Muca

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

24. avg 2011 9:45

Tudi jaz zelo rada obiščem omenjeno gostilnico, mi je všeč tako ideja kot realizacija. Kolikor vem, so odprtje in delovanje financirali z evropskim denarjem in seveda za omejen čas enega leta. Tako, da ne vem kako bo čez eno leto, ampak verjamem, da se bo našel način, ki bo omogočil, da se ta odlična rešitev obdržala.

Če že ne z mestnim denarjem, bi bilo pa lepo, da bi skupaj stopilo nekaj gostincev, ki delajo z velikim dobičkom in podprlo ta takorekoč gojitveni bazen za svoje bodoče kadre. In bi bil njihov prestiž še večji.

nola

neznan uporabnik

24. avg 2011 10:13

Nola, midva morama skup gostilno odpret.

 

 

Jaz tud gledam in ne raumem, in blizu so nobl. Pa, da res ne vidijo potenciala al grejo kdaj pogledat. Enostavno jaz tega ne razumem. Pa največ kar je, da je hrana dobra. Res je hrana čist okej in, če bi slišal koga, da se vsaja bi si mislil svoje.

In dejansko tud meni večinokrat doma rata slabše.

 

Ja kje ste Ljubljančani, a ste res tak arogantni, da vas čist nič ne zanima????

 

Multivitamin

multivitamin

TUMAAVGUST  

član od: 2.9.2009

sporočila: 120

24. avg 2011 10:14

No pa smo tam. Sprašujem kaj narediti, da bi moj muc se malo poredil, pa zraven vseh nasvetov, graj in spodbud, ste mi začeli svetovati oz. pisati o gostilnah, mislim da je tudi politika vmes. To zadnje moji muci zelo malo koristi. Pred nosom ima gostilno in to kar bar, pa noče zahajati ker zgleda da tam nima prave družbe. O  politiki pa nima dovolj znanja. Se zanaša kar na domačo politiko. Hvala vam vseeno, malo sem se celo nasmejala vašim odgovorom. To pa tudi šteje, a ne! Pozdravljeni in lepo v senčki, da ne bo kakšnih opeklin. A ja, samo še to, a se vi med sabo osebno poznate, ali samo komunicirate po internetu?

TUMAAVGUST

neznan uporabnik

24. avg 2011 10:19

Pa daj pelji mačko h veterinarju. Kaj zafrkavaš tu. Si mrdnila ti pa tvoj tipson do veterinarja al ne?

 

Ne provociraj bejba ej!

 

Multivitamin

multivitamin

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

24. avg 2011 10:44

Multi, a je ta gostilna, o kateri pišeš, gostilna za muce ali vsaj izključno za ljubitelje muc?   Če ni, in če bi rad, da bi čimveč Ljubljančanov sploh zvedelo  zanjo, odpri ločeno temo ali še bolje, jo daj med ocene, če je že nisi.  Bolje, kot da napadaš avtorico teme, ki je zadevo prav prijetno skušala popeljati v smer, ki jo nakazuje naslov.

Mimogrede: pojma nimam, o kateri gostilni je govora. Teme na kulinariki namreč berem precej selektivno, odvisno od naslovov in piscev.

Cila

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

24. avg 2011 11:51

Cila, slučajno se je znašla ta gostilana tu, med mucami. Jaz lahko zatrdim, da nima zveze s politiko, čeprav Multija poznam toliko kot ti, s foruma. Gre za socilano gostilno, če lahko tako rečem, kjer so dobili priložnost ljudje z roba in so se zelo dobro obnesli. Delajo dobro, cene so več kot ugodne, oni pa imajo plačo. In ne postavajo po cesti in bogu kradejo časa. Zato je bil poziv, da bi podprli to gostilno, da bi delala dlje, kot je bilo na začetku zastavljeno. Veš pa, da se včasih v kakšni temi nehote razvije nek obvod, ki res nima z naslovom nobene zveze, potem pa nas spet zapelje nazaj, na "pravo" pot.

Želim vam lep dan in vsi lastniki poskrbite, da bodo vaši ljubljenčki imeli senco in dovolj sveže vode. Srečno!

 

naor

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. avg 2011 13:06

@Tumaavgust, pri veterinarju (v redni prodaji je ni) lahko kupiš hrano za muce (so take paštetke), ki jo priporočajo kot "krepčilno" po boleznih, operacijah, med boleznijo in podobno. Ta hrana je precej redilna, pa tudi očitno zelo okusna (mojo, takrat 3 mesečno mucko, ki je zbolela za mačjo kugo smo po 4 dneh infuzij ravno s to hrano "prisilili", da je začela spet sama jesti). Tole je ta hrana:

http://www.nutrecare.co.uk/Product-1795/Hills-Prescripti

ali tole:

 http://www.zoomarketpreis.si/index.php/cPath/23_278_188_34

- lahko naročiš v tej spletni trgovini ali kupiš na veterini.

... sicer pa morda kuhano piščančje meso (moji Micki je v času okrevanja tudi to zelo dišalo - zaradi driske sem zraven razkuhala še malo riža).

Mojca

neznan uporabnik

24. avg 2011 13:34

@Cila- to je gostilnica v Ljubljani. Po moje bi se tudi kak kuža al muca najedla. Kje v backstage. Me je Naor prehitela v pojasnjevanju. Se mi je zdelo primerno sem uvrstit.

Ker, če v nekoga, ki je uradno na robu ali ga slpoh ni poskrbiš, ponavad tudi mucike dobijo svoj del. Aroganca, kot sem napisal pa pogosto pomeni neznanje in popoln interes kaj se okoli tebe dogaja.

Bilo je govora, da bodo to ukinili, ker EU sredstva so bila za eno leto. In so razmišljali,da bi projekt uvedli na državni nivo. V vsakem mestu bi uvedli tako gostilno. In zarad tega sem pozval Ljubljančane. Jaz kot Mariborčan ne morem it težit Jankoviču naj da dnar. In, ker se dnar ponavadi najde za bolj neresne zadeve, bi pričakoval, da kdo od Ljubljančanov tukaj javno malo kaj napiše. In, da zahtevate, da se denar najde. Saj plačujete davke in prispevke.

Ko bo na tapeti Maribor bom jaz v front liniji in težil Kanglerju.

 

Glede muce - saj nu nujno,da kupiš hrano, ker kvalitetna je draga. Če imaš denar kupi. Če nimaš denarja, kupi za vaju, skuhaj kosilo in piščanca in malo zelenjave premiksaj v eno tako tekočo zadevo. Sol spusti. In s tem muciko hrani. Če je treba, tudi na kapalko od začetka. Če jo ali ga boli. Samo slano ne sme biti preveč. Čisto malo mogoče. Najbolje pa nič.

 

Da ne bom na koncu ispadel, da me sam gostilne zanimajo

 

 

Multivitamin

multivitamin

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

24. avg 2011 13:58

V resnici kvalitetna hrana za mačke ni draga - če preračunamo ceno raznih paštetk in konzerv za mačke, ki se jih da kupiti v veleblagovnicah (na primer kar tiste, ki bi jih menda kupile mačke same) glede na težo in vsebnost beljakovin in to primerjamo s ceniki v mesnicah ali ribarnicah, pridemo do ugotovitve, da bi lahko za to ceno futrali kosmatince kar z dobrimi kosi govedine ali lososa, aviacija ali sardele so pa celo precej cenejše. Res pa je, da je s sveže pripravljeno hrano malo več dela in da jo je treba - zlasti v tej vročini - odstraniti, čim se kosmate duše najedo, ker se sicer zelo hitro pokvari, po drugi strani pa isto velja za konzerve. Jaz svojo živino futram v glavnem s Hill's briketi, precej enakopravno udeležbo pa si izgovorijo tudi pri ponudbi za humanoide, kadar gre za kakršnokoli mesno hrano, ribe in ribje konzerve, trdo kuhana jajca (kadar kuham jajca za solato, pač skuham dve več in jih pretlačim z vilicami, drugače jih raznesejo okrog), navadni jogurt, kislo smetano, trde neplesnive sire in podobno. Včasih se jih polotijo eksotični popadki, ki se manifestirajo kot kraja kuhanega brokolija, surovega paradižnika in sveže odrezanih sončnic, takrat se spomnim, da je treba spet posejati mačjo travo v cvetlične lončke. lp, proxima

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

24. avg 2011 14:18

Ko smo že pri mačji kulinariki in okusih - v naši rodbini se vedno mota kaka mačja duša ali dve, ponavadi pritepena s popolnoma neznanimi predniki in družinskimi razmerami. Pri hrani tudi dva do zdaj nista bila enaka, pa smo jih dali skozi že kar nekaj - eni so bili nori na ribe, drugi jih niso hoteli niti povohat; smo imeli enega, ki bi se basal s kuhanimi pljuči do bridke smrti, z gnusom se je pa obrnil stran od jagnjetine z žara. Zdajšnja mačka je mahnjena na sir, po možnosti ementalec, po možnosti tisti mehki del iz sredine okrog lukenj (ampak če ni drugega, pristane tudi na tilzit ali staro kranjsko gavdo). Mlečni riž samo, če je kuhan v polnomastnem mleku. V prejšnji generaciji je bil pa ekstremist, ki bi prodal dušo za višnje, najraje sveže z drevesa, v skrajni stiski je pristal tudi na tiste kapljajoče odtaljene, še malo ledene na sredini. Kaj mu je bilo - bog ve, naj počiva v miru (ne, ni se zadavil na višnjevi koščici, povozil ga je avto). Pri vseh pa gredo neznansko v promet mačje palčke od Hoferja (pa nobene druge). Baldrijan z vrta so pa tako ali tako mački skoraj vsako leto dotolkli do kraja, tako da si je morala babica zase kupovat kapljice v lekarni.

Naj živijo mački.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti