Alternativa, pomoč sebi in drugim,pozitivna energija...

tijasa  

član od: 15.4.2012

sporočila: 25

18. apr 2012 15:32

Vsi smo samo ljudje, na srečo smo si različni.

tijasa

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

18. apr 2012 15:46

Tijasa, glede na to, da že uvodoma omenjaš zanimanje za področje mejnih znanosti in da si prebrala veliko  tozadevnega čtiva, celo, da si zaznala v zgodnjem otroštvu določene sposobnosti , si torej nekaj od tega že morala osvojiti. Predvsem, ker omenjaš, da mora človek delati prvenstveno na sebi, si pri svojih letih, ki jih omenjaš morala priti do določenih spoznanj.

Si kdaj pomislila, da zdravilka, ki jo sicer ceniš kot sposobno, saj ti je pozdravila hči, s tem, ko postavlja ceno in plačilo kot pogoj za uslugo, na nek način k ponovnemu zdravljenju ali če gre pač za drugega otroka, ne želi pristopiti. Mogoče niti sama ne ve zakaj, ti si razlagaš po svoje (denar), v resnici pa mogoče to sploh ni prava pot za odpravljanje zdravstvenih težav na tak način ali pri tej osebi.

Obrni se na uradno medicino in se ne prepuščaj razglabljanju ali je to od te osebe pošteno ali ne. Pozabi zamere in energijo usmeri v iskanje čimboljše medicinske pomoči, ki je v tem času k sreči še brezplačna.

To, če je bil namen tvojega oglašanja bolezen otroka in odnos zdravilke do situacije. Če si pa želela povedati kaj drugega, (tudi jaz nisem znala razbrati smisla stavka, ki si ga zapisala), pa na kratko povej kaj si želela povedati, da bo duskusija sledila temi.

zeta

tijasa  

član od: 15.4.2012

sporočila: 25

18. apr 2012 16:55

Želela povedat, da se takrat zanašala na to žensko,ker vedela da obvlada zadeve. Nisem naredila  drugega kot to,da povedala kaj me teži, fino plačala  in kmalu je bilo vse pošlihtano.Jaz sem bila srečna. Ko nisem imela več denarja,da bi plačevala, sem začela razmišljat,da bi se sama šolala v tem  kar zna ta gospa. Tako sem začela iskat in prebirat gradiva, katera sem spoznala pri več letnih terapijah.Poiskala sem tudi ljudi ali jih srečala po naključju,ki so mi znali povedat in svetovat kaj novega. Vse kar se naučila poiskusila pri prijateljih in svoji družini in spoznala da "čirulečarule" delujejo. Bilo in mi še vedno je zelo všeč. Želim si še več in zato brskam naprej. Pogoj je,da treba začet pri sebi,da lahko prav funkcioniraš. Rada imam vsa bitja in pomagam, če v mojih močeh. Za sprejem in prevodnost sem pripravljena.

tijasa

tijasa  

član od: 15.4.2012

sporočila: 25

18. apr 2012 17:00

Ne zamerim, niti ne jezim se na nikogar.Vem ,da jeza, žalost,zamere ... škodujejo. )

tijasa

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

18. apr 2012 17:02

Ti si torej že sama zaplula v te vode in se usposobila družini in prijateljem pomagat z določenimi prijemi. No, potem je vse v redu in lahko mirno pozabiš na gospo, ki ti je bila nekaj časa v oporo.

zeta

tijasa  

član od: 15.4.2012

sporočila: 25

18. apr 2012 17:16

Tej gospe bom vedno hvaležna.Izguba službe in zavrnitev pomoči je bil zame plus, veliko se naučila.To, da kadar kdo nima denarja in je v stiski, išče pomoč si mu vedno dolžen pomagat.

tijasa

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. apr 2012 17:24

neny111 je napisal/a:

 Veste, tisto še  vedno drži: ne naredi, kar ne maraš, da bi drugi tebi storili. Pa čeprav so nam to verjetno povedali pri verouku...

 



neny111

 

Verouk gor ali dol (mene tam ni bilo, vem pa za maso ozkomislečih, ki so tam bili, statistično jih pa lahko najdeš v na karti rezultatov zadnjega referenduma nekaj tedno nazaj....), ampak to nikoli in nikdar ni pomenila, da se ne sme nekomu nečesa povedati zgolj zaradi tega, ker tisti, ki mu je to namenjeno, ob prvem poslušanju ne bo ravno srečen.

Nihče od nas ne skače od veselja, če mu kdo pove, da dela neumnosti (kakršnekoli). Ampak pameten človek po prvi ranljivosti le ugotovi, da ni šlo za napad na njegovo osebe temveč je bilo samo povedano, da gre po napačni poti. In pameten človek tudi take namige čez nekaj časa čisto lepo predela.

Vendelina jr.

Deschanel  

član od: 18.4.2012

sporočila: 35

18. apr 2012 18:03

Citiram dr. Vesno Godino o kvazi duhovnostih:

 

Kateri dogodek v vašem življenju je najbolj pripomogel, da ste postali duhovno bolj ozaveščena oseba?


Izrazov, kot so »duhovna ozaveščenost« in podobnih, ne maram. Ne samo, da jih ne maram. Ampak jih sploh ne prenašam. To pa zato, ker je duhovnost danes zgolj in samo trg, eden najbolj profitonosnih trgov sodobnega kapitalizma. Trg, na katerem se verjetno poleg trgov zdravja, lepote in seksa, trži in iztrži največ. Vsi so danes duhovni. In duhovno »ozaveščeni«. Karkoli že to je. Ali pa to hočejo in poskušajo postati. Vsi. Tudi tisti, ki ne morejo niti v najmanjših rečeh preseči lastnega egoizma. Lastnih egoističnih interesov. Ki, na primer, tega ne morejo ali nočejo storiti niti za svoje najdražje niti za svoje otroke. Ki si za njih ne vzamejo niti časa. In ki se jim za njih zdi škoda lastne energije. Seveda, ko pa se morajo ukvarjati s sabo. S svojo duhovno »ozaveščenostjo«. Se mi vedno, ko vidim vso to duhovnost, vse te menda duhovno »ozaveščene« posameznike, ki so nič drugega kot le obsedeni potrošniki na trgu duhovnosti, obrača želodec. Zato s temi rečmi in takšnimi ljudmi nočem imeti nič. Nič skupnega.

 

Jaz ne bi nič več dodala. Samo izogibala bi se takšnih in drugačnih dobromislečih gospa, ki si na račun nainvnosti polnijo denarnice. So očitno ugotovile, da je fajn se zgledovati po RKC-ju.

 

LP

 

Deschanel

tijasa  

član od: 15.4.2012

sporočila: 25

18. apr 2012 18:09

Očitno moja tema ne sodi sem...

tijasa

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

18. apr 2012 18:37

 

Navsezadnje je to kulinarični forum, z občasnimi zdrsi v druge življenjske teme. Očitno, tijasa, je tvoja teme le predaleč za večino tukaj prisotnih - jaz tudi do konca nisem razumela, o čem bi se pravzaprav rada pogovarjala. Pa drugič. 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti