Bi prosila kulinarike, če kdo pozna to rastlino, jo uporablja in če lahko poveste svoje izkušnje in opažanja po njeni uporabi.
Danes sem jo prvič zasledila in mi je zelo zanimiva.
Hvala!
http://www.planetbio.si/blog/koren-maca/
L.P.
gerna
Bi prosila kulinarike, če kdo pozna to rastlino, jo uporablja in če lahko poveste svoje izkušnje in opažanja po njeni uporabi.
Danes sem jo prvič zasledila in mi je zelo zanimiva.
Hvala!
http://www.planetbio.si/blog/koren-maca/
L.P.
gerna
Še ena čudežna rastlina.
Z 1-3 g odmerkom (kot pravi priporočilo) na dan očitno dobimo vsega zadosti in ravno prav. Ogljikovih hidratov, beljakovin, 20 vrst odličnih maščobnih kislin, bizmut, kalij, kalcij, natrij,........no, da ne naštevam. Aja, še 4 alkaloide, hehehe.
Sploh pa, je iz Južne Amerike, iz Andov, ne iz sosednje doline, to je čez vse meje pomembno.
Ob takem me zanima, če morda tam dol v Južni Ameriki propagirajo kalcij iz Postojnske jame. Mora že biti čez vse mere zdrav, če živi v tej jami prvi, če že ne edini, pravi jamski hrošč na svetu. Da o človeški ribici ne govorim.
Danes ste pač brale revijo, ki je danes izšla. In na naslovnici (kaj več pa ne) sem videla naslov članka. Mene osebno moti vsaj eno, ime rastline je nekaj komercialnega, ne pove nič, nikjer ni njenega strokovnega imena, kar bi vsaj malo kredibilnosti dalo celotnemu zapisu.
Saj ne, da se človek kaj pomuja, da najde njeno ustrezno strokovno ime. Sestrična kreše je, pravzaprav sestra.
Goji jagode so očitno pozabljene, škoda, ker jih ima "vedno boljši" čez nekaj dni, sadike, seveda, v ponudbi. Kako zgrešena marketinška poteza, mar bi tole maco ponujal, biznis bi cvetel................
Kako zanimiva bi bila ena raziskava, ki bi na časovnem traku nanizala takele "najohinsploh" rastline, pripravke...... čudno je samo to, da enako hitro, kot pridejo, tudi (vsaj krepka večina njih) izginejo. Čudno? Ne bi rekla.
Poznam torej jo, uporabljam je ne, mislim, da je tudi ne bom, bom kar z njeno sestro navadno krešo zadovoljna. Je domača, lokalno pridelana hrana pa je IN. In ne bom polnila žepov nikomur.
Danes sem opazila članek o tej maci v zadnji Jani. Nisem ga še utegnila prebrati, mogoče bi si ga tiste, ki jih to zanima.
![]()
| gerna je napisal/a: |
| Vprašala sem za izkušnje in opažanja tistih, ki jo uporabljajo ali pa so jo kdaj prej, ne pa za pametovanje o Postojnski jami in njenih prebivalcih Zato je pač forum, da lahko vprašaš, ali pač ne L.P. gerna |
Če bi se na zastavljena vprašanja odgovorilo brez cinizma, ali da ne rečem, norčevanja iz druge strani, bi do takih situacij ne prihajalo.
Če pa se strokovnjak norčuje iz nekoga, ki zbira informacije o izkušnjah in ne o naravnih znamenitostih SLovenije, njegovo znanje po mojem prepričanju zaradi izkazne zlobe, in tega ima Rimljanka na žalost res preveč, postane popolnoma nepomebno. Jaz si prej zapomnim hudbijo ljudi in šele potem nekaj iz biologije.
Sama pa imam pomisleke o vseh stvareh, ki pomgajo za vse, vendar bi to povedala na bolj prijazen način, zlasti v primeru, če bi me država izobrazila za pedagoško oz. andragoško delo.
Tako pa s svojim znanjem skočim v luft zaradi poseganja v dostojanstvo ljudi. Menda so me tega pa le naučili.
Prijaznost v odgovorih in točni odgovor, to je vse, kar pričakujem. In Gerna najbrž tudi.
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Peresniki z omako puttanesca

Špargljeve blazinice