| pozejdon je napisal/a: | ||||||||
|

Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako
| pozejdon je napisal/a: | ||||||||
|
| masters je napisal/a: | ||||||||||
|
V hrenovkah itak vemo, kaj je (po načelu: manj kot se lahko razpoznajo sestavine, večja svinjarija je v hrani), samo mene to ne odvrne. Tu in tam si jih mi doma privoščimo, enako kot vegeto. Naj se sliši še tako smešno, a jaz si zeleno solato razen s soljo vedno potresem s še malo vegete... mi je tisti sladkast okus zelo všeč.
Sladkor pa - jaz si kavo in čaj sladkam z belim, po sistemu "ak je bal, nek je bal" ... ne maram okusa po umetnih sladilih. In sladice delam z belim sladkorjem, ker če je sladko, naj bo sladko.
Mamamia
mamamia| pozejdon je napisal/a: | ||||||||||||
|
| pozejdon je napisal/a: |
| Masters, a da spartam ni nevaren v majhnih količinah. Ah, daj no daj, naj ti povem, da je aspartam v zelo majhni količini zelo velik strup za telo in deluje podobno kot bojni strupi - na dolgi rok - in je krivec za mnoge hude bolezni. Ah, nima smisla, bom nehala, preberi kaj na to temo. pozejdon |
No, jaz bi tudi rada prebrala kako "neodvisno" znanstveno študijo o škodljivosti majhnih količin aspartama... pa tudi to bi me zanimalo, kateremu bojnemu strupu je podoben.
Zaenkrat poznam tudi jaz samo isto kot masters, ko so namreč miške hranili z neznanskimi količinami aspartama - da se res vprašaš, kako so jih spravili vanje... ![]()
Pretiravati seveda ni treba niti s sladili niti s sladkorjem, strašenje z "nevarnimi" Eji brez dokazov je pa že malo iz mode...![]()
Zato pa želim vsem skupaj čimbolj sladko življenje - s sladili ali s sladkorjem.
Nasja
| Masters, a da spartam ni nevaren v majhnih količinah. Ah, daj no daj, naj ti povem, da je aspartam v zelo majhni količini zelo velik strup za telo in deluje podobno kot bojni strupi - na dolgi rok - in je krivec za mnoge hude bolezni. Ah, nima smisla, bom nehala, preberi kaj na to temo. pozejdon |
Kaj je narobe s hrenovkami? Ha-ha. |
Ha,ha, ooooooooooo, sem že mislila, da je kaj hujšega.
Sej tudi v krvavicah damo take dele, ki je boljše, da ne mislimo katere, in jih obožujem!
Živi s srcem, ne z glavo.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako

Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)