko si ti dajala "stvari skozi" je bilo malo drugače kot danes, tako v šoli kot doma, verjemi. Šibe so že davno passe (razen zvečer med dvema, ki jima to paše, pa ne napiši spet, da si dala to skozi, ok?).

Nek višji EMŠO ima nekdo, ki je tvoja leta dal skozi, pa še marsikakšno, MiškaMiša, nikar torej tako podcenejvalno ne piši o besedah izkušene. In, joj, prejoj, dragički kaj očitati, okoli družine, odnosov, skrbi,.....

Ne moreš vedeti, kako je bilo včasih, za razliko od nas, ki smo "stvari skozi" dali takrat na svoji koži in jih tudi danes, tako v šoli kot doma, verjemi. Kje vidiš šibe v dragičinem zapisu?

Da je pa dandanes mnogo več izkoriščanja v družinah, ko mladi "visijo" na starših, pa če jim je to treba ali ne, kot je bilo tega včasih,  pa mislim, da je še kako res.

zoyaa je napisala, kot je, iz tistega se res ni videlo, koliko ona in njen fant prispevata doma in po pojasnilu je malo bolj jasno. To je sicer njihova stvar, nje, njenega fanta in njene družine, to drži. Je pa tudi res, da ni prepovadano, da kdo, ki ga kaj zanima, vpraša. Kdor se pač oglasi na forumu, da s tem možnost drugim, da se z njim strinjajo ali ne, vprašajo ali ne................. dokler je v mejah korektne komunikacije, je vse OK.

Še več, tako si lahko precej razširimo obzorja, če si jih hočemo, seveda.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti