Kako se poredit???

_Patricija_  

član od: 6.4.2011

sporočila: 2

1. feb 2012 11:12

[citat=--Vendelina jr.--]

"Če hočeš, da bo tvoj junak dobil malo musklnov, pa raje glej kakšen dober basket, tam imajo fantje precej mišic. Ali pa se naslajaj nad radiatorčki od Nadala in Đokovića..... Tak namig razume tudi prostodušen Kranjski Janez."

Tole pa je izjava dneva.

Se kar v celoti strinjam s tem zapisom. Porediti svoje drage na silo ponavadi nima takšnega učinka, kot bi si ga  želele. Niti ni zdravo metati vase velike količine in predvsem premočne hrane.

 

LP, Pat

_Patricija_

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. feb 2012 16:42

Vprašanje je, zakaj se mora zrediti. Če mu je to priporočil zdravnik, kot mojemu prijatelju, saj je ta shujšal do nevarne meje, mu je verjetno moral tudi priporočit, kaj naj je.

Predvsem pa naj se redi postopoma in s primerno prehrano, ne kar tako navalit na mastno, prežganja, cvrtje in podobne reči. Je naj  vse po vrsti, testenine z omakami, tudi mesnimi, k mesu kakšno prilogo z OH (riž, testenine, krompir), ajdovo kašo na različne načine, kuskus, polento na x načinov, pa zraven fine omake z mesom in zelenjavo.Skratka, vsak obrok naj bo popoln po sestavi, vmes, med glavnimi obroki, pa naj si prvošči kak prigrizek (srečnež, ko ni treba, da je to korenček ali jabolko , ampak lahko poje kruh s kakšnim namazom in klobaso )

Skratka, poglej malo po jedilnikih tistih, ki želijo shujšati, in naj je vse tisto, kar je njim prepovedano ...

 

mamamia

mojcazala  

član od: 6.1.2011

sporočila: 112

1. feb 2012 17:07

tudi moj je takšen...suh, dost velik...se ne zredi pa če poje celega bika ;) no, meni je čisto všeč, je pa res da ima tole čisto po svoji mami...tako da jaz osebno mislim da je veliko tudi v genih :)

mojcazala

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

1. feb 2012 17:45

Točno tako razmišljam, kot predhodnice. Sicer pa, če je zdrav in se dobro počuti v svoji koži ima verjetno težo, ki je zanj primerna. Je pa očitno eden izmed srečnežev, ki si zvečer lahko privošči vrečko čipsa pa še kaj in se mu le-ta ne nabira v obliki špeha. Ti si pa tega ne moreš privoščiti, pa še marsikdo ne. Naj se normalno hrani, čips pa take stvari iz vrečk pa tako za nikogar niso zdrave prepogosto, ne le zaradi tega ker redijo.

Ma, različni smo in če se morajo nekateri trudit, da izgubijo kakšno kilo zaradi zdravstvenih razlogov, potem so lahko tisti, ki jim tega ni potrebno počet,lahko zadovoljni.

Moj oče je bil eden izmed njih. Celo ponosen na to, kako njegova teža ne niha, pa nič posebnega ne počne. Ampak po peti uri ga pa nisi pripravil, da bi karkoli pojedel, pa naj je bilo še tako mamljivo. Kozarec vina pri kosilu je imel rad, kakšnega piva za žejo ali v družbi pa ni pogrešal, odžejal se je navadno s hladnim nesladkanim čajem.

zeta

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

1. feb 2012 17:56

ja, enim je pač dano, moja druga polovica je tudi raven kot smreka, že dvajset let enak, živi pa od mesnih kroglic, pretlačenega krompirja in gavde. Moji obrisi so žal bolj baročni, pa sem bolj na zelenjavi. Ampak: če je človek suh in zdrav, naj samo ostane tako! Sploh, če on ne vidi razloga, da bi kaj spreminjal. Če zaškriplje pri zdravju, je pa tako ali tako dobro poiskati bolj kvalificirano mnenje. 

Sonja

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

1. feb 2012 18:37

kaj pa če si obrok dopolniš z beljakovinskimi napitki?

brusketka

sabina muhič  

član od: 8.1.2012

sporočila: 5

2. feb 2012 16:48

kvalitetne beljakovine, OH, krompir na vse načine, veliko kruha- kruh lahko jemo skoraj pri vsakem kosilu. Z maščobami raje ne pretiravati.

 

sabina muhič

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

2. feb 2012 20:38

Če ni resno bolan, si naj ne dela skrbi, je pač tak " geštel", problem bi bil, da bi kar nenadoma začel hujšati pri normalni hrani. Verjetno pa ima zelo dobro presnovo, ki gre hitro skozi. Jaz si ne bi gnala k srcu preveč.

franciska

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

3. feb 2012 21:34

No pa vseeno. Telovadba oz. veliko gibanja in beljakovinski dodatki. Zrediš se zagotovo, kar je pa najlepše:D...........postava u nulo:D

brusketka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

3. feb 2012 22:12

Simpl: pojest vec kalorij kot pokuri. 

 

Vendar  ce res ni nujno, se jaz ne bi sekirala. Sedaj je navajen na svojo prehrano in ce se navadi na nove doze in deleze mascob oz oh, se bo tezko odvadil..ker enkrat se bo pa zacelo nabirat...

 

Joj jaz sem kar faus za taksno prenovo...

www.mojalbum.com/naredilaana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti