Domači Ferrero Rocher
Mi lahko prosim nekdo svetuje katero gnojilo za vrtnice naj uporabim, da mi ga ne bo pojedel pes. Ja, prav ste prebrali, že dvakrat sem ga nasula, celo pokrila z zemljo in prvič mislila, da se mi sanja, no, ta drugič mi je bilo jasno - poje ga pes in sploh mu ni nič slabo!?
lp,
vanjatajnsekPrvič sadimo drevesa .... za začetek sem kupila sadiki češnje in višnje, sadaj sem pa v dilemi, če jih lahko že posadim na prosto glede na to, da je svetovano sajenje od aprila do maja .... vem, da je že precej toplo, ampak skrbi me bolj kakšna morebitna pozeba, saj popki z sadikic že prav lepo poganjajo ...
katjushkaSeveda je pravi čas za sajenje, sploh, če adike niso kontejnerske.
Ali ima mogoče kdo izkušnje z razmnoževanjem lovorikovca? Ali se lahko veje potakne direknto v zemljo, ali se morajo okoreniniti v vodi? Kdaj je najprimernejši čas?
teddy| lucka52 je napisal/a: |
| Lovorikovec se cisto enostavno razmnozuje s polzrelimi potaknjenci. Najbolje pozno poleti, konec avgusta ali zacetek septembra. Ne delaj predolgih potaknjencev, kakih 15, 20 cm bo dovolj, skrajsaj jim liste in posadi v loncke. Za zacetek je bolje, da so v senci, pokriti s kopreno, da se prst ne izsusi. Nekateri jih razmnozujejo tudi spomladi, marca , tako da potaknjence posadijo v zaveten prostor kar na vrt oz. na prosto. Po mojih izkusnjah pa se bolje ukoreninijo poleti. lp lučka |
Upam, da ne bom preveč "zelena" izpadla .... kakšni pa so to polzreli podtaknjenci? ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači Ferrero Rocher

Kavna torta (Coffee cake )