Jedilniki za alergike

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

18. feb 2012 23:54

Ji ne pomaga, saj zahtevajo sojin jogurt, tulka. Preberi zgoraj, da ravno tega ne more kupiti.

 

rimljanka

Terman  

član od: 11.5.2011

sporočila: 277

19. feb 2012 7:18

Videl sem že recepte za jogurt iz mandljev ali kokosa. Lahko pa naročiš sojo in jogurtovo kulturo preko interneta in sama narediš sojin jogurt. Malo google-a in iznadljivosti pa se da vse naredit.

Sporočilo je spremenil(a) Terman dne 19. 2012 07:21

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

19. feb 2012 9:24

uf ta bo pa težka... razen če zamenjaš navaden jogurt s sojinim? Samo za tistega ne vem kako se obnaša...

Monika7

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

19. feb 2012 11:01

yoy je napisal/a:

Joj ne vem če bi si upala.Tako kot praviš tudi jaz moram zbrat pogum.Bi pa naredila miške za njo, vendar ne vem s čim naj nadomestim jogurt ker pri nas nimajo sojinega.Ali ima morda katera  kakšen drug recept brez jogurta.

http://www.kulinarika.net/recepti/13538/sladice/jabolcn

http://www.kulinarika.net/recepti/4661/sladice/miske/

http://www.kulinarika.net/recepti/9793/sladice/miske/

Morda bo kak recept ustrezen, jogurta ni v njih, je pa mleko, ampak, tega lahko zamenjaš s kakšpnim od dovoljenih, a ne?

rimljanka

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

19. feb 2012 12:53

rimljanka je napisal/a:

Ji ne pomaga, saj zahtevajo sojin jogurt, tulka. Preberi zgoraj, da ravno tega ne more kupiti.

 

rimljanka

 

SPODAJ pa piše, s čim ga lahko nadomesti, kdor ga ne sme.

tulka

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

29. jan 2014 14:17

Je katera v kateri trgovini zasledila kako zakuho za juho brez jajc? hvala

syu

Marč  

član od: 29.1.2014

sporočila: 10

29. jan 2014 16:20

 Alergije na različna živila oz..meso se pojavljajo v vseh letnih obdobjih življenja...nekateri sprejmejo ž z vnosom umetnih snovi kot je Aptimil..pol so zadeve kot so razni sadni baby napitki itd..Po mojih izkušnjah so za alergije največ kriva živila živalskega porekla kateri so s samo intenzivno rejo prepojeni s antibiotičnimi snovmi za hitro rast in preprečevanje bolezni živali.Recimo krava, bik , svinja, piščanec, puran so živali , ki jih živilska industrija ne zadosti potrebam človeštva in se zadeve za krmljenje uporabljajo z neverjtnimi rastnimi hormoni, ki škodujejo prehrani človeštva...Potem so tu paštete, salame , hrenovke itd...ki pretečeno meso z raznimi sulfatnimi dodatki, nitrati, povečujejo rok uporabe predvsem pa slasten okus ,,Uporabljajo se predvsem veziva tipa Sofos, ki ga dobiš v raznih prodajalnah za mesarje...Zelo dobro poznam te zadeve in sem sam fasal alergijo po celem telesu predvsem zaradi prepakiranja uvoženih delov živali in ki so se kasneje uporabljal za prodajo svežega mesa.Že samo Pecilni prašek in sladkor sta osnova za razne obarjene klobase z dodatkom Sofosa in žveplove kisline...Večinoma slovenska živilsko predelovalna industrija ne folga lastne živinoreje itd...Z zelenjavo je pa isto , redki so prizvajalci na Slovenskem ki zadostijo potrebam Trgovskih centrov--monopolov..cca 20 procentov pridelave pa še to sezonsko.Uvožena sadje in zelenjava sta praktično prežeta z insekticialnimi škropenju.Tudi vlažilci v centrih imajo neraziskano tekočino za vlaženje določene zelenjave in sadja..Primer so banane , ki jih lužijo v slovenski zorilnici..zaradi termo šokov se hitro obarvjo in omehčajo...ste opazili koliko je mušic..če jih pustimo doma nekje dva dni stati v košarici...in še in še...Še ena zanimivost...jajca..kako izdelamo umetno jajce na oko..si lahko ogledate na Youtbe..Molecural gastronomy..super eggs..Tule so vzroki vseh alergij...in tega je morje..lp

Marč

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

29. jan 2014 16:56

Vidim, Marč, da si izjemen strokovnjak alergolog, bi nam morda postregel s svojimi referencami? Ker tako vehementno, kot je napisan gornji sestavek, no, res ne vem, kdo, ki ni iz stroke, bi si drznil pisati tako.

Ali pa se, morda - motim?

rimljanka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

29. jan 2014 16:57

syu je napisal/a:

Je katera v kateri trgovini zasledila kako zakuho za juho brez jajc? hvala

Lep del testenin je brez jajc, najbrž tudi katera od njih, namenjena točno zakuhi juhe.

rimljanka

Marč  

član od: 29.1.2014

sporočila: 10

29. jan 2014 17:46

Živjo ! RIMLJANKI

Ma nism ne vem kakšen profesionalc bolj ekspert i različne metode iz svojih izkušenj doma in po svetu ,so me naučile kaj vse gostinski subjekti dodajajo hrani od začimb do kemičnih preparatov da goste pridobijo, zasvojijo in nekaj časa obdržijo.Skoraj vsi napitki v lokalih vsebujejo Tanine, kot cofein, teanin, koratogeni in kvazi naravni sokovi...Tako je tudi s hrano , ki se trudi človeka zasvojiti oz. vnesti v človekovo telo začimbo , pogosto so bolj zelišča , ki možganom klikajo še.še..Določena zelišča z termično obdelavo vplivajo na okus potrebe..tako kot droga...Najbolj znan je Origano---pizze , lasagnje in ostale mediterantske jedi.Čebula, timijan--BUREK, koprc,

poprova meta Kebab itd...Zasnova gastronomske insperacije je globalna zasvojenost z jedmi okusa po sladkosnednosti in vnos določenega zelišča..ki sčasoma delu možganov senzorira klik...tako kot indijska konoplja, ne samo po Thc tudi njen duh oz.vonj vleče odvisnika..

Primer so tudi Tartufi, če ga večkrat pravilno konzumeraš ..ti okus ostane v možganih in ti vsake toliko časa klika..še..še...Priprava hrane je znanost dodelana do vsakega miligrama.Že stra ljudstva so uporabljala zelišča in začimbe.Recimo Žafran..Slovenci ga bolj kot ne zelo malo uporabljajo, juhce in tko..Ali pa Sol ..Večinoma že vsi gostinci po svetu sploh tteli majhni Indriverji in fastfoodu..so nacionalni problem v Amerki in Angliji.Recimo čisto osnovna je sladkomaslena štručka..Solato , ki jo dodajajo je sladka z štaubcukrom...potem pomaka iz majoneze in sladkega kečapa po vrhu pa še koakkola. Žalost , ko bereš in spremljaš svetovno kulinariko.

Tamle u Ljubljan prodajajo poleti naravno Limonado po 2 evra in to iz Nektar aparata...ma dej kako naravno..Ali pa naravni pomarančni sok je za dva deci rabiš od 10-12 pomaranč in take fore..Prav neki dan je bilo objavljeno za Limonino aroma terapijo in objavljeno da za liter Limoninega olja potrebujejo 3000 limon..Pol mi ne more srat. da en liter Limoninega olja stane 26 evrov in tako nas flancajo vsak dan..lp

Marč

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti