Ali so živali enakovredne ljudem?
Pri simbiozi kot taki, torej v ožjem pomenu besede, ki jo nekateri (jaz tudi) enačijo kar z mutualizmom, gostiteljev ni. Če pa vzameš za simbiozo sožitje v širšem pomenu, pa pride ven, kar si ti napisala.
lp
cervus| mamaF je napisal/a: |
Jaz se pa sprašujem, zakoj bi se sploh spraševali o "večji vrednosti" (vrednosti v kakšnem smislu?) različnih živih bitij. Priznajmo svoje mesto v naravi in priznavajmo in spoštujmo tudi mesto vseh živih bitij. Zakaj bi se morali sploh deliti na "manj" in "več vredne"?
|
Glede na vse sorte terapij z delfini, konji, kužki..reševanjem z lavinskimi psi, odkrivanju bomb s podganami....zdej ne vem, kdo brez koga ne more, tudi v tisti intimni sferi našega bivanja...
Po drugi strani mi v možgančke vdira ubijanje ljudi, no dobro, malo bolj humanitarni biznismeni vsaj nekoga v kadi, polni ledu, pustijo...
Govorim o ugrabljanju ljudi za odkupnino, govorim o ugrabljanju ljudi za servis rezervnih delov, govorim o ugrabljanju ljudi za zaslužek, govorim o prisilni prostituciji, o rekrutiranju izgubljenih primerkov v kanonfuter namene....
Ja ja, simbioza zna biti ena lepa stvar. Žal se je ljudje nismo naučili oz. je ne obvladamo.
Skratka, moj zakljućek je:
živali niso enakovredne ljudem.
japajaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Svedri s parmezanovo kremo

Najbolj enostavni piškoti s črto