Oblačilni report pomlad poletje 2011

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

18. okt 2011 15:14

Desanka glede čevljev ena subjektivna - tisti "čepki" od pet, kakor jaz pravim 3,4 cm zadevam meni delujejo tako obupni pod oblekami. Nek tak valetast/birmanski priokus mi pustijo, ker smo jih masovno nosile pri 15ih, ko nismo hotele več biti na tleh, v kaj višjega pa nismo upale.

Ne pravim, da se moraš dati na 10+ cm ampak mislim, da se da enih 7 čisto ok nosit. Jih je tudi malo morje na izbiro v različnih cenovnih razponih. Boli nič kaj veliko več kot majhne pete, tudi "težje" niso za nosit - gibalni manevri so enaki kot pri nizki peti, končni vtis pa pomoje dvignejo za kar nekaj pik .

 

Veliko sreče pri izbiri

 

 

Viva Meier

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

18. okt 2011 20:00

Hvala Mamamia...zmeraj si tu..., z dobrim predlogom. Se strinjam, mala črna obleka mora biti v garderobi...tudi v moji je; zato razmišljam o majhni spremembi, saj če se bom vedno pojavila v MČO bo izgledalo, da imam samo to eno... (čeprav je zaenkrat res, da je samo ena v moji obleki, ker načeloma ne hodim po "fensy zadevah" tak da je to za 1-2x letno čisto dovolj...).

O pasku pa sem mislila pod prsmi, ne v pasu...; saj ne vem, kako bi izpadlo... bolerov ne maram, suknjiči to pa to; tu pa sem doma. Sicer bi se najboljše počutila v hlačnem kostumu, vendar glede na to, da bo tudi kaj plesa vmes, mi je bolj ženstveno...obleka.

 

Viva Meier...so me na tem forumu že pregovorile, da sem si kupila čevlje s petko, da se naučim hoditi...vendar od tega draga moja, razen to, da sem z njimi sedela na terasi, šla po tlakovancu sem in tja...pa v trgovino (kjer sem nakupila 3/4 manj kot bi sicer, ker sem želela čim prej domov) ni bilo koristi.

Enostavno ne morem, ne počutim se dobro, v petah. To nisem jaz, pa lahko se še tako trudim... Žal. Treba bo najti eleganten kompromis. (sem že razmišljala o plesnih čevljih, ki nogo objamejo...in zdi se mi da obstajajo take s 3,8 cm "štuplinčki").

 

Da še slišim mnenje V.jr.



Desanka

 

Sporočilo je spremenil(a) Desanka dne 18.okt 2011 20:01

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

18. okt 2011 22:28

desanka, poglej na zasebno pošto, sem ti eno fotko poslala glede male črne in kaj vse se da z njo naredit.

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. okt 2011 9:14

@Štefan, živjo! Velika čast, da se oglasi nekdo iz štirinajste! Vi ste iz ekipe,  ki se je soočila z največjimi problemi in jih je tudi rešila in proti temu naši mali vsakdanji problemčki iz peskovnika niso nič.

 

@Desanka: če ti visoke pete ne sedejo, ti tudi v večerni izvedbi ne bodo. Pri večernih čevljih je važno to, da se vidi, da so samo za zaprte prostore in da jih samo tam tudi nosimo. Takisto se to uporablja tudi pri svečanih zadevah (cocktail) - predvidevam, da iščeš obleko za tak evente. Glede oblačil za decembrske veselice bomo sicer nekaj rekli čez dva bloga, ampak ker ravno sprašuješ.... Ker ne vem, kakšna si v živo in kolikšne so dejansko tvoje seksi ženstvene obline, bi svetovala oblačilo, ki je presečna množica tegale:

 

Tale barva

in tale kroj.

 Ker temnordeče obleke na belkah ne funkcionirajo, oziroma ne funkcionirajo zadosti svečano, en preveč mesarski sentiment se tule dela...ampak kroj je pa super

In dobiš elegantno, seksi in udobno obleko.

Vendelina jr.

