Osmi marec

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

8. mar 2013 14:25

Babka, tale slikica pa paše!

Jaz se danes že ves dan smejem, za to so poskrbeli na fb.

 

naor

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

8. mar 2013 14:33

 

....(upam,da Bojan ne bo brisal slikice )

 

 

 

 

 

Vrtejbenka

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

8. mar 2013 14:37

naor je napisal/a:

Babka, tale slikica pa paše!

Jaz se danes že ves dan smejem, za to so poskrbeli na fb.

 



naor

 

Komaj čakam, da gre ta sneg že preč Naor, a se tam kaj dogaja ??? grem kuj pogledat

babka1951

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

8. mar 2013 14:38

reklama v cvetličarni:

Podarite šopek svoji najdražji ...

A tudi na ženo ne pozabite ...

 

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. mar 2013 15:03

Kar se mene tiče, zmorem prejemati posladke z rožicami ali brez skozi vse leto.

Kot seveda zmorem tudi ostale stvari izvajati in razmišljati celo leto.

Želim pa tule spomniti brallce tega foruma, da je letošnji 8. marec posvečen osveščanju o tem, koliko nasilja se dogaja nad ženskami skozi vse leto.

In imamo tu od ekstremnih zgodb o deklici iz Pakistana, ki so jo ekstremisti ustrelili (sedaj se uspešno rehabilitira), ker je hotela nadaljevati s študijem. Pa zgodbo o nesrečni Afganistanki, ki so jo poročili v  nasilno familijo, pa je pobegnila. Pa so jo poslali nazaj in so jo tam spet pretepali in za piko na i ji je mož odrezal nos, da je bila iznakažena. In je po nekem čudežu prišla do modrih čelad in so jo potem spravili v bolnišnico in sedaj so jih kirurgi rekonstruirali nos.

Pa je potem veliko nesrečnih zgodb o ženskah, ki jih obsojao na smrt s kamenjanjem.

Ja, to se dogaja v Aziji in v Afriki.

In lahko tule kdo evropovcentristično viha nos in si misli svoje o ekstremistih in dvijakih in kar je še tega. Ampak ne živeti v neki čudni samopreari, da na našem koncu pa tega poriva ni. Je, samo niso pojavne oblike tako ekstremne. Pri nas je veliko žensk, ki non stop prenašajo nasilje. Jih tedensko pretepavajo in posiljujejo partnerji. Pa so leta tiho (v varne hiše se jih zateče še vedno premalo). Pa o tem govorimo morda nekajkrat na leto, ko je kak memorial week, potem pa konec, dogaja se pa celo leto.

Pa imamo maso verbalnega nasilja. Recentni primer (prvi teden februarja) sem doživela, ko me je neka surovina (v spremstvu svojeg asina, da se vzorec nasilja lahko prenaša), v trgovini nadrla z naslendjim: Dej kurba, kwa tle stojiš, umakn se! Pa sem imela roko v mavcu in opornici (in če je kaj jasno, je to, da se umakneš tistemu, kjer je že takoj jasno, da ima malo omejitve v gibanju).  Sicer tisti model res ni vedel, s kom ima opravka, ker sem v nadaljevanju naredila prvovrstno sceno:  poiskala sem varnostnika, povedala, kaj mi je tisti model rekel, prosila, da me naj zaščiti pred to verbalno surovino....skrakta, cel proces je šel do te točke, da je polovica kupcev nekako vedela, kaj se je zgodilo in če nič drugega, je bil vsaj model globoko in široko osramočen...  Sama sem imela precj slab občutek nad vsem - do trenutka, ko sem slišala nekega očeta, ki je svoji hčerki  na mojem primeru razlagal, da "se je treba takole postaviti zase, kot je gospa naredila", in sem potem ugotovila, da en malo korak v spoštovanje in enakopravnost sem pa tissti dan vseeno naredila in da vendarle vsako leto obstaja več staršev, ki svoje hčerke vzgajajo v pogumne ženske.

Skratka, bodite pogumne. Postavite se zase. V familiji, v službi )nas je premalo na vodstvenih funkcijah, če bi nas bilo več, bi se kakšna stvar hitreje rešila), kjerkoli. Nehajte no s tisto servirno funkcijo v stilu "saj jaz rada pomagam", ker za to se vam ne bodo niti zahvalili, niti ne bodo cenili. Postavite se za tiste, ki še niso dovolj pogumne, ker se tega niso mogle nikjer naučiti.  In nikoli, ampak nikoli, ne svetujte nikomur, da naj "malo ptortpi", če je nesrečna (ker ni vredno).  In reagirajte na vsako obliko nasilja.  Se da, obstajajo telefoni in na računi se klic na to številko ne pokaže,

Še nekaj: kdorkoli je dobil meodrico v kakšni nesreči ali rekreaciji - tudi brez težav pove, kje jo je dobil. Tisti, ki pa ima težave, da pove, kako so nastale modrice....jih je pa vedno dobil zaradi nasilja.

Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

8. mar 2013 15:54

Ja, pa brazilska depilacija... (sorry, Vendy, si nisem mogla kaj :)))))))))))))))))))))))))))) sicer pa, bejbe, no pasaran! lp', proxima

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

8. mar 2013 17:04

Z brazilsko depilacijo je vse v redu, če jo delaš zase in ne za svojega kralja.

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

8. mar 2013 17:53

limnol je napisal/a:

Z brazilsko depilacijo je vse v redu, če jo delaš zase in ne za svojega kralja.



Sonja

 

Dokler vse delamo zase in ne za kralja, princa ali karkoliže, je vse v najlepšem redu.

In bravo za tistega očeta iz Vendyne zgodbe, ki je svoji rekel, naj se zgleduje, kako se je treba zavzeti zase. Tudi mojemu očetu hvala, ker me je tega naučil.

 

proxima,lep čestitka, hvala ...............

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

8. mar 2013 19:08

syu je napisal/a:

Dekleta, danes je naš dan.

 



syu

 

Well, VSAK dan je moj dan. Naj bo tudi z vsemi vami tako. 

 

 

Vanja

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

8. mar 2013 19:57

Vanja_v_ZDA, tudi moj dan je vsak dan; sicer pa - ženske vladamo, a ne... Ni važno, če tega moški ne vejo.

Barbra

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti