Kam po slike za dokumente?

tema je zaklenjena

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

4. apr 2012 16:58

In doba policijskih slik je resnično mimo, mene je še hotel fotograf prepričati, da rabim zelo resno sliko za vozniško dovoljenje. Malo morgen, so vzeli isto kot za osebno izkaznico, kjer pa si baje lahko malo manj resen. V prostore Potrč studia pa so se naselili sosedje, danes je že zgledalo kot da obratuje vse skupaj. Čeprav sem se šla tudi k njim slikat za osebne dokumente in so bile fotke čisto ok. Kot pravi limnol, je čisto vseeno, kako zgledaš. Pa še fotko ti takoj vrnejo nazaj, tako da jo bom komot porabila še za nov potni list, ga hodim že od silvestra dalje delat, samo dokler ga ne rabim, ga ne bom šla delat.

Loni Makaroni

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

4. apr 2012 17:50

Zadnje, zaradi česar bi se sekirala, je slika na dokumentu!

Tisti, ki me preverja, naj vidi, da sem v resnici lepša, kot na sliki

lp

mzm

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

4. apr 2012 18:17

Če pa na slikah dobro izgledaš, se carinik skloni k avtu in vpraša: "Kje je pa ta lepa gospa?"

pirnica

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

4. apr 2012 18:36

mišzmoke je napisal/a:

Zadnje, zaradi česar bi se sekirala, je slika na dokumentu!

Tisti, ki me preverja, naj vidi, da sem v resnici lepša, kot na sliki

lp



mzm

Tudi jaz

Zadnjič mi je bila zelo važno, kako kak pramen las stoji na sliki tam nekje v začetku srednje šole ... potem sem pa "skužila", da slik z dokumentov itak ne bom "občudovala" jaz, ampak razne uradne osbe, ki pa me bodo imele pred sabo tudi v živo

 

Glede na to, kakšna je končna podoba slike na dokumentih v obliki plastične kartice, pa se itak nima smisla sekirat

Mojca

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. apr 2012 19:15

Jaz imam precej portretnih fotk (skozi leta zaradi različnih delovnih dolžnosti se je tega kar nekaj nabralo). In včasih sem šizila, če ni bilo vse b.p. in delovalo, kot da je fotošopano. Se spomnim enkrat, ko sem gledala serijo posnetkov, na katerih sem videla samo gubice in pegice in rekla, da no way, da bi se tista fotka kje uporabila. Potem sem po nekaj letih slučajno spet odprla tisto serijo fotk in videla prelepe nasmejane portrete srečne ženske - in takrat mi je kapnilo, da je lepota vedno stvar tistega, ki gleda. Tudi, ko gledamo fotke, na katerih smo sami. Če vidimo lepoto (če se tako doživljamo), potem bomo to tudi videli. Če doživljamo sebe kot seznam nesimetričnosti na faci in seznamom napak na postavi, potem se bomo točno tako tudi videli...

Če pa malo duhovno zrastemo, pa vidimo, da smo lepi. In potem tudi lepo poziramo (ne kot sramežljiva zgrbljena vreča pod lučjo na prenizkem stolu) In lepi fenomenalno delujemo tudi na fotkah za potne liste, osebne izkaznice in kar je še tega.

Kar je, btw, potrdil tudi fotograf (ki je slučajno tisti, ki je naveden tudi na začetku tega topica).  Skratka, tudi to je v glavi.

Vendelina jr.

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

5. apr 2012 10:19

Hvala za mnenja. Žal odgovora nisem dobila. Imamo pač različne želje.Včasih potrebujemo fotko, ko smo ravno v nenajboljši formi. Pa ne vem, zakaj bi se mogla na to spominjat vsakič, ko odprem denarnico...

Ker je že govora o tem, da nam je vseeno, kako na sliki zgledamo, so mi na misel prišle slike starejših ljudi, ki jih svojci uporabijo v njihov spomin (ne bi bila morbidna in zahajala s teme,  pa saj veste, kaj mislim). Pa nimajo drugega, kot slika bledoličnega starčka, ki so ga za obnovitev dokumenta na hitro slikali pri ekspres fotografu, bledega videza, upadlih lic, izbuljenih oči... 

alibaba

Mygrace

sporočila: 6506

5. apr 2012 10:31

Foto Cerkvenik nekje za Bežigradom, nasproti Avtomoto?

Ko-gu spodaj v pokritem delu Koseške tržnice, takisto v Kapitlju....

Imajo navado, da te fotkajo nekajkrat in potem izbereš tisto, ki ti je všeč.

 

Aha, pa menda obstajajo tudi fotografi, ki pridejo fotografirat na dom (za nepokretne itd...)

 

 



Mygrace

Sporočilo je spremenil(a) Mygrace dne 05. 2012 10:32

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

5. apr 2012 10:45

OK. Nasveti torej:

1. pojdi h kateremu koli drugemu fotografu. Bodi dobre volje, z žarom v očeh in ravno se drži.

2. nehaj nositi svojo fotografijo v denarnici, ker te očitno preveč obremenjuje (razumem, da nosijo ljduje v denarnici slike svojih otrok, mož, ljubimcev - ampak svojo?). Sprijazni se, vsaka naslednja ti bo manj všeč in za to ne bo kriv fotograf - vsi namreč gremo v smeri starčkov bledega videza, upadlih lic in izbuljenih oči. 

3. temeljito preberi Vendelinin odgovor. Ko sem ga včeraj prebirala, se mi je zdelo, da malo po nepotrebnem mori, ampak zdaj mi je jasno, da je spet zadela v črno. 

4. vesela bodi, marsikdo bi rad imel tvoje skrbi.

 

Lepo fotografijo ti želim pa veliko prijetnih uporab novega potnega lista! Kar precej potujem, ampak NIKOLI se še noben carinik ni obregnil ob mojo fotko - tudi v tvojo se ne bo. 

Sonja

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

5. apr 2012 10:46

Slikam se na Slovenski, nasproti Name, sosednja vrata od foto Potrča, če se ne motim. Meni je najbolj važno to, da po slikanju poklepetam s fotografom 5 min pa so slike izdelane. Sicer mi je pa izgled čisto ok, malo me je napudral, pa en tak rahel nasmešek sem naredila.

Bi pa malo off topic dodala razmišljanje mojega očeta, da če se še tako jezimo čez fotografa, je en velik del slike pač resničnost. Saj ni slikana oseba x, smo nažalost kar mi sami na fotki. Največ moramo narediti kar sami. Meni se je namreč kvaliteta slik drastično izboljšala, ko sem v red spravila frizuro, uredila obrvi & dala gor diskreten mejkap. Zatem je bilo še edino vprašanje v studiu, kako sem v tisti sekundi nastavila oči. Ostalo je štimalo.

Viva Meier

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

5. apr 2012 14:05

meni je vsec foto Grad.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti