Srebrna tina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

9. feb 2015 23:36

babi 2plus2, Massi in Tina nikdar ne bosta nikogar vzela pod okrilje, brez skrbi. Ona dva sta one man team in pika, nista nikakršna dobrotnika, dajmo si bit na jasnem o tem.

Profesinalca, vrhunska,  od glave do pete, to vsekakor, a  podjetnika, ne pa dobrodelna ustanova. Delata zase, ne za nas. 



mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 09. 2015 23:46

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12652

9. feb 2015 23:52

   Tina,   bravo,   spet si dokazala,   da si najboljša. 

 

 

 

mopsika

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

10. feb 2015 0:28

Evo, pa imamo spet razlog za nazdravljanje šampionki Tini in njenemu novemu zlatu  Bravooooooo!

 

Mojca

kozamurnik

sporočila: 2311

10. feb 2015 5:27

BABI 2+2 je napisal/a:

Tile zgoraj omenjeni so res pravi slovenski šopek in vsakemu posebej privoščim njegove - njene uspehe.

Nocoj držim pesti za Tino. Si sploh ne morem predstavjati, da bo - če bo- letos končala z aktivnim smučanjem.

Upam, da bosta z Masijem vzela pod okrilje kak mladi talent, ki ga smučarska zveza sedaj duši. Masiju bi kar predlagala, da smučarsko zvezo -Sl. prevzame in nažene tiste stare pijavke, ki večino denarja zapravijo za svoje plače in zelo malo dela. (oprostite, me je malo zaneslo)



BABI 2+2

 

Bravo Tina, bravo in pika.

Z napisanim se strinjam ampak smisel posta  razumem drugače kot mamamia.

Seveda delata zase, kdo pa ne, ampak posredno tudi za nas!

Samo dva človeka sta za Slovenijo  naredila več kot ves tisti nevemkoliko članski( beri preštevični) aparat, ki živi , zelo dobro, na račun  slovenskega belega cirkusa. 

Ti tudi delajo, kajpada, ampak predvsem za svojo r...!  Ne sicer vsi,  velika večina pa. Ne zatiskajmo si oči, no.

Bravo tudi ostale, pa Jakov seveda tudi!



murnik

Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 10. 2015 07:45

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

10. feb 2015 7:07

Prav preveč nas razvajajo tile naši športni asi v zadnjem času.

Bravo vsem, naj jim zdravje služi in naj se vedno tako srčno borijo zase in za nas.

jesen

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

10. feb 2015 7:32

NOBEN športnik v prvi vrsti ne dela za svojo državo, je že kaj drugega pred njo, seveda, normalno. Tina je pač Tina, enim pač vedno trn v peti, tudi tule.

Nisem pa videla veliko "tujcev", kot je Massi, se voziti po smučišču, ovitih v slovensko zastavo.... ampak, valjda da ni dobrotnik in dela za sebe, zakaj bi za državo, ki mu nič ne nudi.

Sicer pa: bravo, vsi naši športniki, vsak vikend se veselimo novih medalj!!!

marjja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

10. feb 2015 7:47

Massi mi dolgo ni bil preveč simpatičen, a tole s slovensko zastavo je pa tudi mene ganilo. In sinočo zmago je malo namenil tudi Mateji Svet, kar me je pa še bolj začudilo. Kakorkoli vzamemo, je velika promocija za Slovenijo, vsi naši športniki jo promovirajo na vseh koncih sveta. Maze, Fak, Prevc, Flisar in vsi OSTALI. Mnogi nas poznajo prav zaradi njih, to šteje. Se pa strinjam tudi z Mamomio, danes je šport biznis. Časi, ko so tekmovali za sendvič je nepreklicno minil. Pa še nekaj se mi zdi pomembno, uspehi naših športnikov nas povezujejo, spet stopimo skupaj in smo ponosni na nekoga izmed nas, ki je pokazal svetu, da morajo računati na nas.

 

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

10. feb 2015 9:10

marjja, če tvoja opomba leti name, potem spet vidiš duhove tam, kjer jih ni. Jaz pač nisem evforičen tip, časi vznesenosti in istovetenja z junaki so me minili. Vsekakor pa izrekam ekipi Mazejeve vse priznanje, ki je možno, in tudi globok poklon za vse, kar je naredila, ona in njena ekipa. Prav zaradi moči, ki jo ekipa ima zavoljo doseženega, in to so dosegli s svojim neumornim profesionalizmom, lahko morda zmrdata smučarsko zvezo, ki ni več to, kar je včasih bila. In včasih je bila, če me spomin ne vara, izjemno dobro organizirana in tudi uspešna, delovala je pa seveda v drugačnih časih. In je postavila temelje slovenski smučariji. In seveda so se vmes dogajale bedarije, kot so bili spori z Matejo Svet, ki je zavoljo nekaterih dogajanj kariero prekinila pri 22 letih.

Vmes se je seveda spremenilo še marsikaj, vse je šlo v velik biznis. V katerem uspejo najboljši in najbolj vztrajni, tako psihično kot fizično.

Lahko torej dojameš, da se nekateri uspehov veselimo tudi na drugačen način kot zgolj evforično? S spoštovanjem vsega, kar naredijo?

 

In Mazejeva je šampionka od glave do pete. S svojo ekipo, saj trenira in tekmuje neodvisno od slovenske ekipe, in tudi za SLO ne bo nastopila na ekipni tekmi, ker ne želi trošiti svoje energije za nepotrebne nastope. Tako je odgovorila na vprašanje, zakaj ne bo tekmovala v ekipni tekmi. Zveza nič za njo, ona nič za ekipo, bi lahko prevedli.

Država pa je za šampionko vsaj nekaj malega naredila, ko jo je zaposlila v policiji, ji vsaj delovna teče in prispevke ima plačane. Vsaj nekaj, kajne.

 

 

 



mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 10. 2015 10:26

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

10. feb 2015 10:24

Točno tako, kot si napisala Mamamia. Nekoč je bilo smučanje res šport, danes gre v večjem delu predvsem za denar. Lepo je, ko smo ponosni ob zmagah posameznikov in skupin, seveda. 

Malo potemni kolajne dejstvo, da šampionka ne sodeluje v ekipnem tekmovanju. Bodo enako ravnale tudi npr. Avstrijke? Tudi one so dobre vsaka posamezno, pa vendar v tem delu predstavljajo svojo državo. Kot recimo košarkaš Goran Dragić  , ki  se je  za  tekmovanje domovine  Slovenije vrnil iz dobro plačanega kluba in dal vse od sebe, pa je tudi bil utrujen in so mu svetovali počitek.

Ne morem si pomagati, ampak Tina je sedaj predvsem zvezdnica. In to muhasta in egoistična ( že vnaprej se opravičujem občutljivim navijaškim dušam).  Daleč od tistega, kar so predstavljali pionirji in veliki  zmagovalci našega smučanja.

Ne vem, mora že tako biti. Ampak ta svet in takšen šport ne morem čisto sprejeti. To je pač moj občutek in ni nujno, da imam prav. Pa ne zamerite tisti, ki mislite drugače.   

kara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti