Sladki greh
No ja, kolegica Jovita, za 10 evrov ne dobiš glih najboljšega deviško čistega očivnega olja. Za res dobro kvaliteto je treba seči malo globje v žep.
lp
hedonistKolega Hedonist, s tem se pa ne strinjam popolnoma. Zvza potrošnikov je kakšni dve leti nazaj objavila rezultate testiranj ekstra deviških oljčnih olj. Povezava http://www.zps.si/hrana-in-pijaca/kakovost-zivi sicer je za plačat, sama pa sem si revijo sposodila v knjižnici. Med testiranimi so tudi zelo draga olja, ki se sploh ne približajo kakovosti ekstra deviškemu olju. Med prvimi tremi pa je bilo olje, ki ga trži Tuš po zelo ugodni ceni, sicer proizvedeno v Italiji, ki je le malce zaostalo za nekim res dragim slovenskim oljem. Toliko o ceni in kakovosti, ki včasih ne gresta z roko v roki.
kaja45hedonist , mi kupujemo olivno olje domače izdelave hladno stiskano po 9 €. Sem pred leti kupovala olje iz Goriških Brd, potem pa se ponudila priložnost nakupa na naši obali. Že več let in ga ne menjam za nič drugega.
V trgovini pa ne verjamem nobenemu olju.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/Kolegica Kaja45: nikoli ne kupujem oljčnega olja v trgovini tako da lahko maš prav in ti povsem verjamem;
Kolegica Mizarka: verjemem tudi tebi , ja vem da se dobi olje za tak denar in morda je celo v redu , o tem ne bom razpravljal. Jaz ga kupujem pri eni moji žlahti (žlahta me pa ja ne bo ne nategnila, a ne !!!?) , je super exstra in sploh in oh deviško, pridelamo povsem na ekološki način (nobene kemije torej) in ga plačujem po 15 evrov za liter ampak samo zato ker sem pač žlahta sicer ga ta moj podjetni Primorc prodaja od 17- 20 evrov za liter in ne boš verjela, vsako leto mu ga zmanjka.
Nikoki ne nasedam na to, dražje je boljše je, ampak to olje je res vrhunsko in takega še nisem zasledil nikjer in nikoli. Evo samo to sem želel povedati in nič več.
lp
hedonist| hedonist je napisal/a: |
.........(žlahta me pa ja ne bo ne nategnila, a ne !!!?)...... |
Eh, saj veš, kako pravjo: žlahta je raztrgana plahta....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lp
cervusJovita;najlepša hvala .
Sama je nisem še nikoli nabirala,sem jo pa letos na vaški gmajni videla zelo veliko.
Bom poiskusila to z olivnim oljem in malo za čaj.
Hvala in lp
anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/
Jovita,
"zaščitni faktor" imajo mnoga naravna olja, ampak olivno je eno tistih z najnižjim, tako, da se nanj ni za zanašati. Precej boljšo zaščito nudi recimo sojino olje, najvišji zaščitni faktor pa imajo tista bolj eksotična, na primer olje semen maline (okoli 30) in korenja (gre za semena, ne pa za korenjev sok - ta ščiti le toliko, kolikor pač korenjeva kaša prekrije kožo).
Lep pozdrav,
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sladki greh

Dušeno sladko zelje