8. mar 2014 2:41
Uf, dokler sem jaz tole vse skp spravljal, se Ognjič tudi oglasila.
Glede namakanja nog: v pacifiku sem jih že namočil ( pred nekaj leti ), če bo priložnost bom tudi tukaj, ne bom se pa preveč gnal ( saj je to tudi rahlo komplicirano, je sviž, pol se je treba obut...... )
V Pt, Montu sem se udeležil dveh izletov s vodičem, nalašč izbral take s španskogovorečim vodičem. Ugotovil sem, da bi morda boljše bilo, da se nisem delal tolk pametnim, bi več odnesel. Današnji vodič mi je pojasnil, da v čilu govorijo najbolj čudno španščino, in kdor to razume, res dobro obvlada španščino ( žal, mene za enkrat ni zraven ). Ves čas, ko sem tukaj, vsem povem, da govorim le špansko ( slabo ), kdo tudi vpraša a nič angleško. Tudi v stikih z domačini se grem v glavnem špansko, lahko se sporazumem, osnovne stvari, kaj več pa ne. Jaz lahko povem ( skoraj ) vse ( in me razumejo ), kolk bom razumel odgovor je drugo. Seveda, tudi besedo kakšno ne poznam ( npr. v knjigarni kupujem selotejp, sem mislil, ja, bo že vedla kaj je selotejp, pa ni, komaj sem pojasnil kaj bi rad ). Ma, se bom naučil dobro špansko, pa če je treba še petdeset let, da hodim v J. Ameriko ![]()
Danes je pravzaprav prvič, da sem skor cel dan govoril angleško ( le E-mail v Santiago, da preverim rezervacio sobe, sem poslal v španščini.
Glede zdravja, pa res sam ne morem verjet: v >Slo sem skor postal vegetarianc, nič mi ni pasalo, sam polenta in mleko, nikoli nisem vedel a bom ponoči spal ali ne, vsak drug dan sem mogel vzet diuretik........... Tukaj sem diuretik zaužil le enkrat ( pa se mi zdi, da še to ni bilo treba ), jem čisto vse, pijem tudi, spim kot dojenček........ kako naj to pojasnim, nimam pojma. ( ravno sem hotel pritisk izmerit, pa mi je, kaže crknil merilec ) do sedaj meril,ni bilo nič posebnega.
Tole zgoraj vas je res zelo zanimalo...............
ežoj