Praznična peka

Mamamia, mene pa zanimajo tiste lepe oranžne in modre in roza...rožice...kateri recept je to in kako oz. s čim si jih obarvala? A so na koncu povaljani v sladkorju? Res so prekrasni...Hvala za odgovor..

angelca

angie.orhideja je napisal/a:

Mamamia, mene pa zanimajo tiste lepe oranžne in modre in roza...rožice...kateri recept je to in kako oz. s čim si jih obarvala? A so na koncu povaljani v sladkorju? Res so prekrasni...Hvala za odgovor..

angelca

To so istrski cukarini, recept je pod tem imenom v bazi. Pa si je ena iz naše skupine pekaric zaželela, da bi bili še kakšne druge barve razen bele, pa smo v žganje dale še malo modre barve,  v drugo skodelo rdeče in terrtjo oranžne in so ratali taki raznobarvni cukarini. To je vsa umetnost. JA, najprej se še topli piškoti namočijo v žganje (ali vino), potem pa v krsitalni sladkor.

mamamia

jaz cukarine pomakam v malinov liker in so tudi rahlo rdeči.

http://www.mojalbum.com/tajda

Jaz letos ne bom pekla piškotov ampak Božični zavitek za večerno novoletno zabavo. Pekla ga bo isti dan, zjutraj...

Recept pa je tule: http://www.kulinarika.net/recepti/16204/sladice/bozicni

mojstra

Mojstra, zelo dobra sladica.

zeta

No, tako nekako so pa letos uspele cimetove zvezdice ... iz šestih beljakov smo jih delale ...

mamamia

Tole je pa res za slikat!

naor

Nekaj piškotov s svojega seznama sem že spekla, za nadaljevanje pa moram še v nabavo. Mogoče katera ve, kje so najugodnejši oreščki - predvsem mandlji in lešniki? Jih rabim precej... V bližini imam Hofer, Tuš, Mercator in Interšpar.

roža

Mamamia kako pa ste mazale sneg na zvezdice, da je tako lepo enakomerno in do robov? Z zobotrebcem?

lenika83

Sporočilo je spremenil(a) lenika83 dne 15.dec 2011 07:26

Roža mislim da ima najcenejše oreške (lešniki mandelni) hofer razen če so kje v akciji.

urska79

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti