30. nov 2011 13:31
Tako je bilo lani:
mamamia
30. nov 2011 13:31
Tako je bilo lani:
mamamia
30. nov 2011 13:36
Leto prej pa tako:

Manjkajo čokoladne sladkosti in podobne zadeve, tu sem bila v zelenkasti okraševalni fazi ....
mamamia
30. nov 2011 13:40
Mamamia, me zanima s čim si premazala smrekice da so tako nežno zelene???
Čudovito pecivo...kapo dol![]()
![]()
30. nov 2011 13:59
Pri nas pa miklavž že mesi in peče zaenkrat so
Gumbki
marcipanovi srčki z rumom
črno beli zvitki
domači prijatelj
ježki
medene hiške
praline
za božično peko pa še sestavljam končni spisek.Pošljem slikico ko bodo piškoti okrašeni.
urska79
30. nov 2011 15:22
| jatija je napisal/a: |
Mamamia, me zanima s čim si premazala smrekice da so tako nežno zelene??? Čudovito pecivo...kapo dol
|
Glazura je iz sladkorja v prahu in vode, za barvo sem dodala kapljico etolove zelene arome, mislim da je meta. Skratka, v belo glazuro daš malo, ampak res malo, kakšne barve in se igraš ...![]()
![]()
![]()
(keksov, ko sem zlila preveč barve, raje ne pošljem tu gor, eni so krvavo rdeči namesto, roza, eni pa travnato zeleni namesto taki kot te smrečice; se zgodi ![]()
![]()
![]()
)
30. nov 2011 15:26
Hvaaaaaala ![]()
![]()
mamamia![]()
![]()
![]()
30. nov 2011 22:26
Ali katera ve kje se kupijo oblati-----male hostije.Včasih so jih imeli v Šparu,lani pa sem jih zaman iskala.Tudi letos jih še nisem zasledila.Hvala in uspešno peko želi.Marina
NAJDI ME
30. nov 2011 22:57
Zadnjič sem jih videla v Maximarketu, ampak se mi zdi, da so bile malo večje velikosti.
Jaz sem jih zase kupila v Avstriji (Pliberku) v Zadrugi (se pravi, Sparovi trgovini).
Pecenka
1. dec 2011 6:53
V Maxiju jih imajo v LJ, ja.
Mamamia, zasledila sem, da si lani delala piškote s kardamomom. Letos ga imam tudi jaz doma in me zanima, kako si ga uporabila. Ali si ga vgnetla v testo, ali si ga posula povrhu...in še kaj paše zraven?
hvala za odgovor
EvaLuna
1. dec 2011 11:52
| EvaLuna je napisal/a: |
V Maxiju jih imajo v LJ, ja.
Mamamia, zasledila sem, da si lani delala piškote s kardamomom. Letos ga imam tudi jaz doma in me zanima, kako si ga uporabila. Ali si ga vgnetla v testo, ali si ga posula povrhu...in še kaj paše zraven?
hvala za odgovor
|
Mlet kardamom sem vgnetla kar v testo, kolilčina je bila na pamet, sem poskušala, dokler mi okus ni bil pravšnji. Potem pa sem malo kardamoma dala še v sladkorno glazuro, s katero sem piškote prelila in na koncu je bilo videti kot na tej sliki (ene sem prelila s čokolado), potreseni so pa s pisatcijami.
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 01.dec 2011 12:04
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kruhove kroglice

Beljakovi vetrci s kremnim polnilom