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

19. okt 2011 15:25

Ti dve obleki...zame predolgi.

Še eno vprašanje...tukaj sem našla nekaj teh malih oblek... http://www.zalando.de/s-oliver-kleid-eclipse-blue-c

Kako je z rokavi; dame med 40 in 50 se več ne moremo pohvaliti (razen redkih izjem) z bicepsi in tricepsi ter čvrsto kožo na podlahti...kako je potem z oblekami brez rokavov oz. kaj je primerno da imam pod tako obleko, če nisem pristaš velikih rut.

Všeč mi je minimalizem.

 

(postava kot ta spodnja, mogoče malo manj močne noge in boke...pa mičkeno več trebuščka in joškov :D)

Desanka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. okt 2011 16:49

Desanka, dolžina pri obeh modelih ni problem, ker obleka funkcionira tudi, če se konča v višini sredine kolen.

Iz tvojega opisa postave sklepam, da imaš postavo jagode (izrazitejše prsi, posledično tudi močnejše nadlakti, ožji boki in zaradi tega seksi trebušček). Nima snisla zakrivati oprsja s kakšnimimi oblekami, ki so do višine vratu (se referiram na prvo oblekico iz linka)- ker se itak opazi, da imaš v prsnem delu dva močna aduta.  Po drugi strani pa je treba paziti, da imajo nadlahti dovolj prostora. Ker, če roko rineš skozi neko luknjo, kjer blago v višini podpazduhe rine v kožo, potem bodo nadlahti delovale širše, olapnejše, preveč.... V kombinaciji s pokritimi prsmi do vratu (še vedno se referiram na prvo oblekico iz linka) pa to utegne narediti efekt vzhodnonemške plavalke iz sedemdesetih let. To pa ne pomaga. V takem kontektu ti tudi noge za orožno dovoljenje ne bodo pomagale, ker bo zgornji del preveč vpil, da je nekaj narobe. Sem videla veliko punc, ki so imele podobne postave in so na vsak nači hotele imeti krila vedno do kolen, ker "noge imam pa super, da se vidijo" in so v tej vnemi od večjem prsnem obsegu predvsem poudarjale kontrast med velikimi prsmi in vitkimi nogami in to je v ekstremu delovalo kot krompir na zobotrebcih. Je treba pri vnemi lepih nog tudi malo ustaviti konje. Ker lepe noge so lepe tudi v ozkem krilu do sredine kolen.

Raje razmišljaj o bolj odprtem delu, s srednje debelimi naramnicami ali pa rešitvijo kot je na rdečem modelu. Taki spuščeni rokavčki so v bistvu ravno narejeni za malo močnejše nadlahti. In pač demonstiraj razkošno erotičnost ženske v najlepših letih. Skratka, pokaži razkošno erotičnost in ne razmišljaj o tem, kateri del telesa je prevelik, kateri je pa okej in kako je obleka 2 centi predolga (ja,skrajša se jo, ne).

Od oblek na linku mi je za tvojo postavo še najbližja tista siva - samo se mi zdi, da bi bila boljša, če bi imela preprosto odprt izrez (tisti trakovi čez kipeče oprsje...zna narediti nasportni učinek). O materialu na fotki bi težko kaj rekla. Sama sem nekaj oblek različnih barv v tem kroju kupila v peek&cloppenbergu (Mariposa, Montego).



Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 19.okt 2011 16:53

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

26. okt 2011 17:21

Moram prizanti, da meni tudi niso preveč pri srcu diskusije na blogih. Zato prilagam tale video o nošenju šalov tukajle:

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 26.okt 2011 18:08

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

29. okt 2011 10:39

super, oba videa zelo uporabna 

že razmišljam, kje staknit moško srajco za eksperimentiranje . Mogoče povprašam mamo za kakšno, ki je očetu premajhna. Moj dragi ima za take finte premajhne in predrage srajce.

motovilčica

Mygrace

sporočila: 6506

29. okt 2011 11:20

Iščem in iščem toda ne najdem lalala...video o uporabi kravate eks-tipa (tangice press)

 

 

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti